Ολοκληρώθηκε η ανάδειξη των 18 καλύτερων αθλητών και αθλητριών στις εννέα κατηγορίες αγωνισμάτων που όρισε η IAAF και από τους οποίους θα ανακηρυχτούν οι κορυφαίοι του 2015 σε άνδρες και γυναίκες.
Στο βάδην, πρώτοι σε ψήφους αναδείχθηκαν ο Σλοβάκος Ματέι Τότ και η Κινέζα Λιου Χονγκ. Ο πρώτος ήταν νικητής στα 50 χλμ βάδην στο παγκόσμιο του Πεκίνου, ενώ μέσα στη χρονιά είχε σημειώσει εθνικό ρεκόρ με 3:34:38, επίδοση που είναι η 3η καλύτερη όλων των εποχών στο αγώνισμα.
Η Λιου κατέκτησε για την Κίνα το μοναδικό χρυσό μετάλλιο με τη νίκη της στα 20 χλμ βάδην, ενώ επίσης μέσα στη χρονιά σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ στα 20 χλμ με 1:24:38.
Στην κατηγορία των αγωνισμάτων δρόμου σε ανώμαλο έδαφος (multi-terrain) πρώτευσαν σε ψήφους οι Κενυάτες Τζεφρεϊ Καμουόρορ στους άνδρες και Αγκνες Τίροπ στις γυναίκες. Και οι δύο κέρδισαν φέτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε στις 28 Μαρτίου στην Γκουιγιάνγκ. Ο Καμουόρορ στα 12 χλμ με 34:52 και η Τίροπ στα 8 χλμ με 26:01.
Η IAAF έχει ήδη ανακοινώσει τους αθλητές που απέσπασαν τις περισσότερες ψήφους και στις υπόλοιπες κατηγορίες αγωνισμάτων.
Έτσι πρώτοι στην κατηγορία των ρίψεων αναδείχθηκαν ο Κενυάτης Τζούλιος Γέγκο και η Πολωνή Ανίτα Βλόνταρτσικ, στα σύνθετα ο Αμερικανός Άστον Ίτον και ο Βρετανίδα Τζέσικα Ένις Χιλ, στα εμπόδια ο Ρώσος Σεργκέι Σουμπένκοφ (110μ εμπόδια) και η Τσέχα Σουζάνα Χεϊνόβα (400μ εμπόδια), στα άλματα ο Αμερικανός Κρίστιαν Τέιλορ (τριπλούν) και η Κολομβιανή Κατρίν Ιμπαργκουέν (τριπλούν), στα σπριντ ο Γιουσέιν Μπολτ (Τζαμάικα) και η Ντάφνι Σίπερς (Ολλανδία), στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις οι Μο Φαρά (Βρετανία) και Γκενζεμπέ Ντιμπάμπα (Αιθιοπία) και στους αγώνες δρόμου οι Έλιουντ Κιπσόγκε (Κένυα) και Μάρε Ντιμπάμπα (Αιθιοπία).
Πλέον, ένα πάνελ δέκα ειδικών της IAAF, θα αναδείξει στις 17 ή 18 Νοεμβρίου τους τρεις άνδρες και τις τρεις γυναίκες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του κορυφαίου και της κορυφαίας για το 2015.
Η ανάδειξη των τελευταίων δεν θα γίνει στο ετήσιο Γκαλά της διεθνούς ομοσπονδίας όπως παραδοσιακά συνέβαινε εδώ και χρόνια, αλλά «εν ευθέτω χρόνο», αφού η διοίκηση της IAAF υπό τον Σεμπάστιαν Κόε, έκρινε ότι δεν μπορεί ο κλασικός αθλητισμός να γιορτάζει, τη στιγμή που εξελίσσεται το δράμα με τις αποκαλύψεις για το ντόπινγκ στη Ρωσία και τις κατηγορίες για διαφθορά του πρώην προέδρου Λαμίν Ντιάκ και συνεργατών του.