Χειρότερος δεν γίνεται…

Στο τελευταίο του ευρωπαϊκό παιχνίδι για την εφετινή σεζόν, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε εντός έδρας από τη Θέλτα με 2-0 και αποχαιρέτισε το Γιουρόπα Λιγκ με άλλη μια κακή εμφάνιση. Αποδοκιμασίες από τους φίλους του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στη Λεωφόρο, με συνθήματα κατά των παικτών και της διοίκησης.

Στο τελευταίο του ευρωπαϊκό παιχνίδι για την εφετινή σεζόν, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε εντός έδρας από τη Θέλτα με 2-0 και αποχαιρέτισε το Γιουρόπα Λιγκ με άλλη μια κακή εμφάνιση. Αποδοκιμασίες από τους φίλους του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στη Λεωφόρο, με συνθήματα κατά των παικτών και της διοίκησης.

Οι Ισπανοί πήραν μια “επαγγελματική” νίκη με σκόρερ τους Γκουιντέτι στο 4′ και Ορεγιάνα στο 76′ και την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Οι Πράσινοι “έσπασαν” όλα τα αρνητικά ρεκόρ, αφού έμειναν για 13 συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη στον όμιλο (χειρότερο ρεκόρ στο Γιουρόπα Λιγκ), ενώ ο ένας βαθμός που συγκέντρωσε εφέτος το Τριφύλλι είναι η χειρότερη επίδοση στην ιστορία του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Πως έπαιξαν…

Στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Παναθηναϊκού σε ευρωπαϊκό παιχνίδι, ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ομάδα του με τον ίδιο σχηματισμό που αγωνίστηκε πριν από λίγες ημέρες στο νικηφόρο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο 48χρονος τεχνικός επέλεξε το 4-4-1-1 με τον Στιλ τερματοφύλακα, αριστερό μπακ τον Χουχούμη και δεξί τον Μέστο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Μολέντο και Ιβανόφ, ενώ κεντρικά χαφ ήταν οι Λουντ και Ζέκα. Στην αριστερή πτέρυγα αγωνίστηκε ο Γουακάσο, δεξιά ο Εμποκού και ο Βιγιαφάνιες βρέθηκε στο πλευρό του Ρινάλντι στην επίθεση του Παναθηναϊκού. 

Στην άλλη πλευρά, ο τεχνικός της Θέλτα, Εντουάρντο Μπερίτσο επέλεξε σχηματισμό 4-3-3 με τον Μπλάνκο στην εστία, ενώ οι Τζόνι, Ρονκάλια, Καμπράλ και Μάγιο αποτέλεσαν την αμυντική τετράδα. Οι Ερνάντεζ και Ραντόγια ήταν τα κεντρικά χαφ των Ισπανών, ο Βας έπαιξε λίγο πιο μπροστά, ενώ στην τριάδα της επίθεσης έπαιξαν οι Ορεγιάνα, Μπονγκοντά και Γκουιντέτι. 

Γκολ από τα …αποδυτήρια για τη Θέλτα

Αντί να αιφνιδιάσει ο Παναθηναϊκός τη Θέλτα …αιφνιδιάστηκε από τους Ισπανούς και το γρήγορο γκολ του Γκουιντέτι στο 4ο λεπτό έδωσε προβάδισμα στην ομάδα της Γαλικίας. Το πρώτο μέρος είχε χαμηλό τέμπο και λιγοστές ευκαιρίες, η Θέλτα κράτησε μπάλα (61% κατοχή μπάλας) και είχε τον έλεγχο στο γήπεδο, ενώ οι Πράσινοι προσπάθησαν στην κόντρα επίθεση να απειλήσουν το σύλλογο του Βίγο. 

Στο 3ο λεπτό ο Ρινάλντι έχασε μοναδική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, αστοχώντας – ολομόναχος – να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα του Μπλάνκο απο το ύψος της μικρής περιοχής και ένα λεπτό αργότερα η Θέλτα έφτασε στο γκολ με τον Τζον Γκουιντέτι. Οι Ισπανοί με άνεση έφτασαν στην αντίπαλη περιοχή, ο Μάγιο έβγαλε τη σέντρα και ο Σουηδός φορ της Θέλτα – αμαρκάριστος στη μεγάλη περιοχή – νίκησε με κεφαλιά τον Στιλ και έκανε το 1-0 για την ομάδα της Γαλικίας στο 4ο λεπτό. 

Η Θέλτα απείλησε ξανά τους Πράσινους στο 13′, όταν ο Μάγιο έκανε και πάλι τη σέντρα από δεξιά και ο Ντάνιελ Βας που είχε βρεθεί στη μεγάλη περιοχή, έκανε ανενόχλητος την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα μακριά από την εστία του Τριφυλλιού. Οι Ισπανοί έχασαν άλλη μια σημαντική ευκαιρία στο 32΄με το σουτ του Ραντόγια έξω από την περιοχή να καταλήγει άουτ και ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, όμως ο Βιγιαφάνιες στο 33′ δεν πρόλαβε τη μπάλα μετά την όμορφη κάθετη πάσα του Εμποκού, ενώ το σουτ του Ρινάλντι στο 34′ βρήκε στα σώματα των αμυντικών της Θέλτα. 

Στο 38΄ ο Γουακάσο έκανε τη σέντρα και το κακό σουτ του Λουντ δεν ανησύχησε τον Ρουμπέν Μπλάνκο και αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή στο – μέτριο – πρώτο μέρος.

Άργησε να …ξυπνήσει

Με μεγαλύτερη διάθεση μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Παναθηναϊκού, προσπαθώντας να ανατρέψουν τα δεδομένα, απέναντι στην ιδιαίτερα προσεκτική και αγχωμένη Θέλτα. Αν και οι Πράσινοι προσπάθησαν να δώσουν πιο γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι, το τέμπο δεν άλλαξε στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο και οι Ισπανοί πέτυχαν το στόχο πρόκρισης.

Στο 46′ ο Εμποκού έκανε εξαιρετική πάσα από τα 30 μέτρα, όμως ο Ρινάλντι – υπό πίεση -δεν μπόρεσε να κάνει το σουτ, ενώ η Θέλτα “απάντησε” με δυνατό και άστοχο σουτ του Ορεγιάνα στο 64ο λεπτό. 

Οι Ισπανοί απείλησαν στο 70′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ορεγιάνα, με τη μπάλα να “κοντράρει” στο τείχος των Πράσινων και να καταλήγει κόρνερ, ενώ στο 76′  ήρθε και το δεύτερο γκολ της Θέλτα. Ο Μολέντο δεν μπόρεσε να διώξει τη μπάλα, με τη …στραβοκλωτσιά του ανέτρεψε τον Γκουιντέτι στη μεγάλη περιοχή και ο Ορεγιάνα δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα, κάνοντας το 2-0 με εκτέλεση πέναλτι Στο 84′ ο Λέτο δεν μπόρεσε να σουτάρει από καλή θέση μέσα από τη μεγάλη περιοχή των Ισπανών, καθώς η άμυνα της Θέλτα έδιωξε τελευταία στιγμή τη μπάλα και το τέλος του αγώνα βρήκε τους παίκτες της ομάδας του Βίγο να πανηγυρίζουν την πρόκριση.

Παναθηναϊκός – Θέλτα 0-2
Γιουρόπα Λιγκ 2016/17, 6η αγωνιστική
Γήπεδο: “Απόστολος Νικολαΐδης”

Γκολ: 4′ Γκουιντέτι, 76′ Ορεγιάνα

Κίτρινες: 34′ Λουντ, 69′ Γουακάσο 

Κόκκινη: –

Διαιτητής: Α . Τρεϊμάνις (Λετονία)

Βοηθοί: Χ. Γκουντερμάνις, Α. Σπαγιονικόβς (Λετονία
Επιπλέον βοηθοί: Α. Γκολούμπεβς, Ε. Μαλτσέβς(Λετονία)
Τέταρτος: Ρ. Τάτρικς (Λετονία)

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης,  4-4-1-1): Στιλ – Χουχούμης, Ιβανόφ,  Μολέντο , Μέστο – Γουακάσο, Λουντ (83′ Κουτρουμπής) , Ζέκα , Εμποκού – Βιγιαφάνιες (70′ Λέτο), Ρινάλντι (60′ Ιμπάρμπο)

Στον πάγκο:
Κοτσόλης, Μαρινάκης, Χουλτ, Κουλιμπαλί

Θέλτα: ( Εντουάρντο Μπερίτσο, 4-3-3): Μπλάνκο – Τζόνι, Ρονκάλια, Καμπράλ, Μάγιο – Ερνάντεζ, Ραντόγια, Βας (63′ Ντίαζ) – Ορεγιάνα (82′ Σίστο), Γκουιντέτι (90′ Γκόμεζ), Μπονγκοντά

Στον πάγκο: Άλβαρεζ, Κόστας, Σενιέ, Ρόσι

Δείτε εδώ το match center του αγώνα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.