Άντβερπ-Ομόνοια (3-2 πενάλτι): Αποκλεισμός από τα 11 μέτρα

Στην Βαρσοβία, η Σλάβια προηγήθηκε με 1-0, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα από το 3ο λεπτό, αλλά δεν άντεξε και η Λέγκια νίκησε και προκρίθηκε.

Η Ομόνοια αποκλείστηκε στην Αμβέρσα από την Άντβερπ, στην διαδικασία των πέναλτι και με σκορ 3-2 η βελγική ομάδα προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League. Tρία άστοχα πέναλντι της κυπριακής ομάδας, απέδειξαν το άγχος που είχαν στην εκτέλεση τους, οι φιλοξενούμενοι, με αποτέλεσμα να αποκλεισθούν στon τελευταίο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Η διαδικασία των πέναλντι:

O Γκόμεζ αστόχησε στο πρώτο πέναλντι της Ομόνοιας.

Ο Βερστάερτ 1-0 για την Άντβερπ

Ο Ατιεμουεν 1-1 για την Ομόνοια

Ο Γκέρκενς αστόχησε για την Άντβερπ.

Ο Λέσιακς αστόχησε για την Ομόνοια.

Ο Έγκεσταιν σημείωσε το 2-1 για την Άντβερπ

Ο Γιούστε ισοφάρισε σε 2-2 για την Ομόνοια.

Ο Μιγιόσι το 3-2 για την Άντβερπ.

Στο πέναλντι του Ζαχαρίου απέκρουσε ο Μπιτέζ

Το προβάδισμα δυο τερμάτων που είχε η Ομόνοια από την νίκη της (4-2), στην Κύπρο, πριν από μια εβδομάδα, δεν αποδείχτηκε ανθεκτικό στην κανονική διάρκεια της δεύτερης αναμέτρησης. H Άντβερπ, όπως και στο πρώτο αγώνα, άνοιξε το σκορ Στο 28’, ο Κόχι Μιγιόσι, από την πάσα του Εγκεστάϊν, αιφνιδίασε την άμυνα της κυπριακής ομάδας και σημείωσε το 1-0. Η Ομόνοια είχε τρείς καλές ευκαιρίες για την ισοφάριση στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά στο 84’, ο Γκέρκενς από την ασίστ του Μπαλικουισά, πέτυχε το 2-0 και οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση, στην οποία δεν υπήρξε αλλαγή του σκορ.

ΑΝΤΒΕΡΠ: Μπιτέζ, Μπούτα, Ένγκελς, Ντε Λάετ, Μπατάιγ, Μπένσον, Βερστρέτε, Ναινγκολάν, Μπαλικουισά, Μιγιόσι, Έγκεσταιν.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Λέσιακς, Παναγιώτου, Λάνγκ, Σέου, Γκόμες, Μπασιρού, Ντίσκερουντ, Παπουλής, Λοϊζου, Κακουλλής.

Στούρμ Γκρατς-Μούρα 2-0

Στην Αυστρία, ο δεύτερος αγώνας της Στούρμ Γκρατς με την Μούρα, ήταν τυπική διαδικασία για τους γηπεδούχους που είχαν νικήσει με 1-3 την Μούρα, πριν από μια εβδομάδα στην Σλοβενία και επικράτησαν τούμπαλιν με…

Ο Κιτεϊσβίλι, ύστερα από 39 λεπτά αγώνα, σκόραρε και η Στούρμ απομάκρυνε κάθε πιθανή προσδοκία της Μούρα για να πετύχαινε τουλάχιστον τρία γκολ και να οδηγούσε το παιχνίδι στην παράταση. Στο 54’, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες, όταν αποβλήθηκε ο Μαρούσκο (2η κίτρινη). Το αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Γιέντσερ στο 66′.

Λέγκια-Σλάβια 2-1

Το ισόπαλο αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα (2-2), δημιούργησε «μονόδρομο» νίκης στον επαναληπτικό της Βαρσοβίας για την πρόκριση. Η αρχή του αγώνα, έφερε την Σλάβια σε αριθμητικό μειονέκτημα. Μόλις στο 3ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι, από την αποβολή του Τόμας Χόλες (κόκκινη), αναγκάστηκαν να παίξουν με 10 παίκτες, ουσιαστικά για ολόκληρο το παιχνίδι. Οι Τσέχοι, όμως, κόντρα στην ψυχολογία του αγώνα, έφτασαν στο 0-1 με τον Εκπάϊ στην ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Το ζητούμενο ήταν αν θα άντεχαν να διατηρούσαν αυτό το προβάδισμα και χωρίς να δεχόντουσαν να προκρινόντουσαν. Οι Πολωνοί πίεσαν ασφυκτικά και έπαιξαν στο μισό γήπεδο τους αντιπάλους τους που ήταν συνεχώς σε θέση άμυνας και προσπαθούσαν να πάρουν «ανάσες» με την μεγαλύτερη δυνατή κατοχή μπάλας.

Η Λέγκια, όμως, ισοφάρισε στο 59’ και σκόρερ τον Μαχίρ Μαντάνοφ, ενώ δώδεκα λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης σημείωσε το 2-1.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.