Γιοβάνοβιτς: «Η βία είναι ανάμεσα μας, εμείς πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα»

«Δεν έχουμε ποτέ μπει στο γήπεδο για την ισοπαλία, μόνο η νίκη είναι στο μυαλό μας», ανέφερε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αυριανό (14/12) αγώνα με την Μακάμπι Χάιφα. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών στον ελληνικό αθλητισμό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σέρβου τεχνικού για το παιχνίδι με την Μακάμπι Χάιφα: 

Αν τον ανησυχεί η απραξία των προηγούμενων ημερών: «Όπως ήταν τα πράγματα τις τελευταίες δέκα μέρες, τις πρώτες 2-3 μέρες, προετοιμαζόμασταν για το παιχνίδι πρωταθλήματος που αναβλήθηκε λόγω της υπόθεσης με τους διαιτητές και μετά μπορούσαμε να αλλάξουμε το πρόγραμμα και να κάνουμε μία πιο φυσιολογική προετοιμασία για το ματς με την Μακάμπι. Ήδη έχουμε κάνει πολλά παιχνίδια σε πιο υψηλή ένταση και αυτές τις 7-8 μέρες από τη στιγμή που ξέραμε ότι δεν θα παίξουμε το παιχνίδι πρωταθλήματος, μπορούσαμε να το εκμεταλλευτούμε για να δουλέψουμε λίγο παραπάνω και να συγκεντρωθούμε πολύ περισσότερο στο πρώτο που έχουμε μπροστά μας με την Μακάμπι, για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι, γιατί είναι πολύ απαιτητικό.»

Όσα έχουν συμβεί στον ελληνικό αθλητισμό τις τελευταίες μέρες: «Για όλους μας που είμαστε στο ποδόσφαιρο, το να παίζουμε σε άδεια γήπεδα, είναι το πιο βαρύ μπορούμε να υποστούμε. Είναι πάρα πολύ δύσκολο για τον κάθε ποδοσφαιριστή να παίξει σημαντικά παιχνίδια πρωταθλήματος σε άδειες εξέδρες. Επειδή παίζουμε για τους φιλάθλους, αυτοί σου δίνουν το κίνητρο, πάρα πολλά πράγματα. Είναι πολύ βαρύ σε ό,τι αφορά εμάς τους ίδιους. Όμως, υπάρχουν και πολλά άλλα πράγματα που πρέπει να σκεφτούμε γύρω μας. Η βία δεν είναι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά παντού γύρω μας. Από την πλευρά μου πολύ δύσκολο να μπορώ να δώσω κάποια λύση. Ενδεχομένως μέσα από τη δουλειά μου και τις τοποθετήσεις μου, θα προσπαθήσω πάντα οι δηλώσεις μου να είναι τέτοιες που δεν θα παρασύρουν κάποια νέα παιδιά να κάνουν πράγματα που δεν στέκουν. Έχουμε σήμερα ένα νέο παιδί που παλεύει για τη ζωή του. Ένας αστυνομικός που πήγε απλά να κάνει τη δουλειά του. Είναι θέμα ίσως και της νοοτροπίας, του ταπεραμέντου. Πάρα πολλά πράγματα μαζεμένα. Κατανοώ ότι δεν είναι εύκολη η απόφαση αν φτάνει μία κυβέρνηση να αποφασίζει για τα μέτρα στο ποδόσφαιρο, είναι σίγουρο πως θα είναι δύσκολες. Πρώτα πιστεύω ότι εμείς που είμαστε πρωταγωνιστές, να δώσουμε το πρώτο παράδειγμα είτε με τη συμπεριφορά μας, είτε με τις δηλώσεις μας, να προσπαθήσουμε να είμαστε πιο ήρεμοι και ταπεινοί. Να μην δώσουμε έναυσμα σε νεότερα άτομα για να μπορούν να λειτουργήσουν με τρόπο που δεν είναι σωστός. Όταν μία κυβέρνηση πρέπει να πάρει μέτρα, καταλαβαίνω από την πλευρά μου πως είμαστε ουσιαστικά μόνο πρόβλημα, μόνο πονοκέφαλος. Κανείς δεν θέλει πονοκεφάλους. Και είναι λογικό οι αποφάσεις να είναι κατά κάποιο τρόπο εις βάρος μας, ελπίζοντας ότι μελλοντικά μπορεί να δώσουν έστω κάποια λύση σε θέματα που αφορούν τη βία. Αλλά σίγουρα δεν είναι εύκολο κι ο ίδιος δεν περιμένω πάρα πολλά πράγματα για τη συνέχεια, ότι μπορεί δραστικά να αλλάξει κάτι. Γιατί είναι και θέματα της κουλτούρας. Γενικά στα Βαλκάνια είμαστε λίγο πιο θερμόαιμοι, αγαπάμε το ποδόσφαιρο με τον δικό μας τρόπο. Δεν θα είμαστε ποτέ όπως κάποιες χώρες που είναι ίσως λίγο πιο βόρειες όπου είναι πιο οικογενειακό το ποδόσφαιρο. Σε μας είναι πιο πόλεμος. Εκείνο που εγώ μπορώ να κάνω από την πλευρά μου, ίσως και οι άνθρωποι που δουλεύουν σε ομάδες. Οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές, οι παράγοντες να κοιτάξουμε πρώτα τον εαυτό μας και να δούμε με ποιο τρόπο μπορούμε να βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο. Να προφυλάξουμε το προϊόν που εξυπηρετούμε.»

Για το τι είδους Μακάμπι περιμένει αύριο: «Δεν είχαμε κάποια ιδιαίτερη έκπληξη στο πρώτο παιχνίδι. Το έχω τονίσει, από το γκρουπ μας, ίσως μόνο το γκρουπ της ΑΕΚ που είναι με Μαρσέιγ, Άγιαξ, Μπράιτον, είναι πιο ανταγωνιστικό από το δικό μας. Η Μακάμπι είναι πολύ καλή ομάδα, αρκετά χρόνια παίζει μαζί. Έναν προπονητή που ήταν πρόσφατα για αρκετά χρόνια μέσα. Με παίκτες που ξέρουν καλά ο ένας τον άλλον. Που μπορεί να χρησιμοποιεί αρκετά συστήματα, είτε το 3-5-2 που χρησιμοποίησε σε κάποια παιχνίδια ευρωπαϊκά, πολύ περισσότερα στην αρχή της σεζόν και κάποια τελευταία, αλλά και με τέσσερις στην άμυνα. Έχει αρκετές εμπειρίες σε ό,τι αφορά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, σίγουρα πολύ περισσότερες απ’ ό,τι έχουμε εμείς τα τελευταία χρόνια, που παίζει κάποιο ρόλο. Οπότε το πρώτο παιχνίδι όπως εξελισσόταν, η Μακάμπι έχει και την ποιότητα και τη δυνατότητα σε αυτά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια να εκμεταλλευτεί τα λάθη. Περιμένουμε την Μακάμπι ανταγωνιστική, γιατί ξέρει κι αυτή ότι μόνο με τη νίκη μπορεί να περάσει. Από την άλλη κι εμείς και με τον τρόπο που αγωνιζόμαστε και με τον τρόπο σκέψης που έχουμε και το ποδόσφαιρο που θέλουμε να παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός, είτε παίζουμε στην Ευρώπη, είτε στην Ελλάδα δεν έχουμε πολλές επιλογές. Άρα προετοιμαζόμαστε για ένα ανοικτό παιχνίδι, τουλάχιστον από την πλευρά μας. Η Μακάμπι είναι ομάδα που μπορεί να αλλάξει το προφίλ της. Πιστεύω πως είμαστε προετοιμασμένοι για τον τρόπο παιχνιδιού που μπορεί να επιλέξει η Μακάμπι, τα υπόλοιπα είναι μέσα στο γήπεδο. Το ποια ομάδα θα μπορέσει να επιβάλει τον εαυτό της για να μπορέσει να είναι πιο ασφαλής για την έκβαση του τελικού αποτελέσματος.»

Για τα δύο αποτελέσματα που ψάχνει ο Παναθηναϊκός: «Δεν μπορώ να έχω δεύτερες σκέψεις, επειδή μπορεί και το ισόπαλο αποτέλεσμα να είναι καλό για μας. Δεν μπορώ να έχω γιατί δεν το έχουμε κάνει ποτέ μέχρι τώρα σε κανένα παιχνίδι. Και στα ευρωπαϊκά που έχουμε παίξει μέχρι σήμερα, δεν το έχουμε σκεφτεί. Δεν μπήκαμε σε οποιοδήποτε παιχνίδι με σκεπτικό ότι ενδεχομένως μπορεί να προφυλάξουμε το σκορ ή θαα παίξουμε πάνω στο αποτέλεσμα που μπορεί να μας βολεύει. Δεν είναι στο στιλ μας, σε μένα σαν προπονητής ο τρόπος επικοινωνίας με τους πααίκτες μου. Σαν ομάδα θέλουμε να βελτιωνόμαστε, να είμαστε πάντα θετικοί στο παιχνίδι που παίζουμε με οποιονδήποτε αντίπαλο αντιμετωπίζουμε. Να είμαστε ανταγωνιστικοί, να έχουμε απαιτήσεις από τον εαυτό μας και να προσπαθούμε να κερδίζουμε. Μόνο οι νίκες είναι τα αποτελέσματα που για τις ομάδες σαν τον Παναθηναϊκό είναι τα φυσιολογικά. Όλα τα υπόλοιπα δεν είναι κάτι που μας ταιριάζει.»


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.