Ολυμπιακός: Πρόκριση στον τελικό για τα θρυλικά κορίτσια


Χωρίς ξένες και με κορίτσια 16-17-18 ετών, η ομάδα του Χάρη Παυλίδη προκρίθηκε για 4η φορά στην ιστορία του στον τελικό της Euroleague, επικρατώντας με 9-8 της σπουδαίας Ουίπεστ.

Αύριο το βράδυ στις 21:15 θα διεκδικήσει έναν ακόμη Ευρωπαϊκό τρόπαιο, κόντρα σε όλους και σε όλα, με ψυχή και καρδιά που προκαλεί ρίγη συγκίνησης. Απέκλεισε την Ουίπεστ μέσα στην έδρα της χωρίς ανταγωνιστικά ματς για 1,5 μήνα, χωρίς προπονήσεις.

Στις δύο πρώτες περιόδους ο Ολυμπιακός άντεξε στη μεγάλη πίεση που άσκισε η Ουίπεστ και στο τέλος του πρώτου 8λέπτου βρήκε τις δύο ομάδες στο 2-2.

Ο Ολυμπιακός έφτιαχνε την άμυνά τους και ρίσκαρε στην επίθεσή του. Αγκαζέ οι δύο ομάδες και στο τέλος της 2ης περιόδου με σκορ 4-4.

Η αρχή της 3ης περιόδου φέρνει θετικές εξελίξεις αφού οι ερυθρόλευκες κερδίζουν πέναλτι αλλά το σημαντικότερο ήταν η οριστική (3 αποβολές) αποβολή της Κέσελι, της κορυφαίας παίκτριας της Ουίπεστ.

Από το πέναλτι ο Ολυμπιακός μπαίνει οδηγός και παραμένει οδηγός με γκολ της Άλκιστης Αβραμίδου που κάνει το 6-5.

Η Ουίπεστ δεν παρατάει το ματς και πως ν το κάνει άλλωστε αφού είναι ένας πρόωρος τελικός.

Ισοφαρίζει και μπαίνει μπροστά στο σκορ φτιάχνοντας την άμυνα της, με 7-6 που ήταν και το σκορ στο τέλος της 3ης περιόδου.

Η 4η περίοδος ξεκίνησε με απίστευτο γκολ από τη Νικόλ Ελυθεριάδου που ισοφαρίει σε 7-7 και πολύ καλή άμυνα από τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη, αλλά κυρίως από την Ελευθεριάδου που δείχνει τις απίστευτες ικανότητές της.
Εκ νέου καλή άμυνα και 3ο προσωπικό γκολ της Μαριάς Μυριοκεφαλιτάκη που δίνει προβάδισμα 8-7 στην Ελληνική ομάδα. Ένα λάθος ανάμεσα σε Βάσω Πλευρίτου και Χρυσή Διαμαντοπούλου φέρνει γκολ δώρο για την Ουίπεστ για το 8-8.
Η Ελευθερία Πλευρίτου, από σπουδαία πάσα της Νικόλ Ελευθεριάδου, σκοράρει το 2ο δικό της γκολ, από τα 2 μέτρα, ο Ολυμπιακός παίρνει προβάδισμα και πάλι με 9-8. Ενώ η ίδια παίζει μεγάλη άμυνα στην επόμενη φάση.

Με άμυνα από ατσάλι στο τέλος και με απόλυτη ηρεμία στην επίθεση πέρασαν τα τελευταία δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί ο άθλος μίας μεγάλης πρόκρισης στον τελικό της Euroleague.

To άλλο ζευγάρι που θα βγάλει τον αντίπαλο στον τελικό είναι αυτό ανάμεσα στην Ντουναϊβάρος και την Ουραλότσκα Ζλάτουστ.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
Ολυμπιακός (Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε., Μπενέκου, Ελευθεριάδου, Κανετίδου, Αβραμίδου, Σιούτη, Πλευρίτου Μ., Τορνάρου, Πλευρίτου Β., Τσουκαλά, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου
Ουίπεστ (Μπενζούρ): Γκανγκλ, Νταβίντ, Αμπέ – Αντάλ, Παρκς, Σουκς, Κέστελι, Μπάκσα, Φάραγκο, Ζέγκεντι, Ριμπάνσκα, Τέλες, Περεστέγκι, Κάκας


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.