Δελάκας: “Δεν ήταν καλή η άμυνά μας”

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών ηττήθηκε από την Ισπανία με 11-9, σε αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική του Α΄ ομίλου στο Ολυμπιακό τουρνουά του Λονδίνου και χρειάζεται τουλάχιστον έναν βαθμό εναντίον της Αυστραλίας για να περάσει στα προημιτελικά.

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών ηττήθηκε από την Ισπανία με 11-9, σε αναμέτρηση για την 4η αγωνιστική του Α΄ ομίλου στο Ολυμπιακό τουρνουά του Λονδίνου και χρειάζεται τουλάχιστον έναν βαθμό εναντίον της Αυστραλίας (13:20) για να περάσει στα προημιτελικά.
 
«Πρέπει να δούμε το βίντεο του αγώνα για να αναλύσουμε τα λάθη που κάναμε, γιατί όταν πηγαίνει κανείς να αγωνιστεί σε τόσο υψηλό επίπεδο, πρέπει να αποφεύγει όσο το δυνατόν τα λάθη και πρέπει να τα διαχειριστούμε με τέτοιο τρόπο προκειμένου να μην τα επαναλάβουμε στο επόμενο παιχνίδι με την Αυστραλία. Από τον πρώτο αγώνα κοιτάξαμε να διαχειριστούμε τις περιπτώσεις, όπου θα είχαμε μεγάλη πίεση από τους αντιπάλους. Δυστυχώς στον πρώτο αγώνα με τους Κροάτες δεν το κατορθώσαμε, στη συνέχεια ανασυγκροτηθήκαμε και βελτιώσαμε αυτό τον τομέα, όμως και πάλι δεν καταφέραμε να ανταποκριθούμε στο σημερινό αγώνα με το γνωστό αποτέλεσμα. Τώρα στον τελευταίο αγώνα με τους Αυστραλούς δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε λάθη, πρέπει να βελτιώσουμε κυρίως τον τομέα στο αμυντικό παιχνίδι μας, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να επικρατήσουμε», δήλωσε μετά τον αγώνα ο ομοσπονδιακός προπονητής, Ντράγκαν Αντριτς.
 
Ο Μάνθος Βουλγαράκης, δήλωσε από την πλευρά του: «Δεν πήγαμε καλά σήμερα, Μέτρησε πάρα πολύ το κακό ξεκίνημα, από το οποίο επηρεαστήκαμε. Δεν καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Με την Ισπανία ήταν το ένα από τα δύο σημαντικά παιχνίδια και είχαμε σκοπό να κερδίσουμε, ώστε να μην έχουμε άγχος για το επόμενο παιχνίδι και να εξασφαλίσουμε τη 2η θέση. Θα πάμε για να δώσουμε τα πάντα στο επόμενο ματς με την Αυστραλία, που νομίζω ότι ως ομάδα είναι στα μέτρα μας. Θα είναι ένα παιχνίδι χωρίς αύριο και για τις δύο ομάδες. Αν νικήσουμε σημαίνει ότι ήμασταν καλύτεροι, αν χάσουμε ότι δεν το αξίζαμε το παιχνίδι. Υπάρχει άγχος να μπούμε στους ‘8’, αλλά αν δεν τα καταφέρουμε σημαίνει ότι δεν το αξίζαμε».
 
Τέλος, ο Βαγγέλης Δελάκας επεσήμανε: «Η άμυνά μας συνέχισε να μην είναι καλή. Δεν είναι μόνο το κακό ξεκίνημα που κάναμε στο παιχνίδι. Δεν γίνεται να δέχεσαι 11 γκολ και να θες να κερδίσεις ένα παιχνίδι. Νομίζω ότι πρέπει να αντιδράσουμε πάνω σε αυτό το κομμάτι, γιατί η άμυνα είναι το πιο σημαντικό κομμάτι και πάνω σε αυτό στηρίζεται η ομάδα, ώστε να μπορέσουμε να κερδίσουμε τον αγώνα. Ειδικά με την Αυστραλία που είναι και ο τελευταίος κρίσιμος αγώνας. Θέλω να πιστεύω ότι στον παίκτη παραπάνω θα βελτιωθούμε με τους Αυστραλούς, αλλά νομίζω ότι η έλλειψη συγκέντρωσης φταίει για την άμυνα. Για το λόγο αυτό δεν καταφέραμε να πάμε καλά και στην επίθεση. Ούτως ή άλλως από την αρχή στόχο είχαμε το παιχνίδι με την Αυστραλία μαζί με αυτό του Καζακστάν. Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Η ψυχολογία ίσως δεν είναι 100% η καλύτερη, αλλά ένα παιχνίδι είναι και πρέπει να το πάρουμε. Επαγγελματίες είμαστε, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Το κλίμα στην ομάδα είναι πάρα πολύ καλό. Όλοι πιστεύουμε στην ομάδα και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.