Το έχει ξανακάνει στην Ουκρανία

Μόνο άγνωστη υπόθεση δεν είναι η νίκη σε ουκρανικό έδαφος για τον Ολυμπιακό, που αντιμετωπίζει στις 20:00 τη Ντνίπρο για τη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

Μόνο άγνωστη υπόθεση δεν είναι η νίκη σε ουκρανικό έδαφος για τον Ολυμπιακό, που αντιμετωπίζει στις 20:00 τη Ντνίπρο για τη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ.


Η αποψινή αντίπαλος, είναι η πέμπτη ομάδα από την Ουκρανία που θα αντιμετωπίσουν οι ερυθρόλευκοι, με τις αναμνήσεις τους να είναι γλυκόπικρες.


Η αρχή έγινε με τη -σοβιετική τότε- Ντιναμό Κιέβου το 1975, για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Το ματς στον Πειραιά ολοκληρώθηκε στο 2-2 ενώ η Ντιναμό πήρε τη νίκη-πρόκριση στο Κίεβο με 1-0.


Την περίοδο 1992/93, στο δρόμο των Πειραιωτών βρέθηκε η Τσερνομόρετς, για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Οι Ουκρανοί έφυγαν με διπλό από τον Πειραιά (0-1) αλλά ο Ολυμπιακός πήρε σπουδαία πρόκριση με 3-0 στην Οδησσό.


Η τρίτη ελληνο-ουκρανική κόντρα, πραγματοποιήθηκε για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2006/07, με τον Ολυμπιακό να παίρνει 2-2 στο Ντόνετσκ από τη Σαχτάρ αλλά την ομάδα του Λουτσέσκου να «απαντά» με 1-1 στο «Καραϊσκάκης».


Η τέταρτη διαφορετική ομάδα από την Ουκρανία που βρέθηκε δύο φορές μάλιστα στο δρόμο του Ολυμπιακού, είναι η Μέταλιστ Χάρκιβ. Η πρώτη φορά ήταν για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ τον Δεκέμβριο του 2008, με τον Ολυμπιακό να ηττάται 1-0 στο Χάρκοβο, σε μονό ματς τότε.


Η χειρότερη ανάμνηση των φίλων του Ολυμπιακού, είναι σίγουρα από τα διπλά παιχνίδια της σεζόν 2011/12. Με αντίπαλο και πάλι τη Μέταλιστ, ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε πήρε διπλό με 1-0 στην Ουκρανία, ενώ παρότι προηγήθηκε 1-0 στο Φάληρο, δέχθηκε δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο, ηττήθηκε 1-2 και έχασε την πρόκριση στα προημιτελικά.


Συνοπτικά, στην Ουκρανία, ο Ολυμπιακός μετρά 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες. Στην Ελλάδα οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν πανηγυρίσει ποτέ κόντρα σε Ουκρανούς, έχοντας 2 ισοπαλίες και 2 ήττες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.