Ελλάδα-Ιαπωνία 10-9: Buzzer beater νίκη και πρόκριση στους «8» (hls)

Οι οικοδεσπότες έβαλαν δύσκολα στη «γαλανόλευκη» που έφτασε με κόπο στην πολυπόθητη νίκη χάρις σε γκολ του Αργυρόπουλου στα 32'' πριν το τέλος.

Στην κορυφή του πρώτου ομίλου μαζί με την Ιταλία και στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τορνουά πόλο βρίσκεται πλέον η Ελλάδα, μετά τη δύσκολη επικράτησή της με 10-9 επί της Ιαπωνίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είδε τους αντιπάλους του να μάχονται για το αποτέλεσμα με όλες τους τις δυνάμεις και να βρίσκονται στο 8-8 με τέσσερα λεπτά για τη λήξη και 9-9 ένα λεπτό πριν το τέλος.

Παρ’όλα αυτά η «γαλανόλευκη» πήρε τους δυο βαθμούς της νίκης με το «χρυσό» τέρμα του Αργυρόπουλου στα 32” πριν το τελευταίο σφύριγμα. Γενηδουνιάς και Καπότσης ήταν οι κορυφαίοι της ομάδας μας με τρία τέρματα. Επόμενος αντίπαλος της Ελλάδας η Νότιος Αφρική (31/07, 13:50), για την 4η αγωνιστική των ομίλων.

Οι άμυνες τον πρώτο ρόλο

Πριν συμπληρωθεί ενάμιση λεπτό στο ματς η Ελλάδα πήρε κεφάλι στο σκορ στον παίκτη παραπάνω με γκολ του Κολόμβου. Στα μισά του πρώτου οκταλέπτου η Ιαπωνία ισοφάρισε με πέναλτι του Ινάμπα, εκμεταλλεόμενη την επιθετικότητά της σε άμυνα και επίθεση. Μάλιστα οι δύο ομάδες ήταν τόσο καλές στο πίσω μέρος που το 1-1 ήταν και το αποτέλεσμα στην πρώτη περίοδο.

Γκολ στο… γκολ και νέα ισοπαλία

Όπως και στο πρώτο οκτάλεπτο η Εθνική μας πήρε ξανά το προβάδισμα στον παίκτη παραπάνω, με τον Γενηδουνιά να σκοράρει στα πρώτα δευτερόλεπτα. Μάλιστα στο ενάμιση λεπτό της περιόδου ο Σκουμπάκης έδωσε αέρα δυο τερμάτων στην ομάδα μας. Βέβαια οι Ιάπωνες αντέδρασαν άμεσα και πριν τα μισά της περιόδου έφτασαν στην ανατροπή, παίρνοντας προβάδισμα με 4-3, χάρις στα γκολ των Γιοσίντα, Αντάσι και Αράι. Άμεση ήταν η απάντηση της Ελλάδας που ισοφάρισε σε 4-4 με τον Μουρίκη, πριν οι αντίπαλοί μας ανακτήσουν τα ηνία με το γκολ του Αράτσι. Λίγο πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου ο Καπότσης ισοφάρισε σε 5-5, με τους διεθνείς μας να χάνουν τη νευκαιρία να προηγηθούν δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της στον παίκτη παραπάνω, κάτι που δε συνέβη όμως.

«Γαλανόλευκο» προβάδισμα με ανατροπή

Εν αντιθέσει με τα προηγούμενα δυο οκτάλεπτα πρώτη σκόραρε η Ιαπωνία, με τον Ινάμπα να κάνει το 6-5 υπέρ της χώρας του. Ο Γενηδουνιά όμως ισοφάρισε σε 6-6 και η Ελλάδα ανέκτησε τα ηνία με γκολ του Καπότση στον παίκτη παραπάνω.

«Κλείδωσε» τη νίκη στα 32” πριν το τέλος

Ο παίκτης που έκανε το 7-6 ήταν εκείνος που σκόραρε και το 8-6 στον παίκτη παραπάνω. Μάλιστα με αυτό το γκολ ο Καπότσης έκανε και χατ τρικ! 5:58 πριν το τέλος ο Αντάτσι μείωσε σε 8-7 με μακρινό σουτ, ενώ ο Αράτσι στα μισά του οκταλέπτου έφερε το ματς στα ίσα. Όμως τρία λεπτά πριν τη λήξη ο Γενηδουνιάς σκόραρε κι αυτός το τρίτο του τέρμα για το υπέρ μας 9-8. όμως με 1:13 στο ρολόι ο αράι έγραψε μια ακόμη ισπαλία, στο 9-9. Όμως με το γκολ του Αργυρόπουλου στα 32” πριν το τέλος η Ελλάδα πήρε την πολυπόθητη νίκη και έπιασε στην κορυφή την Ιταλία.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 5-5, 7-6, 10-9

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς (3), Σκουμπάκης (1), Καπότσης (3), Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος (1), Μουρίκης (1), Κολόμβος (1), Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος

Ιαπωνία: Ταναμούρα, Αντάσι (2), Κοπού, Σίγκα, Γιοσίντα (1), Σουζούκι, Σιμίζου, Τακάτα, Αράι (2), Ινάμπα (2), Οκάβα, Αράτσι (2)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.