Απόλλων Λεμεσού – Ολυμπιακός 1-1: Της… Κορέας στη ρεβάνς! (vids)

Ο Ολυμπιακός έφυγε με ισοπαλία 1-1 απ' την Κύπρο απέναντι στον Απόλλωνα Λεμεσού. Σκόραρε αλλά τραυματίστηκε ο MVP Χουάνγκ!

Ο Ολυμπιακός έφυγε με την ισοπαλία 1-1 απ’ το ΓΣΠ με αντίπαλο τον Απόλλωνα Λεμεσού, στο πρώτο ματς των playoffs του Europa League. Έλαμψε στο ντεμπούτο του ο Χουάνγκ, ο οποίος σκόραρε για να ισοφαρίσει στο 29′ το γκολ του Χάνγκα απ’ το 18′. Ο Κορεάτης τραυματίστηκε και αποχώρησε στο 66′.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Ο Κάρλος Κορμπεράν έδωσε χρίσμα βασικού στον Χουάνγκ Ιν Μπέομ, με τον Κορεάτη να πραγματοποιεί ντεμπούτο με τη φανέλα του Ολυμπιακού σ’ ένα ιδιαιτέρως κρίσιμο ματς. Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού είχε ως εξής: Βατσλίκ, Άβιλα, Σισέ, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κούντε, Χουάνγκ, Ραντζέλοβιτς, Ζινκερνάγκελ, Ελ Αραμπί.

Από πλευράς Απόλλωνα, ο νεοφερμένος Νταβίντ Καταλά πραγματοποίησε ντεμπούτο με το εξής σχήμα: Ο Γιοβάνοβιτς υπερασπίστηκε την εστία με τον Καμπράλ στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Χαμάς αριστερά. Πεϊμπέρνς και Ρόμπερζ ήταν οι δύο στόπερ. Στη μεσαία γραμμή ξεκλινησαν οι Κολ και Χάμπος και δεξιά στην επίθεση ο Φέιλιξ με τον Πίττα. Στην επίθεση απειλούσαν ο Γιάνγκα με τον Ντιγκινί.

ΑΙΦΝΙΔΑΣΜΟΣ ΑΠ’ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Το πλάνο του Καταλά ήθελε την ομάδα του να εκμεταλλευτεί τη θέρμη του ΓΣΠ στα πρώτα λεπτά και ο Ολυμπιακός δέχτηκε πίεση και γκολ! Η πρώτη φάση ήρθε στο 7′ για τον Απόλλωνα με σέντρα σουτ του Πίττα από δεξιά. Ο Βατσλίκ έδιωξε σε κόρνερ! Ο Ολυμπιακός απάντησε ένα λεπτό αργότερα. Ο Ζινκερνάγκελ πίεσε στην περιοχή του Απόλλωνα και κέρδισε την μπάλα, μοίρασε στην καρδιά της περιοχής και η μπάλα έφτασε στον Εμβιλά, ο οποίος σούταρε δυνατά και άστοχα. Στο 11′ ο Απόλλων έφτασε μια ανάσα απ’ το γκολ. Ο Πίττας εκτεθειμένος σκόραρε μέσα απ΄ τη μικρή περιοχή, ωστόσο ο επόπτης υπέδειξε το offside.

Ο Ολυμπιακός αντίστοιχα άγγιξε το πρώτο γκολ με τον Κούντε στο 17′. Ο Καμερουνέζος δοκίμασε το πόδι του και η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Γιοβάνοβιτς.

Ο Απόλλων ήταν συνεπής στο επιθετικό σκέλος και τελικά έφτασε στο γκολ στο 18′. Οι Κύπριοι μπήκαν μπροστά στο σκορ με τον Γιάνγκα. H μπάλα χτύπησε στο πόδι του Σισέ, μετά από σουτ του Κολ εκτός περιοχης και ο επιθετικός των Κυπρίων εκμεταλλεύτηκε την κόντρα, βρέθηκε απέναντι από τον Βατσλίκ και τον πλάσαρε για το 1-0.

ΡΕΣΙΤΑΛ ΤΟΥ “ΠΡΩΤΑΡΗ” ΧΟΥΑΝΓΚ

Τι κι αν πραγματοποίησε ντεμπούτο σ’ ένα τόσο κρίσιμο ματς; Ο Χουάνγκ Ιν Μπέομ άφησε το στίγμα του στο ματς και ήταν καταλυτικός στην προσπάθεια ισοφάρισης. Ο Ρεάμπτσιουκ έκανε κούρσα απ’ τα αριστερά και βρήκε στον άξονα τον Χουάνγκ. Ο Κορεάτης κοντρόλαρε με το δεξί και πλάσαρε με το αριστερό για το 1-1!

ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ, ΕΣΥ;

Ο Ολυμπιακός βρήκε επιθετικό παλμό και έψαξε το δεύτερο γκολ. Ο Ρέαμπτσιουκ στο 33′ μοίρασε με ωραία σέντρα στον Ελ Αραμπί, ο Μαροκινός με κεφαλιά δοκίμασε για το γκολ, αλλά η μπάλα έφυγε εκτός στόχου! Δεν ήταν το βράδυ του Μαροκινού καθώς είχε κι άλλες χαμένες ευκαιρίες. Στο 43′ ο Ολυμπιακός αναπτύχθηκε ωραία από τα δεξιά και ο Κούντε επιχείρησε τη σέντρα στην περιοχή. Ο Ελ Αραμπί δεν έπιασε όπως θα ήθελε την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη ευκαιρία του πρώτου μέρους.

ΠΑΡΤΙ ΤΟΥ ΧΟΥΑΝΓΚ, ΑΣΤΟΧΙΑ ΤΟΥ ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυναμικά το δεύτερο ημίχρονο και απώλεσε σωρεία ευκαιριών για το 1-2. Στο 53′ ο Ελ Αραμπί έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Ραντζέλοβιτς έψαξε την κεφαλιά, αλλά υπό πίεση αστόχησε! Δύο λεπτά αργότερα ο Χουάνγκ έκανε εξαιρετική ενέργεια και δημιούργησε τον χώρο, μοίρασε στον Ραντζέλοβιτς και εκείνος στον αφύλακτο Ελ Αραμπί! Ο Μαροκινός έκανε περιττό κοντρόλ και έχασε την ευκαιρία! O Koρεάτης στι 56′ έβγαλε την μπαλιά προς τον Eλ Αραμπί, αλλά ο Γιοβάνοβιτς έδιωξε. Ακόμα μία καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό.

“ΠΟΝΕΣΕ” Ο ΧΟΥΑΝΓΚ ΚΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ

Στο 65′ ο Ελ Αραμπί βρήκε τον Χουάνγκ, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γιοβάνοβιτς. Μάλιστα, έκανε νόημα για αλλαγή, καθώς έκανε υπερέκταση για να τα καταφέρει. Ο ρυθμός μετά την αποχώρηση του Κορεάτη έπεσε κατακόρυφα από πλευράς Ολυμπιακού.

Ο Αγκιμπού μπήκε στο ματς, έξω και ο Ελ Αραμπί, στη θέση του πέρασε ο Χασάν. Ο Κορμπεράν συνέχισε να σκέφτεται επιθετικά και στο 79′ έκανε νέο ζευγάρι αλλαγών. Ο Ζινκερνάγκελ και ο Ραντζέλοβιτς αποχώρησαν. Ο Ντε Λα Φουέντε έκανε ντεμπούτο, ενώ και ο μέχρι πρότινος “κομμένος” Βρουσάι πήρε ευκαιρία απ’ τον Κορμπεράν! Ο Μπουχαλάκης πέρασε στο ματς στις καθυστερήσεις στη θέση του Κούντε. Το ματς είχε ακόμα… ψωμί! Ο Απόλλωνας βρήκε δίχτυα με τον Χέντι στο 90+6′, ωστόσο ο παίκτης των Κυπρίων βρέθηκε σε θέση τετ α τετ για να νικήσει τον Βατσλίκ, αλλά ήταν εκτεθειμένος. Όλα θα κριθούν στη ρεβάνς του “Γ. Καραϊσκάκης” (25/08, 22.00, MC LIVE Novasports.gr).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ (Καταλά): Α. Γιοβάνοβιτς – Καμπράλ Πειμπέρνς, Ρομπέρζ, Χαμάς – Κυριάκου (60′ Μπα), Κολ, Βα (46′ Ονγκεντά), Πίττας – Γιάνγκα (60′ Σαχάρ), Ντιγκινί (73′ Χέντι)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κορμπεράν): Βατσλίκ – Άβιλα, Σισέ, Μπα, Ρέαμπτσιουκ – Εμβιλά, Χουάνγκ (66′ Αγκιμπού), Κούντε (90+2 Μπουχαλάκης) – Ζινκερνάγκελ (79′ Βρουσάι), Ραντζέλοβιτς (79′ Ντε Λα Φουέντε), Ελ Αραμπί (67′ Χασάν)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.