Φράιμπουργκ – Ολυμπιακός 5-0: Εξαφανισμένος στον Μέλανα Δρυμό (vids, highlights)

Αποστολή στο Φράιμπουργκ: Βασίλης Κωνσταντόπουλος
Δύσκολο βράδυ για τον Ολυμπιακό κόντρα στη Φράιμπουργκ και ήττα 5-0!

Ο Ολυμπιακός γνώρισε ταπεινωτική ήττα 5-0 απ΄τη Φράιμπουργκ για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του UEFA Europa League. Σκόρερ οι Γκρέγκοριτς (3′, 8′, 36′), Σιλντίλια (42′) και Ντοάν (77′).

Πως ξεκίνησαν

Για τη Φράιμπουργκ του Στράιχ ξεκινησε κάτω απ’ τα δοκάρια ο Ατουμπόλου, τριάδα στην άμυνα ήταν οι Λίνχαρτ, Γκίντερ και Σιλντίλια, στις πτέρυγες δραστηριοποιήθηκαν οι Ντοάν και Μακένγκο, εσωτερικοί χαφ ήταν οι Χέφλερ και ‘Εγκεσταιν, ενώ προωθημένοι οι Γκρίφο, Χέλερ και Γκρέγκοριτς.

Οι “ερυθρόλευκοι” παρατάχθηκαν με τους Πασχαλάκη, Ορτέγκα, Ρέτσος, Ντόη, Ροντινέι, Έσε, Αλεξανδρόπουλο, Καμαρά, Φορτούνη, Ποντένσε και Ελ Κααμπί. Ο Ποντένσε ήταν η μεγάλη επιστροφή στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, καθώς στο ματς της Super League απέναντι στον Παναιτωλικό δεν ήταν ανάμεσα στους βασικούς. Ο Μαρτίνεθ επέλεξε να πορευτεί με τετράδα στην άμυνα, αφήνοντας τον Ιμπόρα στον πάγκο, ως μια πιθανή επιλογή για το κέντρο της άμυνας, λόγω των πολλαπλών απουσιών στα μετόπισθεν.

Πρώτη επαφή, πρώτο γκολ!

Στην πρώτη τελική στο ματς, η Φράιπουργκ βρίσκει δίχτυα. Ο Έγκεσταιν πάσαρε από δεξιά για τον Γκρέγκοριτς, ο οποίος είχε “κρεμασμένο” πάνω του τον Ρέτσο, ωστόσο κατάφερε να πλήξει την εστία του Πασχαλάκη σε πρώτο χρόνο για το 1-0!

Στο 8′ η μπάλα έφτασε ξανά με ευκολία στον αφύλακτο Γκρέγκοριτς ο οποίος σούταρε δυνατά, αλλά ο Πασχαλάκης ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε σε κόρνερ. Ο Αυστριακός φορ εκμεταλλεύτηκε ιδανικά την καλή εκτέλεση κόρνερ του Ντόαν και με κεφαλιά έγραψε το 2-0.

Στο 12′ ο Χέλερ βρήκε τον Γκρίφο μέσα στην περιοχή. Εκείνος σούταρε με το αριστερό και η μπάλα πέρασε άουτ! Στο 20′ ο Γκρέγκοριτς βρέθηκε απέναντι απ’ το 3-0, καθώς ο Ροντινέι απέκρουσε ασθενώς την μπαλιά του Μακένγκο. Ο φορ της Φράιμπουργκ αστόχησε από ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση. Στο 33′ ο Αλεξανδρόπουλος δέχτηκε την μπάλα απ’ τον Φορτούνη στον άξονα, εξάντλησε όσα μέτρα βρήκε μπροστά του και σούταρε, αλλά ο Λίνχαρτ με αυτοθυσία έστειλε την μπάλα κόρνερ. Ο Φορτούνης εκετέλεσε το κόρνερ, ο Αλεξανδρόπουλος έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Λίνχαρτ και πάλι απομάκρυνε!

“Αφαντος” ο Ολυμπιακός

Η υπεροχή της Φράιμπουργκ ήταν ξεκάθαρη με βάση τις κερδισμένες μονομαχίες που ήταν συντριπτικά υπέρ των Γερμανών. Στο 36′ ο Γκρέγκοριτς πανηγύρισε χατ-τρικ καθώς εκμεταλλεύτηκε την υποδειγματική σέντρα του Μακενγκό από τα αριστερά και με κεφαλιά νίκησε από κοντά τον Πασχαλάκη για το 3-0, χωρίς να βρει αντίσταση απ’ τους αμυντικούς του Ολυμπιακού.

Τετράκις… εξαμαρτείν!

Αν το δις εξαμαρτείν δεν δικαιολογείται σύμφωνα με το αρχαίο γνωμικό, τι να πούμε για τα συνεχιζόμενα λάθη του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος. Η Φράιμπουργκ έβρισκε γκολ όποτε και όπως θέλει επί του ταπεινωμένου Ολυμπιακού. Στο 42′ ο Γκρέγκοριτς απ’ το ημικύλιο της περιοχής πάσαρε κάθετα και δεξιά για τον Σιντίλια, ο οποίος έπιασε δυνατό σουτ, με τον Πασχαλάκη να μην μπορεί να σταματήσει την πορεία της μπάλας προς τα δίκτυα!

Ο Ολυμπιακός πήγε στα’ αποδυτήρια με το βάρος του 4-0 στην πλάτη και ένα πικρό ρεκόρ ήρθε στην επιφάνεια, καθώς το συγκεκριμένο σκορ στο ημίχρονο έχει συμβεί άλλη μία φορά, στο πιο δύσκολο βράδυ της ιστορίας του, κόντρα στη Γιουβέντους το 2003 (7-0)!

Αλλαγές και ατυχία!

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ φρόντισε να βελτιώσει την αμυντική εικόνα του Ολυμπιακού και πρόσθεσε στο κέντρο της άμυνας τον Ιμπόρα, δίπλα σε Ντόη και Ρέτσο, ενώ αποχώρησε ο Αλεξανδρόπουλος. Λίγο αργότερα ο Ποντένσε τραυματίστηκε και αποχώρησε με τον Μασούρα να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Στο 66′ οι Ρελ, Αντάμου και Γκούλντε πέρασαν στο ματς αντί των Γκρέγκοριτς, Λίνχαρντ και Χέλερ. Το δεύτερο ημίχρονο είχε χαμηλό ρυθμό, ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν απέφυγε τα λάθη.

Δέχτηκε γκολ ακόμα και σ’ ένα “κρύο” ημίχρονο

Στο 77′ η Φράιμπουργκ έβγαλε αντεπίθεση με τον Μακενγκό να κερδίζει την κόντρα με τον Ιμπόρα, και αφού βρέθηκε αριστερά, έκανε την πάσα, ο Έσε βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και άνοιξε το κοντρόλ του, τροφοδοτώντας επί της ουσίας τον Ντοάν που από κοντά έγραψε το 5-0 με πλασέ.  Ο Ολυμπιακός έχασε ίσως την κορυφαία του ευκαιρία στο 82′ όταν ύστερα από αντεπίθεση και καλή πάσα του Ελ Κααμπί η μπάλα έφτασε στον Μασούρα. Ο Έλληνας μέσος πλάσαρε τον γκολκίπερ της Φράιμπουργκ κι εκεινος έδιωξε σε κόρνερ. Στο 84′ οι Καρβάλιο, Κίνι και Ελ Αραμπί μπήκαν στο ματς αντί των Έσε, Ελ Κααμπί και Ροντινέι. 

O Ολυμπιακός έμεινε στους 4 βαθμούς και θα διεκδικήσει την πρόκριση του στο Conference League την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Μπάτσκα Τόπολα στο Φάληρο (4η, 1β.), η οποία ηττήθηκε απ’ τη Γουέστ Χαμ στη Σερβία (0-1). Ισόβαθμες Φράιμπουργκ και Γουέστ Χαμ με 12 πόντους στην κορυφή του ομίλου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.