Γιουνάιτεντ για… εμφράγματα!

Χάνοντας απίστευτη ευκαιρία στην εκπνοή, η Θέλτα δεν μπόρεσε να κάνει την «κηδεία» στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που χάρη στο 1-1 του «Ολντ Τράφορντ» προκρίθηκε στον τελικό του Europa League.

Χάνοντας απίστευτη ευκαιρία στην εκπνοή, η Θέλτα δεν μπόρεσε να κάνει την «κηδεία» στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που χάρη στο 1-1 του «Ολντ Τράφορντ» προκρίθηκε στον τελικό του Europa League. 
Το παιχνίδι έγινε «ροντέο» από το 85’ και μετά, αφού την ισοφάριση των Ισπανών (Ρονκάλια 85’) ακολούθησαν οι αποβολές των Μπαϊλί και του σκόρερ των φιλοξενούμενων στο 88ο λεπτό. 
Η Γιουνάιτεντ που προηγήθηκε με τον Φελαϊνί στο 17’, είδε τον «χάρο» με τα μάτια της, όταν λίγο πριν τη συμπλήρωση των έξι λεπτών του έξτρα χρόνου, ο Γκουϊντέτι δεν μπόρεσε σε κενή εστία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα!
Με αυτό το απερίγραπτο φινάλε, σφραγίστηκε η επιστροφή των κόκκινων «διαβόλων» σε ευρωπαϊκό τελικό μετά το 2011 (Τσάμπιονς Λιγκ) ενώ το παιχνίδι απέναντι στον Άγιαξ στη Στοκχόλμη, θα σημάνει τον πρώτο τελικό της Γιουνάιτεντ στο Europa League (ή παλιότερα Κύπελλο UEFA). 


To ματς

Το παιχνίδι δεν δικαιολόγησε σε κάποιο σημείο πως ήταν ημιτελικός Europa League, με το θέαμα σε γενικές γραμμές να είναι μέτριο. 
Με «προίκα» το 0-1 της Γαλικίας, η Γιουνάιτεντ κατάφερε να προηγηθεί στο 17’ με τον Φελαϊνί να σκοράρει με το κεφάλι στην κλειστή γωνία του Αλβάρεθ, έπειτα από τη σέντρα του Ράσφορντ. Η Θέλτα απείλησε σε δυο περιπτώσεις με τον Σίστο, ενώ στο 58’ είχε ακόμα μία καλή στιγμή αλλά ο Γκουϊντέτι δεν σούταρε εύστοχα μέσα από την περιοχή. 
Η Γιουνάιτεντ απάντησε με το χαμένο τετ α τετ του Ράσφορντ στο 64’ (απόκρουση Αλβάρεθ), ωστόσο ο τίτλος του «μοιραίου» για τη Θέλτα, πάει μάλλον στον  Γκουϊντέτι που δεν μπόρεσε να βρει στόχο ούτε στο 75’. 
Η Θέλτα τελικά, κατάφερε να μπει και πάλι στο παιχνίδι της πρόκρισης, όταν στο 85’ ο Μπονγκοντά σέντραρε για το κεφάλι του Ρονκάλια που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρομέρο γράφοντας το 1-1. 
Οι Ισπανοί έψαχναν πλέον ένα γκολ για να προκριθούν, ενώ η γενικευμένη σύρραξη στο 88’, έστειλε στα αποδυτήρια τους Μπαϊλί (χάνει τον τελικό) και Ρονκάλια, με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν με παίκτη λιγότερο.
Ωστόσο, η φάση που «σημάδεψε» τον αγώνα, έγινε δευτερόλεπτα πριν τη συμπλήρωση των έξι λεπτών καθυστερήσεων.
Ο Μποβέ σέντραρε παράλληλα, με την άμυνα της Γιουνάιτεντ σε πλήρη ανισορροπία και τον Ρομέρο εκτός θέσης, αλλά ένας πρώην παίκτης της συμπολίτισσας Σίτι (Γκουϊντέτι) δεν μπόρεσε να «βυθίσει» το (μισό) Μάντσεστερ στη θλίψη! 
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ρομέρο, Βαλένσια, Μπαγί, Μπλιντ, Νταρμιάν, Ερέρα, Φελαϊνί, Πογκμπά, Λίνγκαρντ (86′ Ρούνεϊ), Μχιταριάν (77′ Κάρικ), Ράσφορντ (89′ Σμόλινγκ).
Θέλτα (Εντουάρδο Μπερίσο): Αλβαρεθ, Ούγκο Μάγιο, Καμπράλ, Ρονκάλια, Γιόνι, Ραντόγια (68′ Μπονγκοντά), Ερνάντες, Βας (46′ Χοθαμπέδ), Σίστο (80′ Μποβιού), Ιάγο Ασπας, Γκουιντέτι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.