Το ταξίδι συνεχίζεται… (vid)

Ο Περόνε που άνοιξε το δρόμο στο Αζερμπαϊτζάν σφράγισε και την πρόκριση ευστοχώντας στο τελευταίο πέναλτι. Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με 4-2 της Ίντερ Μπακού στη διαδικασία των πέναλτι για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League και προκρίθηκε στη επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Περόνε που άνοιξε το δρόμο στο Αζερμπαϊτζάν σφράγισε και την πρόκριση ευστοχώντας στο τελευταίο πέναλτι. Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με 4-2 της Ίντερ Μπακού στη διαδικασία των πέναλτι για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League και προκρίθηκε στη επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ο Ναβάρο είχε ανοίξει το σκορ στο 68′ για να ισοφαρίσει ο Σουτζ δύο λεπτά πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας. 

Τα αρχικά πλάνα

Ο Σάκης Τσιώλης παρέταξε τον Αστέρα με τον Μπαντή κάτω από τα δοκάρια, στο δεξί άκρο της άμυνας τον Τσαμπούρη, στο αριστερό τον Πιπίνη και στο κέντρο τους Χουανίτο και Μπαρτολίνι. Στη μεσαία γραμμή επέλεξε τους Ουσέρο και Αλβάρες, δεξιά τον Ναβάρο, αριστερά τον Φορμίκα και πίσω από τον προωθημένο Περόνε τον Ράγιος.

Από την άλλη πλευρά ο Καχαμπέρ Τσχαντάτζε επέλεξε τον Λομάγια κάτω από την εστία, και στην τριάδα της άμυνας τους Μπάρμετλερ, Αμπντουλάγιε και Λέβιν. Στα άκρα της άμυνας τους Καντελάκι και Ντασντεμίροφ και στη μεσαία γραμμή κινούνταν οι Ζλάτίνοφ και Γκεοργκιέφσκι. Στο δεξί άκρο της επίθεσης ήταν ο Αντάμια και στο αριστερό ο Χαζίγιεφ και μοναδικός προωθημένος ο Σούτζ.

Κράτησε το μηδέν, μπορούσε και το γκολ!

Ο Αστέρας με τον κόσμο στο πλευρό του και με «προίκα» το 1-1 του πρώτου αγώνα μπήκε στο παιχνίδι με στόχο  αρχικά να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα του και στη συνέχεια να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να απειλήσει εστία του Λομάγια. Από την άλλη πλευρά οι παίκτες του Καχαμπέρ Τσχαντάτζε μπήκαν πιο δυνατά και απείλησαν μόλις στο 6′ με τον Σουτζ, το σουτ του οποίου πέρασε πάνω από την εστία του Μπαντή.

Η απάντηση του Αστέρα ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Μπαρτολίνι, όμως την κεφαλιά του Αργεντινού απομάκρυνε ο Γκεοργκιέφσκι πάνω στη γραμμή. Όσο περνούσαν τα λεπτά οι Αρκάδες κατάφεραν να κερδίσουν την κατοχή και να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Με πρέσινγκ ψηλά κράτησαν τους Αζέρους μακριά από την εστία του Μπαντή και κυρίως με κάθετες πάσες προς τον Περόνε προσπάθησαν να φανούν απειλητικοί.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση τους, έκλεισαν τους Αρκάδες στο μισό γήπεδο και με δημιουργό τον Αντάμια θέλησαν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των παικτών του Σάκη Τσιώλη, χωρίς όμως επιτυχία.

Πλήρωσε την αδράνεια…

Στην επανάληψη ο Αστέρας μπήκε πιο αποφασισμένος και πίεσε τους Αζέρους για να ανοίξει το σκορ, όμως τα σουτ των Ουσέρο (56′) και Ράγιος (66′) πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Αντίθετα  οι παίκτες του Καχαμπέρ Τσχαντάτζε αρκέστηκαν σε έναν πιο παθητικό ρόλο και προσπάθησαν κυρίως στην κόντρα να χτυπήσουν την άμυνα των Αρκάδων.

Η πίεση των παικτών του Σάκη Τσιώλη καρποφόρησε στο 68′ με τον Ναβάρο. Ο Ράγιος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, η μπάλα στρώθηκε στον Ναβάρο και ο μέσος του Αστέρα με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Λομάγια και έκανε το 1-0. Από εκεί και πέρα οι Αζέροι ανέβασαν την απόδοση τους, πίεσαν τους παίκτες τους γηπεδούχους αλλά δυσκολεύονταν να φτάσουν στην περιοχή του Μπαντή.

Στο 85′ ο Μπακασέτας έχασε τεράστια ευκαιρία να σφραγίσει την πρόκριση του Αστέρα, όμως το σουτ που επιχείρησε ολομόναχος, έφυγε πάνω από την εστία του Λομάγια. Και εκεί που όλα έδειχναν πως οι Αρκάδες βρίσκονταν πιο κοντά από ποτέ στην επόμενη φάση του Europa League ο Σουτζ είχε διαφορετική άποψη. Ο επιθετικός των Αζέρων δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικών του Αστέρα και με κεφαλιά νίκησε τον Μπαντή και έστειλε το ματς σε ημίωρη παράταση.

Ο Περόνε «σφράγισε» το εισιτήριο!

Στην παράταση ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, οι παίκτες των δύο ομάδων με εμφανή τα σημάδια κούρασης έδωσαν περισσότερη έμφαση στην άμυνα και οι ευκαιρίες ήταν ελάχιστες. Στο 108′ ο Αστέρας άγγιξε το γκολ με τον Ράγιος αλλά το σουτ που επιχείρησε έδιωξε με δυσκολία ο Λομάγια. Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος της ημίωρης παράτασης και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί ο Αστέρας φάνηκε πιο ψύχραιμος. Ο Μπαντής απέκρουσε το πέναλτι του Μπάρμετλερ και ο Περόνε με απίστευτη ψυχραιμία έκανε το 4-2 και «σφράγισε» το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. 

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Τσαμπούρης, Χουανίτο, Μπαρτολίνι, Πιπίνης, Ναβάρο, Ουσέρο, Αλβάρες, Φορμίκα, Ράγιος, Περόνε. 

Στον πάγκο:  Γεωργακόπουλος, Γιαλούσης, Κουρμπέλης, Έγκον, Φραγκουλάκης, Μπακασέτας και Ντινιωτάκης.

Ίντερ Μπακού: Λομάγια, Μπάρμετλερ, Αμπντουλάγιε, Λέβιν, Ντασντεμίροφ, Ζλατίνοφ, Γκεοργκιέφσκι, Καντελάκι, Χαζίγιεφ, Αντάμια και Σουτζ.

Στον πάγκο: Πολάντοφ, Αμπραμίτζε, Αμιρκάνοφ, Γκένοφ, Μαμάντοφ, Νιάσε και Τσχαντάτζε.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.