Νίκησε το κρύο, έχασε απ’ την Ντιναμό (video)

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε και είχε ευκαιρίες για ένα τουλάχιστον ακόμη γκολ, αλλά γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Ντιναμό στην παγωμένη Μόσχα.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε και είχε ευκαιρίες για ένα τουλάχιστον ακόμη γκολ, αλλά γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Ντιναμό στην παγωμένη Μόσχα. Ο Μάρκους Μπεργκ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός μετά τον τραυματισμό του, άνοιξε το σκορ για τους «πράσινους», οι οποίοι, κράτησαν το προβάδισμα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.


Η Ντιναμό, ωστόσο, αφού γλίτωσε το δεύτερο γκολ στις αρχές του δεύτερου μέρους, κατάφερε να φτάσει γρήγορα στην ανατροπή και έκανε το «5 στα 5» στον 5ο όμιλο, κλειδώνοντας την πρώτη θέση. Οι Ρώσοι θα μπορούσαν επίσης να σκοράρουν περισσότερες φορές, αν ο Κουράνι, κατά κύριο λόγο, ήταν πιο εύστοχος.


Τα πλάνα των δύο τεχνικών


Στο 4-2-3-1 του Τσερτσέσοφ και μπροστά από τον Γκαμπούλοφ, δεξιά προς αριστερά στην άμυνα, ήταν οι Ρότενμπεργκ, Ντάγκλας, Σαμπά και Μπίτνερ. Νομπόα και Βανγκέρ ήταν οι δύο κεντρικοί χαφ, με τον Ιόνοφ δεξιά, τον Ζιρκόφ αριστερά, τον Βαλμπουενά σε ρόλο μπαλαντέρ και μοναδικό προωθημένο τον Κουράνι. Στο 4-3-3 του Αναστασίου από την άλλη, ο Κοτσόλης ήταν στην εστία, μπακ οι Μπούρμπος (δεξιά), Νάνο και στόπερ οι Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ. Ο Μέντες ήταν ο «καθαρόαιμος» αμυντικός χαφ, με τους Λαγό, Δώνη εσωτερικούς μέσους, τους Μπαϊράμι, Πέτριτς στα άκρα και τον Μπεργκ στην κορυφή της επίθεσης.


Φάσεις και γκολ με το «καλημέρα»

Η Ντιναμό είχε νωρίς-νωρίς δύο καλές ευκαιρίες να σκοράρει με τον Κουράνι, ο οποίος στο 4′ αστόχησε με κοντινή κεφαλιά, ενώ στο επόμενο λεπτό σημάδεψε το αριστερό δοκάρι σε τετ α τετ. Κόντρα στη ροή του αγώνα, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα  στο 14′ με κεφαλιά του Μπεργκ μετά από σέντρα του Νάνο, με τον Σουηδό να βρίσκει δίχτυα στην επιστροφή του στην 11άδα των «πράσινων».


Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια και το παιχνίδι… φούντωσε ξανά στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου. Ο Βενκέρ στο 34′ ανάγκασε τον Κοτσόλη σε εντυπωσιακή απόκρουση, ενώ ο Κουράνι στο 38′ για ακόμη μία φορά δε βρήκε στόχο. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη, έχασε στο 43′ μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του, αλλά ο Μπαϊράμι μετά από ασίστ του Μπεργκ, σούταρε βιαστικά άουτ ανενόχλητος μπροστά στον Γκαμπούλοφ.


Ανάλογο ξεκίνημα

Με δράση ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος και την πρώτη καλή στιγμή πάλι για το «τριφύλλι», όταν ο Πέτριτς στο 51′ σούταρε δυνατά από το ημικύκλιο και μόλις άουτ. Στο 55′, όμως, η Ντιναμό βρήκε τον τρόπο να φτάσει στην ισοφάριση, με ατομική προσπάθεια και σουτ του Βενκέρ, αλλά και την μπάλα να κοντράρει στον Τριανταφυλλόπουλο, ξεγελώντας τον Κοτσόλη.


Η ανατροπή για τους Ρώσους ολοκληρώθηκε στο 61′, όταν ο Μέντες έκανε τραγικό λάθος μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής των φιλοξενούμενων, ο Ιόνοφ δεν το άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτο και με κοντινό σουτ έκανε το 2-1, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα στο «Αρένα Κίμκι».


Ο Βαλμπουενά στο 73′ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Κοτσόλη, ενώ ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση είτε με τον Δώνη που δεν έπιασε την κεφαλιά από απόσταση αναπνοής μετά από εκτέλεση φάουλ του Νάνο, είτε με τον Κλωναρίδη, ο οποίος είδε τον Γκαμπούλοφ να αποκρούει δύσκολα το σουτ που επιχείρησε έξω απ’ την περιοχή.


Ντιναμό Μ. (Τσερτσέσοφ, 4-2-3-1): Γκαμπούλοφ – Ρότενμπεργκ, Ντάγκλας, Σάμπα, Μπίτνερ – Νομπόα, Βενκέρ – Ιόνοφ (80′ Τζούτζακ), Βαλμπουενά, Ζιρκόφ (72′ Γιουσούποφ) – Κουράνι (88′ Προύντνικοφ)


Παναθηναϊκός (Αναστασίου, 4-3-3): Κοτσόλης – Μπούρμπος (56′ Κουτρουμπής), Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Νάνο – Λαγός, Μέντες (86′ Πράνιτς), Δώνης – Μπαϊράμι, Πέτριτς, Μπεργκ (78′ Κλωναρίδης)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.