Η πόλη των…. Ελλήνων

Μπολόνια, ο σύλλογος, στον οποίo αρκετοί Έλληνες ποδοσφαιριστές έχουν νιώσει τη... θαλπωρή του. Οι άνθρωποι της ομάδας δεν τους ξεχνούν και μιλούν με τα καλύτερα λόγια όταν αναφέρονται σε αυτά τα πρόσωπα.

Αποστολή: Βασίλης Δούκας
Μπολόνια, ο σύλλογος, στον οποίo αρκετοί Έλληνες ποδοσφαιριστές έχουν νιώσει τη… θαλπωρή του. Οι άνθρωποι της ομάδας δεν τους ξεχνούν και μιλούν με τα καλύτερα λόγια όταν αναφέρονται σε αυτά τα πρόσωπα. 

Στο γήπεδο των “ροσομπλού” πιάσαμε συζήτηση με κόσμο και όταν η κουβέντα πήγαινε στη χώρα μας το πρόσωπο τους άστραφτε για τους Ζαγοράκη, Μόρα, Τοροσίδη, Χριστοδουλόπουλο, Οικονόμου και Κονέ. Οι έξι τους έχουν φορέσει τη φανέλα της ομάδας και ο καθένας έχει αφήσει το στίγμα του. 

Ο Μάριος Οικονόμου από τους στυλοβάτες της άμυνας σε μία σεζόν όπου η Μπολόνια πανηγύρισε την επιστροφή της στα σαλόνια του ιταλικού ποδοσφαίρου. Μόλις δύο ματς από τα 34 δεν ξεκίνησε βασικός και με τέσσερα γκολ στο ενεργητικό του σε μία πετυχημένη σεζόν για τους “ροσομπλού”. Ακολούθησαν ακόμα δύο για να φύγει το καλοκαίρι του 2017 για την Σπαλ, έχοντας συνολικά 75 συμμετοχές. Ο επόμενος προορισμός του δεν άρεσε σε πολλούς, καθώς η Σπαλ είναι… γειτόνισσα της Μπολόνια και οι φίλαθλοι δεν έχουν τις… καλύτερες σχέσεις. 

Ο Βασίλης Τοροσίδης άφησε την Μπολόνια το καλοκαίρι για τον Ολυμπιακό. Δύο χρόνια έμεινε στον ιταλικό σύλλογο, αλλά όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον αρχηγό της Εθνικής μας ομάδας, ο οποίος είχε μετακομίσει στους “ροσομπλού” από τη Ρόμα! Σύνολο 45 συμμετοχές και ένα γκολ στο πιο κακό παιχνίδι της Μπολόνια σε αυτό το διάστημα. 

Συμπαίκτης του Βασίλη Τοροσίδη φέτος, αλλά και παίκτης της Μπολόνια για ενάμιση χρόνο ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Ο διεθνής άσος μετά τον Παναθηναϊκό πήγε στην ιταλική ομάδα, με την οποία είχε 31 συμμετοχές και τρία γκολ.

Βαγγέλης Μόρας, ο πρώτος που “εγκαταστάθηκε” στην Μπολόνια και αγαπήθηκε από τους φιλάθλους, καθώς βοήθησε τα μέγιστα έτσι ώστε η ομάδα να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία το 2008. Αγωνίστηκαν ακόμα τρία χρόνια στο σύλλογο, μετρώντας συνολικά 103 συμμετοχές!!!

Οταν φτάναμε στο όνομα του Παναγιώτη Κονέ, όλοι μιλούσαν για ένα πράγμα. Μάλιστα ο υπεύθυνος της μπουτίκ προσπαθούσε να αναπαραστήσει το γκολ που είχε πετύχει ο διεθνής άσος. Κανένας δεν ξεχνάει το ανάποδο ψαλίδι του Κονέ κόντρα στη Νάπολι. Ενα απαράμιλλης ομορφιάς γκολ, με το οποίο η Μπολόνια ισοφάρισε σε 2-2 και τρία λεπτά αργότερα ολοκλήρωσε την ανατροπή στην έδρα της Νάπολι. Ακόμα ένα γκολ ήταν αυτό με την Σαμπντόρια. Ακόμα ένα ψαλίδι στην κίνηση. Ο Κονέ σημείωσε 12 γκολ σε 63 συμμετοχές με την Μπολόνια!!!!

Ο πρώτος που είχε αγωνιστεί με τη φανέλα της Μπολόνια, ήταν ο άνθρωπος που είχε σηκώσει πρώτος στον ουρανό της Λισσαβώνας το τρόπαιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, περί ου ο λόγος, αγωνίστηκε με την ιταλική ομάδα τη σεζόν 2004-2005, μετρώντας 33 συμμετοχές. Στη συνέχεια επέστρεψε στον ΠΑΟΚ…

Οποιος πάει στην Μπολόνια, το σίγουρο είναι πως θα μπορέσει να μιλήσει με τους ανθρώπους  για ποδόσφαιρο. Μόλις καταλάβουν ότι είσαστε από την Ελλάδα θα σας μιλήσουν εκείνοι για τους συμπατριώτες μας που έχουν αγωνιστεί στους “ροσομπλού” και τα “κατορθώματα” τους στην ομάδα τους. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.