Σαμπαντέλ – Ολυμπιακός 16-10: Tο έχασε από την άμυνα

Η Σαμπαντέλ νίκησε τον Ολυμπιακό με 16-10 και κατέκτησε τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης, προσθέτοντας το 7ο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία της.

Η Σαμπαντέλ νίκησε τον Ολυμπιακό με 16-10 και κατέκτησε τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης, κερδίζοντας το 7ο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας της.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να βρει λύσεις στα επιθετικά όπλα της Σαμπαντέλ με την ισπανική ομάδα να φθάνει στη νίκη με 16-10. Η ερυθρόλευκη άμυνα δεν λειτούργησε και η Σαμπαντέλ εκμεταλλεύτηκε τη μεγάλη ευκαιρία για να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου για 7η φορά στην ιστορία της.

H Σταματοπούλου ξεκίνησε εντυπωσιακά τον τελικό, με την τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να έχει έξι αποκρούσεις στο πρώτο οκτάλεπτο. Η Σαμπαντέλ άνοιξε το σκορ στον παραπάνω με την Τζουστίνι, η Χριστίνα Σιούτη ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο, όμως αμέσως μετά η Κασάδο διαμόρφωσε το 2-1, με το οποίο ολοκληρώθηκε το 1ο οκτάλεπτο.

Η κακή άμυνα έφερε το -3 στο 2ο οκτάλεπτο. Η Βασιλική Πλευρίτου με «οβίδα» από τα 6μ. έκανε το 2-2, στο 1ο λεπτό της β’ περιόδου. Η άμυνα του Ολυμπιακού άρχισε να βάζει δύσκολα στις παίκτριες της Σαμπαντέλ και η Μυριοκεφαλιτάκη με γύρισμα από τα 2μ. έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 3-2 (4:09). Με δύο κόντρες, ένα εξάμετρο και ένα γκολ στο παραπάνω η Σαμπαντέλ προηγήθηκε με σερί 4-0, κάνοντας το 6-3 (1:31). Η Τριχά σταμάτησε το σερί, μειώνοντας σε 6-4, όμως η Γκονζάλεζ Λόπεζ διατήρησε το +3 (7-4) για τη Σαμπαντέλ με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με δύο γκολ στα πρώτα 87 δευτερόλεπτα της 3ης περιόδου. Η Βασιλική Πλευρίτου από τα 6μ. και η Ιωάννα Χυδηριώτη στον παραπάνω, έφεραν τον Ολυμπιακό σε απόσταση βολής, 7-6, στα 6:33. Η Γκονζάλεζ έκανε το 8-6 (4:35), όμως η Βασιλική Πλευρίτου συνέχισε να δίνει λύσεις με νέα εκτέλεση στον παίκτη παραπάνω για το 8-7 (4:23). Όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η Σαμπαντέλ βρήκε νέο σερί και προηγήθηκε με 13-7, αποκτώντας τεράστιο πλεονέκτημα. Η πρωταθλήτρια Ισπανίας έφθασε τη διαφορά στο 15-8 και έφθασε στην κατάκτηση του τροπαίου με 16-10.

Tα οκτάλεπτα: 2-1, 5-3, 6-3, 3-3

Σαμπαντέλ (Νταβίντ Πάλμα): Έστερ Ράμος, Ματίλντε Ορτίθ, Λέιτον, Φαν ντερ Σλοτ 2, Κένινγκ, Κασάδο 1, Τζουστίνι 5, Γκαρσία Γκοδόι 2, Φόρκα 2, Μπεατρίζ Ορτίθ, Χουράδο, Γκονζάλες Λόπεζ 3, Καράσκο.

Ολυμπιακός (Δημήτρης Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 1, Τριχά 1, Ξενάκη, Σιούτη 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Σάντα, Βασιλική Πλευρίτου 3, Δρακωτού 1, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Νίγκρο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.