Πόρτο-Λιόν 0-1: Θεμέλια πρόκρισης με Πακετά (hls)

Με σκόρερ τον Πακετά οι «Λιονέ» πέρασαν από το «Ντραγκάο» θέτοντας θεμέλια πρόκρισης στα προημιτελικά του Europa League εν όψει της ρεβάνς της μεταπροσεχούς Πέμπτης.

Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν καλύτερο ρυθμό, αλλά είδαν τον συμπατριώτη τους Λόπες να αρνείται το γκολ τόσο στον Βιτίνια στο 11’ όσο και στον Πεπέ στο 32’. Στο 38’ οι Γάλλοι απάντησαν με καθαρή ευκαιρία του Ντεμπελέ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια άσφαιρες.

Το δεύτερο ημίχρονο εκκίνησε με τον Κονσεϊσάο να δίνει χρόνο συμμετοχής στον Σεμέντο αντί του Πέπε που είχε σύγκρουση με τον Πακετά στο πρώτο μέρος και δεν μπορούσε να συνεχίσει.

Στο 59’ ο Τοκό Εκαμπί «χόρεψε» την πορτογαλική άμυνα από την αριστερή πλευρά, έδωσε στον Ντεμπελέ ο οποίος με περίφημο τακουνάκι έστρωσε στον Πακετά που άνοιξε το σκορ, φτάνοντας τα 9 γκολ στη σεζόν. Το γκολ αρχικώς ακυρώθηκε για όφσαϊντ, όμως μέτρησε κανονικά μέσω VAR.

Στο 63’ ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτυ υπέρ των «Δράκων» για χέρι του Πακετά, όμως ακύρωσε την απόφασή του βλέποντας ξανά τη φάση στην οθόνη πλησίον του αγωνιστικού χώρου.

Οι γηπεδούχοι είδαν τον Βιέιρα να αστοχεί από πλεονεκτική θέση στο 84’ και παρά τις προσπάθειές τους δεν βρήκαν γκολ ισοφάρισης.

Πόρτο: Κόστα, Μάριο (80’ Γκαλένο), Εμπεμπά, Πέπε, Ζαϊντού, Οτάβιο (88’ Κονσεϊσάο), Βιτίνια, Ουρίμπε, Πεπέ, Εβανίλσον (72’ Μαρτίνεθ), Ταρέμι (80’ Βιέιρα)

Προπονητής: Σέρτζιο Κονσεϊσάο

Λιόν: Λόπες, Ντουμπουά (82’ Γκουστό), Μέντες, Λουκεμπά, Έμερσον, Τοκό Εκαμπί, Κακρέ, Εντομπελέ, Φεβρ (80’ Αουάρ), Ντεμπελέ, Πακετά

Προπονητής:Πέτερ Μπος


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.