Είναι τρελός ο Σουηδός!

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Μίντιλαντ, όμως ο εξωπραγματικός Μάρκους Μπεργκ τον πήρε από το... χέρι και με τέσσερα γκολ (4-1) τον οδηγεί ολοταχώς στους ομίλους του Europa League.

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Μίντιλαντ, όμως ο εξωπραγματικός Μάρκους Μπεργκ τον πήρε από το… χέρι και με τέσσερα γκολ (4-1) τον οδηγεί ολοταχώς στους ομίλους του Europa League.

Οι «πράσινοι» έδειξαν πως το… πάθημα της Σταντάρ Λιέγης έγινε μάθηνα και παρότι βρέθηκαν νωρίς πίσω σκορ από το τέρμα του Λαουρίντσεν, έδειξαν χαρακτήρα, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και με τον μεγάλο τους ηγέτη να φωνάζει ξανά «παρών» έκαναν σημαντικό βήμα για πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Πολλά τρεξίματα και αντοχές από τους παίκτες του Γιάννη Αναστασίου. Χάνει τη ρεβάνς ο Τριανταφυλλόπουλος που αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες.

Τα πλάνα των προπονητών:

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε τον Παναθηναϊκό με σύστημα 4-4-2 με ρόμβο. Κάτω από την εστία κάθισε ο Κοτσόλης, δεξιά στην άμυνα βρέθηκε ο Τριανταφυλλόπουλος αριστερά ο Νάνο και κεντρικό δίδυμο οι Μέντες και Σίλντενφελντ. Στον άξονα ως εξάρι ο Έλληνας τεχνικός τοποθέτησε τον Λαγό, με εσωτερικούς μέσους τους Πράνιτς και Ζέκα, λίγο πιο μπροστά τον Ντίνα και στην κορυφή της επίθεσης τους Καρέλη και Μπεργκ.

Από την πλευρά του, ο Γκλεν Ρίντερσχολμ επέλεξε αμυντικογενές σύστημα (4-5-1) για να παρατάξει τη Μίντιλαντ. Κάτω από την εστία κάθισε ο Χάουγκαρντ, στο δεξί άκρο της άμυνας βρέθηκε ο Γένσεν, στο αριστερό ο Λαουρίντσεν και κεντρικό δίδυμο οι Σβιατσένκο και Ντίκοχ. Στα χαφ ο Δανός προπονητής επέλεξε τους Σίστο (δεξιά), Χασάν, Ουζοτσούκβου, Πόουλσεν και Ιγκμπούν (αριστερά) και στην κορυφή της επίθεσης τον Ράσμουσεν.

Με τέτοιον Μπεργκ δεν αγχώνεται!

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε και με τους καλύτερους οιωνούς για τον Παναθηναϊκό, αφού μόλις στο 12′ βρέθηκε πίσω στο σκορ, ενώ έξι λεπτά αργότερα είχε χάσει τεράστια ευκαιρία με τον Καρέλη για να προηγηθεί. Ο Λαουρίντσεν με μακρινή εκτέλεση φάουλ από δεξιά και αφού η μπάλα πέρασε από όλους που ήταν στην περιοχή, νίκησε τον Κοτσόλη, ο οποίος φέρει μεγάλη ευθύνη και «πάγωσε» το «Απόστολος Νικολαΐδης».

Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου προσπάθησαν να ξεπεράσουν γρήγορα το σοκ του γκολ και να φτάσουν στην ισοφάριση και τα κατάφεραν με τον καλύτερο τρόπο. Ο Καρέλης με τη συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Σβιατσένκο και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Μπεργκ δεν αστόχησε από τα έντεκα βήματα και έγραψε το 1-1.

Η πράσινη αντεπίθεση ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί και τρία λεπτά αργότερα ο Μπεργκ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έφερε το ματς τούμπα. Ο Καρέλης έφυγε από αριστερά, έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Ντίνα, γύρισε τη μπάλα στο πρώτο δοκάρι και ο Σουηδός με προβολή νίκη για δεύτερη φορά στο ματς τον Χάουγκαρντ και έβαλε τον Παναθηναϊκό σε θέση οδηγού.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου οι «πράσινοι» έριξαν τον ρυθμό τους, κυκλοφόρησαν τη μπάλα και έχασαν ακόμη δύο μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχουν και τρίτο τέρμα με τους Λαγό (36′) και Μπεργκ (41′). Τελικά το τρίτο γκολ για τον Παναθηναϊκό ήρθε πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και πάλι από τον Μάρκους Μπεργκ. Ο Τριανταφυλλόπουλος στο 44′ σέντραρε από δεξιά και ο Σουηδός επιθετικός με πλασέ στην κίνηση έγραψε το 3-1, βάζοντας από νωρίς τις βάσεις για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Κατέβασε… ταχύτητα, πέτυχε και τέταρτο ο Μπεργκ

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να διευρύνει ακόμη περισσότερο το σκορ, όμως Καρέλης (46′) και Μπεργκ (49′) σε δύο περιπτώσεις δεν αξιοποίησαν τα «δώρα» της άμυνας των Δανών. Στο 58′ τα πράγματα για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έγιναν ακόμη πιο εύκολα, καθώς η Μίντιλαντ έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Σβιατσένκο με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι «πράσινοι» εκμεταλλευόμενοι το αριθμητικό πλεονέκτημα, έκλεισαν τους φιλοξενούμενους στο μισό γήπεδο και έψαξαν το τέταρτο γκολ για να τελειώσουν από απόψε την υπόθεση πρόκριση. Η πίεση αυξήθηκε αρκετά, όμως οι παίκτες του Παναθηναϊκού τα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια. Στο 81′ η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε, αφού ο Τριανταφυλλόπουλος με δύο κίτρινες κάρτες σε τέσσερα (!) λεπτά είδε το δρόμο προς τα αποδυτήρια και θα χάσει τη ρεβάνς.

Το… λάθος του νεαρού αμυντικού ωστόσο δεν ήταν ικανό να χαλάσει τη βραδιά των «πρασίνων», οι οποίοι στο 89′ πέτυχαν και τέταρτο γκολ ξανά με τον μεγάλο τους ηγέτη. Ύστερα από ωραία συνεργασία του Πέτριτς με τον Νάνο, ο Ισπανός έπιασε το σουτ από πλάγια θέση αριστερά, η μπάλα κόντραρε στον Λαούρντισεν και ο Μπεργκ την έσπρωξε στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1, που δίνει αέρα πρόκρισης στον Παναθηναϊκό.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Μέντες, Νάνο, Τριανταφυλλόπουλος, Ζέκα, Πράνιτς, Λαγός (78′ Μπούι), Ντίνας (67′ Ατζαγκούν), Καρέλης (77′ Πέτριτς), Μπεργκ.

Μίντιλαντ (Ρίντερσχολμ): Χάουγκαρντ, Λάουριντσεν, Σβιατσένκο, Ντίκοχ, Γιένσεν, Πόουλσεν, Σίστο, Χασάν (60′ Λάρσεν Ζ.), Ουζοτσούκβου, Ράσμουσεν (21′ λ.τ Ονουάτσου, 85′ Γιάνσεν), Ίγκμπουν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.