γ-Άλλος ΠΑΟΚ (video+pics)

Οι Θεσσαλονικείς άφησαν πίσω τις πρόσφατες καλές εμφανίσεις και δεν απείλησαν παρά ελάχιστα την Γκινκάμπ στο «Ρουντουρού», με αποτέλεσμα να ηττηθούν με 2-0 για τη 2η αγωνιστική του 11ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Σόου Μαρβό με δύο γκολ για τους Γάλλους.

Οι Θεσσαλονικείς άφησαν πίσω τις πρόσφατες καλές εμφανίσεις και δεν απείλησαν παρά ελάχιστα την Γκινκάμπ στο «Ρουντουρού», με αποτέλεσμα να ηττηθούν με 2-0 για τη 2η αγωνιστική του 11ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Σόου Μαρβό με δύο γκολ για τους Γάλλους.

Η εξαιρετική πορεία του «Δικέφαλου του Βορρά» στο ελληνικό πρωτάθλημα, η πρωτιά μετά από 4.312 ημέρες και η άνετη επικράτηση στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, στο 6-1 επί της Ντιναμό Μινσκ, αποτέλεσαν μία γλυκιά ανάμνηση στο «Ρουντουρού». Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη έκανε τις καλύτερες τελικές μετά το 2-0, όμως ως γενική εικόνα παραδόθηκε στις ορέξεις της ουραγού του γαλλικού Σαμπιονά που με μπροστάρη τον δις σκόρερ Σιλβέν Μαρβό (47΄, 50΄) σημείωσε την πρώτη της ευρωπαϊκή νίκη στο θεσμό με τη σημερινή του μορφή. Η Γκινκάμπ ήταν συνολικά καλύτερη, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όπου η ελληνική ομάδα κράτησε το 0-0 λόγω του Παναγιώτη Γλύκου και της αστοχίας των ποδοσφαιριστών των γηπεδούχων.



Πώς έπαιξαν

Ο τεχνικός της Γκινκάμπ Ζοσελίν Γκουρβενέκ επέλεξε διάταξη 4-2-3-1 για τους Γάλλους με τον Λεσλ κάτω από τα δοκάρια, αριστερά τον Λεβέκ και δεξιά στην άμυνα τον Γιάκομπσεν. Στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Σορμπόν και Κερμπράτ, με τους Σανκαρέ και Ματίς να είναι επιφορτισμένοι με το νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής ως προς το ανασταλτικό κομμάτι. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Σιλβέν Μαρβό, με τους Μποβέ, Σβαρτζ και Πιέ ν΄ αποτελούν τα στηρίγματά τους με διάταξη από τα αριστερά προς τα δεξιά.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Άγγελος Αναστασιάδης διάλεξε σύστημα 4-2-3-1 για την ελληνική ομάδα με τον Παναγιώτη Γλύκο βασικό τερματοφύλακα και δίδυμο στόπερ τούς Κατσικά και Μιγκέλ Βίτορ. Στο αριστερό άκρο της αμυντικής γραμμής έπαιξε ο Ρατς και ο Σκόνδρας κάλυψε, αντίστοιχα, τη δεξιά. Τζιόλης και Τζανδάρης αποτέλεσαν τα δύο αμυντικά χαφ του «Δικέφαλου του Βορρά» με τον Κάτσε να έχει εμπρός τους έναν πιο ελεύθερο ρόλο. Μακ, Αθανασιάδης και Σαλπιγγίδης αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος των φιλοξενούμενων.

Τη γλίτωσε φθηνά

Το κακό για τον ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο του «Ρουντουρού» δεν ήταν πώς δεν βρήκε ρυθμό, δεν απείλησε και, φυσικά, δεν έκανε τη μεγάλη φάση. Όλα αυτά έδωσαν ώθηση στην Γκινκάμπ να κάνει το παιχνίδι που επέλεξε από τα πλάγια και ν΄ αναγκάσει τον Γλύκο να έχει ένα «φορτωμένο» 45λεπτο στο οποίο χρειάστηκε να παρέμβει αρκετές φορές για να κρατήσει το «μηδέν». Η πρώτη τελική της ομάδας της Βρετάνης έγινε στο 13΄ με τον Σβαρτζ ν΄ απειλεί για πρώτη φορά τον Έλληνα τερματοφύλακα χωρίς να καταφέρει να τον νικήσει.



Πέραν ορισμένων σποραδικών προσπαθειών των Σαλπιγγίδη και Ρατς ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν πέτυχε κάτι άλλο στο παραγωγικό κομμάτι του παιχνιδιού του και σαν να μην έφθανε αυτό αμυντικά παρουσίασε κενά, στα οποία στάθηκε τυχερός εφόσον δεν τα εκμεταλλεύτηκαν οι Γάλλοι. Στο 22΄ με δυνατό πλασέ ο Σιλβέν Μαρβό, από το ύψος του πέναλτι έπειτα από ωραία προσπάθεια του Μποβέ από τα αριστέρα, σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Γλύκου με την μπάλα να περνά ξυστά και καταλήγει άουτ!

Στο 29΄, από τα δεξιά αυτήν τη φορά, ο Πιέ σέντραρε στον Σβαρτζ που εξ επαφής με την εστία της ελληνικής ομάδας πλάσαρε τραγικά άουτ, με την μπάλα να έχει φθάσει στα πόδια του από το κεφάλι του Κερμπράτ ο οποίος μεσολάβησε. Ο Παναγιώτης Γλύκος στο 33΄ και στο 37΄ σταμάτησε τους Μποβέ και Πιέ, παρουσιάζοντας εξαιρετικά αντανακλαστικά ειδικά στην πρώτη περίπτωση που η προσπάθεια του παίκτη της Γκινκάμπ ήταν πιο δυνατή κι εντός περιοχής. Συνολικά το 0-0 του πρώτου μέρους σαφέστατα κολακεύει την ελληνική ομάδα, η οποία «έφαγε» τελικές από την αντίπαλό της.

Παράδοση άνευ όρων σ΄ ένα τρίλεπτο

Ό,τι δεν κατάφερε η Γκινκάμπ σ΄ ένα ημίχρονο το πέτυχε μόλις σε λίγα δευτερόλεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου. Ο Γλύκος μπόρεσε στην πρώτη φάση αντεπίθεσης της ομάδας της Βρετάνης να σταματήσει εντυπωσιακά το σουτ από θέση τετ-α-τετ του Σβαρτζ, όμως ο Μαρβό δεν δυσκολεύτηκε να πάρει το «ριμπάουντ» από την εκτός τόπου και χρόνου άμυνα του ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα το διαγώνιο σουτ του να σταματήσει στη δεξιά γωνία του Έλληνα τερματοφύλακα! Ο, δανεικός από τη Νιούκαστλ, επιθετικός των γηπεδούχων έκανε τη ζημιά για τους Θεσσαλονικείς ακόμη μεγαλύτερη στο 50ό λεπτό, όταν με θαυμάσια εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το 2-0 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ του αγώνα.



Οι εσωτερικές αλλαγές προσώπων και συστήματος (γύρισε το 4-2-3-1 σε 4-4-2) δεν απέδωσαν στους φιλοξενούμενους του κόουτς Αναστασιάδη. Ο ΠΑΟΚ άρχισε να δημιουργεί τις καλές του ευκαιρίες όταν βρέθηκε σε δύσκολη θέση, χάνοντας τη δυνατότητα να μειώσει στο 57΄ όταν Κλάους και Τζανδάρης συνεργάστηκαν άψογα στην περιοχή των Γάλλων. Το πλασέ του μέσου του «Δικέφαλου του Βορρά», όμως, ήταν άστοχο. Το πρόβλημα, πάντως, του ΠΑΟΚ ήταν η άμυνά του στο παιχνίδι, η οποία θα μπορούσε να είχε δεχθεί ως τη λήξη του αγώνα και τρίτο γκολ, είτε στις απόπειρες του άστοχου Σβαρτζ αλλά και στη φάση του 90ού λεπτού όπου ο Γλύκος απομάκρυνε επικίνδυνο σουτ του Μποβέ. Η ελληνική ομάδα με σουτ των Γκολάσα, που μπήκε αλλαγή, και με εμπνεύσεις του Αθανασιάδη επιχείρησε τη μείωση του σκορ, αλλά μάταια.

Στο άλλο παιχνίδι για τη 2η αγωνιστική του 11ου ομίλου η Φιορεντίνα επικράτησε στη Λευκορωσία της Ντιναμό Μινσκ με 3-0.

Η βαθμολογία μετά και τα ματς της Πέμπτης (2/10): 
1. Φιορεντίνα 6 (6-0)
2. ΠΑΟΚ  3 (6-3)
3. Γκινκάμπ 3 (2-3)
4. Ντιναμό Μινσκ 0 (1-9)

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Γκινκάμπ (Ζοσελίν Γκουρβενέκ / 4-2-3-1): Λεσλ – Λεβέκ, Σορμπόν, Κερμπράτ, Γιάκομπσεν – Σανκαρέ, Ματίς – Μποβέ, Σβαρτζ (73΄ Μαντάν), Πιέ (54΄ Γιαταμπαρέ) – Μαρβό (77΄ Ζιρές)
Αναπληρωματικοί: Σαμασά, Ανγκουά, Μπάκα, Γιαταμπαρέ, Ζιρές, Μαντάν

ΠΑΟΚ (Άγγελος Αναστασιάδης / 4-3-3): Γλύκος – Ρατς, Κατσικάς, Μιγκέλ Βίτορ, Σκόνδρας (74΄ Γκολάσα) – Τζιόλης (55΄ Μάρτενς), Τζανδάρης, Κάτσε – Μακ (62΄ Παπαδόπουλος), Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης
Αναπληρωματικοί: Γιακουμής, Σπυρόπουλος, Γκολάσα, Μάρτενς, Κίτσιου, Παπαδόπουλος, Κουλούρης

ΓΚΟΛ: 1-0 (47΄ Μαρβό), 2-0 (50΄ Μαρβό)
Κίτρινες κάρτες: 70΄ Σβαρτζ
Κόκκινες κάρτες:

Γήπεδο: Σταντ Ρουντουρού
Διαιτητής: Γκεντιμίνας Μαζέικα (Λιθουανία)
Βοηθοί: Βιτάουτας Σίμκους (Λιθουανία) / Βιτένις Καζλάουσκας (Λιθουανία)
Βοηθοί τελικών γραμμών: Σεργκέιους Σλίβα (Λιθουανία) / Γιούρι Πατσκόφσκι (Λιθουανία)

Επιμέλεια: Λάμπρος Γκαραγκάνης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.