Το προφίλ της Φράϊμπουργκ

Η Φράϊμπουργκ, εκπρόσωπος της Bundesliga, είναι μία από τις αντιπάλους του Ολυμπιακού στον 7ο Όμιλο του Europa League.

Η Φράϊμπουργκ, εκπρόσωπος της Bundesliga, είναι μία από τις αντιπάλους του Ολυμπιακού στον 7ο Όμιλο του Europa League.
Με «μόνιμο τεχνικό» τον Κρίστιαν Στράιχ, ο οποίος είναι στο πάγκο της ομάδας από το 2011, πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο τα τελευταία χρόνια. Καινούργιο9 γήπεδο, εξαιρετικοί οπαδοί, πολύ καλές μεταγραφικές επιλογές, πέρυσι έχασε την έξοδο στο Champions League την τελευταία αγωνιστική από την Λειψία.
Η γερμανική ομάδα ιδρύθηκε το 1904 και εδρεύει κοντά στον Μέλανα Δρυμό. Έχει χρώματα το κόκκινο και το άσπρο (εναλλακτικά το μαύρο) και έχει γήπεδο στο «Europa Park Stadion» (32.000 θεατών).
Δεν έχει κατακτήσει ποτέ κάποιον μεγάλο τίτλο στη Γερμανία, ενώ την περασμένη σεζόν ήταν φιναλίστ στο Κύπελλο χάνοντας με 4-2 στα πέναλτι από την Λειψία και τερμάτισε έκτη στην Bundesliga.
Φέτος άρχισε τη σεζόν με πρόκριση επί της Καϊζερσλάουτερν στο Κύπελλο (1-2) και θρίαμβο επί της Άουγκσμπουργκ στην πρεμιέρα της Bundesliga (0-4), ενώ στη συνέχεια έχασε στην έδρα της από τη Ντόρτμουντ (1-3) και πέρασε νικηφόρα από τη Στουτγάρδη (0-1).
Αστέρι είναι ο Γερμανός διεθνής στόπερ Ματίας Γκίντερ που ήρθε από την Κολωνία, ενώ εξαιρετικός είναι και ο παρτενέρ του, διεθνής Αυστριακός αμυντικός Φίλιπ Λίνχαρτ. Επίσης ξεχωρίζουν οι εξτρέμ Ρόλαντ Σαλάι από την Ουγγαρία και Βιντσέντζο Γκρίφο από την Ιταλία, όπως και ο Γερμανός αριστερός μπακ Κρίστιαν Γκίντερ.
Στην Ευρώπη συμμετέχει φέτος για πέμπτη φορά στην ιστορία της και πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, όταν την είχε αποκλείσει η Ντομζάλε από τη Σλοβενία στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Το 2014 είχε λάβει μέρος στους ομίλους της διοργάνωσης, χωρίς όμως να προκριθεί. Η Φράιμπουργκ δεν έχει τεθεί ποτέ αντιμέτωπη με ελληνική ομάδα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.