Γκουβερνέκ: «Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου»

Ο τεχνικός της Γκινγκάμπ, Ζοσελέν Γκουβερνέκ, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου τόνισε πως σέβεται τον ΠΑΟΚ αλλά έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της ομάδας του.

Ο τεχνικός της Γκινγκάμπ, Ζοσελέν Γκουβερνέκ, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου τόνισε πως σέβεται τον ΠΑΟΚ αλλά έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της ομάδας του.


Αναλυτικά όσα είπε:


«Έχουμε παρακολουθήσει τα πέντε τελευταία παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ, αφού οι παίκτες του έχουν αυτοπεποίθηση και παίζουν πολύ καλά. Ειδικά στα παιχνίδια με τον ΟΦΗ και τη Ντιναμό Μινσκ έπαιξαν πολύ καλά, ωστόσο, εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη του αντιπάλου κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέξουμε αύριο. Έχω ξεχωρίσει από αυτά τα ματς που έχω δει τα δύο εξτρέμ του ΠΑΟΚ που είναι πολύ επικίνδυνοι παίκτες. Αύριο θα πω στους παίκτες μου τι πρέπει να προσέξουν και ποιους πρέπει να προσέξουν» τόνισε ο Γάλλος τεχνικός, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την επιθετική δεινότητα των παικτών του «δικεφάλλου του Βορρά» στα τελευταία ματς».


Αναφορικά με το αν πιστεύει ότι η ομάδα του μπορεί να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης είπε: «Δεν πιστεύω ότι αξίζουμε να είμαστε τελευταίοι στο πρωτάθλημα. Αυτό θα το δούμε από την Παρασκευή, και θα κοιτάξουμε να φτιάξουμε αυτήν την κατάσταση. Είμαστε 300% συγκεντρωμένοι στα ευρωπαϊκά ματς, γιατί δώσαμε τα πάντα για να είμαστε εδώ. Ειδικά μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου επενδύσαμε πολλά στην ομάδα. Θέλουμε να χτυπήσουμε όλα τα ματς στην έδρα μας, κι ακόμη και με την Φιορεντίνα θα κοιτάξουμε να κερδίσουμε. Θέλουμε αυτούς τους 9 βαθμούς στο σπίτι μας και μετά θα δούμε αν θα έχουμε καταφέρει να προκριθούμε».


Αναφερόμενος στο τί φταίει για την κακή πορεία της Γκινγκάμπ φέτος στη Λιγκ 1, τόνισε πως «αλλάξαμε πολλούς παίκτες στην επίθεση κι αυτό άλλαξε και τα πλάνα μας. Στο παιχνίδι με την Μπορντό παίξαμε πολύ καλά και πιστεύω ότι είμαστε αυτοί που δείξαμε σε εκείνο το παιχνίδι. Στόχος μας είναι να ανεβάσουμε το επίπεδο της ομάδας. Πρέπει με τον ΠΑΟΚ να παίξουμε όπως σε εκείνο το παιχνίδι|.


Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το αν μπορεί η Γκινγκάμπ να ανατρέψει τα δεδομένα του ομίλου και να αφήσει εκτός τον ΠΑΟΚ ή την Φιορεντίνα που είναι τα φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση, ήταν ειλικρινής: «Είναι λογικό αυτό. Ο ΠΑΟΚ παίζει κάθε χρόνο στην Ευρώπη, το ίδιο και η Φιορεντίνα. Το 2004 η Ελλάδα πήρε το Ευρωπαϊκό, άρα όλα γίνονται στο ποδόσφαιρο!|


Για το αυριανό ματς ο τεχνικός των Γάλλων είπε πως «πρέπει να βρούμε μία ισορροπία σε άμυνα κι επίθεση. Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλούς παίκτες, όπως ο Αθανασιάδης, ο Σαλπιγγίδης, ο Μακ και ο Ρατς που μπορούν να σουτάρουν έξω από την περιοχή. Είναι μία επιθετική ομάδα και θα μας απειλήσει. Εμείς έχουμε καλή άμυνα, αν και δεν φαίνεται στα μέχρι τώρα αποτελέσματα μας. Ο Τζιόλης, επίσης, παίζει σημαντικό ρόλο στο δημιουργικό κομμάτι και είναι πολύ βελτιωμένος σε σχέση με την παρουσία του στη Μονακό. Πρέπει να βρούμε μία ισορροπία ανάμεσα στην άμυνα και την επίθεση».


Επίσης παραδέχθηκε πως «η προσέγγιση είναι η ίδια. Έχουμε ρυθμό στη Γαλλία, αλλά όχι στην Ευρώπη. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ έχει ρυθμό, αφού είναι ένας από τους βασικούς διεκδικητές του πρωταθλήματος στην Ελλάδα. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να προετοιμάσω τους παίκτες μου, έτσι ώστε να βρουν ρυθμό».


Τέλος, σχολιάζοντας το αν η νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν επί της Μπαρτσελόνα θα αποτελέσει οδηγό για την Γκινγκάμπ, αποκρίθηκε: «Δε νομίζω ότι μπορούμε να συγκρίνουμε αυτά τα δύο ματς. Εμείς πρέπει να ανεβάσουμε το δικό μας επίπεδο. Το ματς-πυξίδα για εμάς είναι αυτό κόντρα στην Μπορντό. Τέτοια εμφάνιση πρέπει να επαναλάβουμε».

Απ’ την άλλη, ο αρχηγός της γαλλικής ομάδας, Λιονέλ Ματίς τόνισε πως οι παίκτες του συλλόγου θέλουν να το χαρούν και να απολαύσουν τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση.

Αναλυτικά είπε:

Για την παρουσία της Γκινγκάμπ στο Γιουρόπα Λιγκ και το αν παίζει ρόλο το ότι αυτή τη στιγμή είναι ουραγός στο γαλλικό πρωτάθλημα, ο Ματίς είπε: «Στόχος και προτεραιότητα μας είναι να χτυπάμε κάθε παιχνίδι. Χάσαμε από τη Φιορεντίνα στο πρώτο παιχνίδι και τώρα κοιτάμε το αυριανό παιχνίδι που είναι στην έδρα μας και θέλουμε τους τρεις βαθμούς. Μετά θα έχουμε χρόνο να σκεφτούμε το πρωτάθλημα».


Για την επιστροφή της Γκινγκάμπ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο Ματίς τόνισε: «Είναι ένα πολύ ωραίο συναίσθημα. Είμαι πολύ περήφανος για την πορεία μας τα τελευταία χρόνια, ειδικά αν σκεφτεί κανείς που βρισκόμασταν πριν λίγα χρόνια. Έουμε ανεβεί βουνά για να φτάσουμε στην κατάκτηση του κυπέλλου. Είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να αγωνίζεσαι μπροστά στους φιλάθλους σου σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι».


Αναφερόμενος στο βαρύ κλίμα και το επιθετικό πρόβλημα της ομάδας του, ο αρχηγός των Γάλλων είπε πως «το θέμα είναι συλλογικό. Δεν είναι ατομικό, ούτε μόνο της άμυνας και της επίθεσης. Αυτό που θέλουμε αύριο, είναι να κάνουμε ένα μεγάλο ματς μπροστά στο κοινό. Είναι άλλο πράγμα το πρωτάθλημα, έχουμε έξι παιχνίδια να τα χαρούμε στην Ευρώπη και μετά θα ασχοληθούμε με το πρωτάθλημα».


Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την άποψη των παικτών της Γκινγκάμπ για τους αντιπάλους τους, είπε: «Σε ότι με αφορά προσωπικά, πιστεύω ότι έχουμε ακόμα 24 ώρες για να αναλύσουμε τον αντίπαλο. Είναι ένα πάρα πολύ καλό σύνολο, περιμένω μια επιθετική ομάδα και αυτό φάνηκε από το πρώτο παιχνίδι στους ομίλους. Θα δουλέψουμε για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε καλά αύριο».


 



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.