Οι ιστορικές «μάχες της Βρετανίας»

Θυμηθείτε μερικές από τις κλασικές μονομαχίες μεταξύ βρετανικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με αφορμή την αποψινή σύγκρουση μεταξύ Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Θυμηθείτε μερικές από τις κλασικές μονομαχίες μεταξύ βρετανικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με αφορμή την αποψινή σύγκρουση μεταξύ Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Σέλτικ – Λίβερπουλ, προημιτελικά Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ 2002-03


Η Λίβερπουλ είχε πάρει ισοπαλία 1-1 στο «Πάρκχεντ» και υποδεχόταν τη Σέλτικ ως φαβορί στη ρεβάνς, όμως οι Τόμπσον και Χάρτσον είχαν άλλη άποψη, χαρίζοντας την πρόκριση στους Σκωτσέζους, που έφτασαν μέχρι τον τελικό χάνοντας από την Πόρτο του Μουρίνιο.

Ρέιντζερς – Λιντς, 2ος γύρος Τσάμπιονς Λιγκ 1992-93



Οι Σκωτσέζοι πήραν την πρόκριση στη φάση των ομίλων με δύο νίκες, αμφότερες με σκορ 2-1 και τον θρυλικό Άλι ΜακΚόιστ να σκοράρει και στα δύο ματς.

Άρσεναλ – Τσέλσι, Προημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ 2003-04



Η Άρσεναλ είχε πάρει ισοπαλία 1-1 στον πρώτο προημιτελικό από την Τσέλσι του Κλάουντιο Ρανιέρι, όμως οι «μπλε» πήραν πανηγυρική πρόκριση στα ημιτελικά με νίκη 2-1 στο «Χάιμπουρι» χάρη σε γκολ των Λάμπαρντ και Μπριτζ.

Λίβερπουλ – Τσέλσι, Ημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ 2007-08

Στον τρίτο ημιτελικό ανάμεσα στις δύο ομάδες μέσα σε μία τετραετία, η Τσέλσι πήρε ισοπαλία στο πρώτο ματς στο «Άνφιλντ» με 1-1, χάρη σε ένα…επικό αυτογκόλ του Ρίισε στις καθυστερήσεις. Η Λίβερπουλ απέσπασε ισοπαλία με το ίδιο σκορ στην κανονική διάρκεια της ρεβάνς, όμως οι Λάμπαρντ (λίγες μέρες μετά τον θάνατο της μητέρας του) και Ντρογκμπά χάρισαν την πρόκριση στον τελικό με σκορ 3-2 στην ομάδα του Άβραμ Γκραντ.

Τότεναμ – Γουλβς, Τελικός Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ 1971-72

Ο πρώτος «βρετανικός» τελικός σε ευρωπαϊκό Κύπελλο, έστεψε νικήτρια την Τότεναμ. Οι «σπερς» κέρδισαν 2-1 στον πρώτο τελικό εκτός έδρας χάρη σε δύο τέρματα του Τσίβερς και κατέκτησαν το τρόπαιο με 1-1 στη ρεβάνς του «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», με τον μεγάλο Άλαν Μάλερι να σκοράρει για τους Λονδρέζους στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του στον σύλλογο.

Μάντσεστερ Γ. – Άρσεναλ, Ημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ 2008-09



Θριαμβευτική πρόκριση για τη Γιουνάιτεντ στον τελικό, με νίκη 1-0 εντός έδρας στο πρώτο παιχνίδι (το γκολ ο Ο’ Σέι) και 3-1 μέσα στο Εmirates στη ρεβάνς, με τέρματα των Παρκ και Ρονάλντο (2). Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχασαν όμως στον τελικό από τη Μπαρτσελόνα του Γκουαρδιόλα.

Νότιγχαμ Φόρεστ – Λίβερπουλ, Πρώτος γύρος Κυπέλλου Πρωταθλητριών 1978-79

Επική μονομαχία ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Αγγλίας Νότιγχαμ Φόρεστ του Μπράιαν Κλαφ και την δύο σερί χρονιές πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ του Μπομπ Πέισλι. Η Φόρεστ πήρε την πρόκριση με νίκη 2-0 στο «Σίτι Γκράουντ» (Μπερτλς και Μπάρετ τα γκολ), και ισοπαλία 0-0 στο «Άνφιλντ», φτάνοντας τελικά μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου.

Σέλτικ – Λιντς, Ημιτελικά Κυπέλλου Πρωταθλητριών 1969-70



Η Σέλτικ πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό με 1-0 στο «Έλαντ Ρόουντ» και σκόρερ τον Κόνελι, ενώ σφράγισε το εισιτήριο με νίκη 2-1 (Χιούζ και Μέρντοκ τα γκολ) μπροστά σε 136,505 στο «Χάμπντεν Παρκ», πριν γνωρίσει την ήττα στον τελικό από τη Φέγενορντ.

Τσέλσι – Λίβερπουλ, Ημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ 2004-05



Η Λίβερπουλ του Ράφα Μπενίτεθ πήρε ισοπαλία 0-0 στο πρώτο ματς του «Στάμφορντ Μπριτζ» απέναντι στην Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο. Η ρεβάνς του «Άνφιλντ», μνημονεύεται ακόμα ως ένα από τα κορυφαία ματς στο συγκεκριμένο γήπεδο από πλευράς ατμόσφαιρας όλων των εποχών, με τους «ρεντς» να παίρνουν την πρόκριση στον τελικό χάρη σε γκολ του Λουίς Γκαρσία που ο Μουρίνιο χαρακτηρίζει ακόμα «φάντασμα». Στις καθυστερήσεις ο Γκούντιονσεν έχασε τεράστια ευκαιρία να δώσει την πρόκριση στην Τσέλσι. Η Λίβερπουλ κατέκτησε το τρόπαιο στη συνέχεια στον επικό τελικό της Κωνσταντινούπολης με τη Μίλαν.

Μάντσεστερ Γ. – Τσέλσι, Τελικός Τσάμπιονς Λιγκ 2007-08

Η σημαντικότερη ως τώρα σύγκρουση δύο αγγλικών ομάδων στην Ευρώπη. Στο «Λουζνίκι» της Μόσχας, Γιουνάιτεντ και Τσέλσι αναδείχτηκαν ισόπαλες σε κανονική διάρκεια και παράταση με σκόρερ τους Ρονάλντο και Λάμπαρντ. Στα πέναλτι, ο Τέρι είχε την ευκαιρία να χαρίσει το τρόπαιο στους Λονδρέζους αλλά γλίστρισε και έστειλε τη μπάλα…στα πουλιά. Αρκετή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ο Φαν Ντερ Σαρ απόκρουσε το πέναλτι του Ανελκά και έχρισε τους «κόκκινους διαβόλους» πρωταθλητές Ευρώπης για τρίτη φορά στην ιστορία τους….


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.