Ραντεβού με το… μέλλον

Η ΑΕΚ υποδέχεται τη Ζενίτ (22:05) και η πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League είναι υπεραπαραίτητη για το "δικέφαλο".

Οι λόγοι είναι πολλοί. Αγωνιστικοί, οικονομικοί, πρεστίζ… Η “Ένωση” έχει μπροστά της έναν τελικό, κόντρα σε μία ομάδα η οποία μπορεί να βρίσκεται σε διακοπές (μιας και το ρωσικό πρωτάθλημα έχει ολοκληρωθεί) και δεν έχει ουσιαστικό κίνητρο αφού έχει ήδη προκριθεί στους “32” της διοργάνωσης (με πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς), όμως δεν την έχει κερδίσει ποτέ. Συγκεκριμένα σε τέσσερις αγώνες μετράει μία ισοπαλία (σ. σ. και αυτή στην Αγία Πετρούπολη) και τρεις ήττες.

Τα… θετικά για τον “δικέφαλο” αετό, είναι δύο. Βολεύεται και με νίκη, αλλά και με ισοπαλία, αδιαφορώντας για το τί θα κάνει η Αντερλεχτ, η οποία φιλοξενεί τη Χάιντουκ. Προκρίνεται ωστόσο ακόμα και με ήττα φτάνει να μην κερδίσει η βελγική ομάδα, την ομάδα της Κροατίας στο άλλο ματς του ομίλου. Ωστόσο το ζητούμενο δεν είναι απλά η πρόκριση. Είναι η νίκη προκειμένου οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ να αποδείξουν ότι οι νίκες επί του Ολυμπιακού, της Χάιντουκ και της ΑΕΚ είναι αποτέλεσμα δουλειάς και πως η απώλεια δύο βαθμών στο Περιστέρι, ήταν μία… κακή παρένθεση.

Σε ότι αφορά τα πλάνα του 46χρονου τεχνικού, υπάρχουν δύο ερωτηματικά. Ο Σεμπάστιαν Σάχα και ο Παντελής Καφές. Ο Γιάννης Αραμπατζής και ο Σάββας Γκέντσογλου τα πήγαν σχεδόν άψογα κόντρα στην ΑΕΛ και δικαιωματικά διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα. Αν η ΑΕΚ παραταχθεί με 4-2-3-1 τότε τα ερωτηματικά περιορίζονται στις θέσεις του γκολκίπερ και του αμυντικού μέσου.

Αν “κατέβει” με 4-3-3, τότε δεν αποκλείεται ο Μπλάνκο να παραχωρήσει τη θέση του στον Καφέ για να αγωνιστεί στην κορυφή ο Λυμπερόπουλος. Από εκεί και πέρα, οι Γιάχιτς, Μανωλάς, Δέλλας, Καράμπελας, Μάκος, Λεονάρντο και Σκόκο δύσκολα δεν θα βρίσκονται στο αρχικό σχήμα…

Η αποστολή αποτελείται από τους: Αραμπατζή, Σάχα, Μανωλά, Δέλλα, Γιάχιτς, Νασούτι, Καράμπελα, Αργυρίου, Γεωργέα, Καφές, Λεονάρντο, Μάκο, Λαγό, Ντιοπ, Γκέντσογλου, Μπλάνκο, Μπερνς, Σκόκο και Λυμπερόπουλο. Εκτός έμειναν οι: Τζιμπούρ (τραυματίας), Γκερέϊρο (δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής), Νταντόμο, Έντερ και Πατσατζόγλου.

Στο μεταξύ, στις εξέδρες του “Σπύρος Λούης”, αν ο καιρός δεν πάρει… ανάποδες, αναμένεται να βρίσκονται τουλάχιστον 25.000 οπαδοί της “Ένωσης”, με τις πιο αισιοόδοξες προβλέψεις να μιλούν για περισσότερους από 30.000 θεατές.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.