Έτοιμοι για τον τελικό Χονδροκούκης, Ιωάννου

Οι δύο Κύπριοι άλτες, Δημήτρης Χονδροκούκης και Κυριάκος Ιωάννου, οι οποίοι υπερέβησαν τα 2.26μ. κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό του ύψους ανδρών κατά την 3η ημέρα των αγώνων στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Οι δύο Κύπριοι άλτες, Δημήτρης Χονδροκούκης και Κυριάκος Ιωάννου, οι οποίοι υπερέβησαν τα 2.26μ. κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό του ύψους ανδρών κατά την 3η ημέρα των αγώνων στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Και οι δύο αθλητές εμφανίζονται πανέτοιμοι για τη μεγάλη πρόκληση του τελικού. Ο Ιωάννου έχει πετύχει ξανά την πρόκριση σε Ολυμπιακό τελικό του ύψους, το 2012, όταν έγινε ο πρώτος αθλητής στίβου που εκπροσωπώντας την Κύπρο μπήκε σε τελικό.

Ο Χονδροκούκης την ίδια χρονιά είχε αναδειχτεί παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου, ενώ απέδειξε πέρσι και φέτος ότι παραμένει στην ελίτ, μετά το διετή αποκλεισμό του, με την πρόκριση του αντίστοιχα στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Πεκίνο και στο ευρωπαϊκό του Άμστερνταμ.

Ο Κυριάκος Ιωάννου, τρεις φορές (δύο σε ανοικτό και μία σε κλειστό) κάτοχος μεταλλίου σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, τόνισε πως ανυπομονεί για τον τελικό: «Έχω ήδη μπει σε Ολυμπιακό τελικό, αλλά τότε απλά πέρασα, δεν μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω λόγω τραυματισμού. Τώρα, στο Ρίο, πριν από τα προκριματικά είχα πει πως έχω μπροστά μου τον αγώνα της ζωής μου. Ηθελα πάρα πολύ τον τελικό και τα κατάφερα. Μετά από τέσσερις Ολυμπιάδες, χλωμό το έβλεπα να είχα άλλη μια ευκαιρία. Ηταν πολύ δύσκολος ο αγώνας, με πολύ κακή οργάνωση. Όμως όλα πήγαν καλά».

Ο Ιωάννου, ταλαιπωρημένος σε θέματα τραυματισμού, δεν είναι ούτε τώρα στο 100%, αφού εδώ και σχεδόν τρεις μήνες περίπου αντιμετωπίζει μερικά προβλήματα στο πόδι. «Προέκυψε πρόβλημα από το πουθενά και δεν μπορώ να κάνω κάτι γι’ αυτό τώρα. Σίγουρα μετά τους Ολυμπιακούς θα κάνω αρθροσκόπηση για να καθαρίσω το πόδι μου. Τώρα το παλεύω με τους γιατρούς και τους φυσιοθεραπευτές μας».

Ο Δημήτρης Χονδροκούκης από την πλευρά του είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έδειξε ότι έχει καλά άλματα στα πόδια του, με την πρόκριση στον τελικό, ενώ εμφανίζεται πανέτοιμος να διακριθεί στην πρώτη Ολυμπιάδα της καριέρας τους.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.