Ηττα, μισός αποκλεισμός …

Την ήττα με 0-1 γνώρισε ο Π.Α.Ο.Κ. από την Καραμπάγκ στο γήπεδο της Τούμπας και πλέον η υπόθεση πρόκριση στους «32» του Europa League γίνεται πάρα πολύ δύσκολη, αν όχι απίθανη.

Την ήττα με 0-1 γνώρισε ο Π.Α.Ο.Κ. από την Καραμπάγκ στο γήπεδο της Τούμπας και πλέον η υπόθεση πρόκριση στους «32» του Europa League γίνεται πάρα πολύ δύσκολη, αν όχι απίθανη. Κι αυτό γιατί πλέον δεν εξαρτάται – αποκλειστικά – από τον ίδιο. Οι Αζέροι έπαιξαν έξυπνα, ήταν πιο εύστοχοι από τους γηπεδούχους κι αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί θα είχαν και πιο ευρύ σκορ. Την ίδια στιγμή, η ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς πιστοποίησε την προβληματική επιθετική της λειτουργία, ειδικά στην τελική προσπάθεια. Ενα θέμα που απασχολεί και θα συνεχίσει ν’ απασχολεί όσο δεν αλλάζει κάτι καθώς στοιχίζει σημαντικά. Οι «ασπρόμαυροι» έμειναν στους τέσσερις βαθμούς, οι Αζέροι ξέφυγαν στους επτά κι έχουν και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας, δυο αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων. Την επόμενη αγωνιστική θα δοκιμαστούν στη Φλωρεντία και την τελευταία θα υποδεχτούν τους Τσέχους, ενώ οι Ιταλοί – που νίκησαν κι ουσιαστικά σφράγισαν την πρόκριση – είναι άγνωστο πως θα λειτουργήσουν στο Μπακού.
 
Επιστροφή Τζαβέλλα – Βαρέλα
 
Με νέο κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Τζαβέλλα – Βαρέλα, τον Μυστακίδη αντί του Κάμπος και τον Μπίσεσβαρ αντί του Σάκχοφ στο αρχικό σχήμα παρέταξε τον Π.Α.Ο.Κ. ο Βλάνταν Ιβιτς στον κλασικό σχηματισμό του 4-2-3-1, με καλή αμυντική λειτουργία αλλά κι αδυναμία στη δημιουργία, παρά την αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο του Περέιρα αντί του Μυστακίδη και τη διαφοροποίηση του σχηματισμού σε 3-4-3. Η Καραμπάγκ, επέλεξε ένα 4-3-3 με πολύ μεγάλη προσοχή στην ανασταλτική λειτουργία και πλειάδα ποδοσφαιριστών στον άξονα που αποδείχτηκε αξεπέραστο εμπόδιο για τους γηπεδούχους.
 
Είχε την υπεροχή όχι το γκολ
 
Παρουσία περίπου δέκα πέντε χιλιάδων φίλων του, ο Π.Α.Ο.Κ. μπήκε στον αγώνα με … ορμή και μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά ξεκίνησε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και ν’ απειλεί. Την αρχή έκανε στο 10’ο Μυστακίδης, όταν πήρε από Μάτος, έβγαλε τη σέντρα κι ο Αθανασιάδης πάνω στην κίνηση το επειχείρησε το γυριστό σουτ δίχως να το πιάσει καλά. Η απάντηση από τους Αζέρους ήρθε πέντε λεπτά μετά όταν ο Εντλόβου έπιασε συρτό σουτ που πέρασε – λίγο – άουτ από την αριστερή δοκό του Γλύκου. Στο 21’ ο Κάνιας έδειξε πρωτόγνωρα στοιχεία, πραγματοποιώντας κούρσα, που έφτασε μέχρι εντός της αντίπαλης περιοχής αλλά την τελευταία στιγμή ο Χουσεϊνοφ έδιωξε σε κόρνερ με προβολή. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους ήρθε στο 22’ με τον Μυστακίδη να δοκιμάζει δυνατό σουτ στο … «παραθυράκι» της εστίας του Σέχιτς αλλά ο Βόσνιος τερματοφύλακας έδιωξε σε κόρνερ. Το σερί των χαμένων ευκαιριων ολοκληρώθηκε με μονοκόμματο σουτ του Τσίμιροτ από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής έπειτα από ασθενή απόκρουσε με κεφαλιά του Χουσεϊνοφ.
 
Ο Π.Α.Ο.Κ. τις εντυπώσεις η Καραμπάγκ την ουσία
 
Η ανούσια υπεροχή των γηπεδούχων διατηρήθηκε στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, με την ομάδα του κ. Ιβιτς να διαμαρτύρεται στο 56’ για φάουλ του Μεντβέντεφ ζητώντας δεύτερη κίτρινη που θα σήμαινε και την αποβολή του.  Ο Σέρβος τεχνικός βλέποντας την εικόνα του αγώνα να μην αλλάζει, πέρασε στο 61’ τον Περέιρα αντί του Μυστακίδη κι άλλαξε τον σχηματισμό σε 3-4-3 δίνοντας ευχέρεια προώθησης στον Μάτος. Ο ομόλογός του στον πάγκο της Γκαραμπάγκ, Γκουρμπάν Γκουρμπάνοφ, «απάντησε» στο 64’ με τον Μίτσελ αντί του Αμιργκουλίεφ κι ο ίδιος παίκτης πέντε λεπτά μετά με δυνατό, καλοζυγισμένο σουτ εκτός περιοχής, με τον Βαρέλα να του έχει δώσει χώρο, «νίκησε» τον Γλύκο. Ούτε η είσοδος του Τιάμ αντί του Μπίσεσβαρ στο 73’ αλλά ούτε κι αυτή του Σάκχοφ αντί του Τσίμιροτ στο 81’ άλλαξαν ουσιαστικά κάτι. Η σημαντικότερη ευκαιρία του δεύτερου μέρους ανήκε στον Περέιρα που σε γύρισμα του Λέοβατς στο 85’ έπιασε το σουτ λίγο έξω από τη μικρή περιοχή στέλνοντας την μπάλα άουτ. Στον αντίποδα, σπουδαία ευκαιρία είχαν οι Αζέροι για το 0-2 αλλά ο Γλύκος, την τελευταία στιγμή έκοψε τον Ρεϊνάλντο προ της εστίας του.

Μετά τη λήξη του αγώνα οι παίκτες του ΠΑΟΚ αποδοκιμάστηκαν από τους φιλάθλους της ομάδας αποχωρώντας από τον αγωνιστικό χώρο.

Διαιτητής: Τζον Μπίτον (Σκωτία)
Κίτρινες: Αθανασιάδης, Tζαβέλλας, Περέϊρα, Μεντβέντεφ.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Τζαβέλλας, Βαρέλα, Λέοβατς, Τσίμιροτ (81′ Σάκχοφ) Κάνιας, Μπίσεσβαρ (73′ Τιάμ), Ροντρίγκες, Μυστακίδης (61′ Περέϊρα), Αθανασιάδης.

Καραμπάγκ: Σέχιτς, Μεντβέντεφ, Χουσείνοφ, Σαντίκοφ, Αγκόλι, Αμιργκουλίεφ (64′ Μίτσελ), Γκαράγιεφ, Αλμέιδα, Κιντάνα, Μουάρεμ (88′ Ισμαήλοφ), Εντλόβου (76′ Ρεϊνάλντο).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.