Ομόνοια-Αντβέρπ 4-2: Προβάδισμα πρόκρισης με εντυπωσιακή ανατροπή

Ανοιχτοί λογαριασμοί για την πρόκριση, ενόψει των ρεβάνς στην Τουρκία και την Πολωνία, από τα ισόπαλα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων Ράντερς-Γαλατασαράι (1-1) και Σλάβια Πράγας-Λέγκια (2-2_.

Η Ομόνοια έδωσε…δικαιώματα στην Αντβέρπ και χρειάστηκε να βρεθεί πίσω στο σκορ με το πρώτο γκολ των Βέλγων, αλλά η αντίδραση της ήταν…αποστομωτική, σκοράροντας τέσσερις φορές και φτάνοντας στο τελικό 4-2, απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Europa League, καθώς χρειάζεται, πλέον, ισόπαλο αποτέλεσμα ή ακόμα και με ήττα με διαφορά ενός μόνο γκολ για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αντβέρπ στον δεύτερο αγώνα της Αμβέρσας, την Πέμπτη (26/8).

Οι Βέλγοι πήραν τα «ηνία» του αγώνα στο πρώτο ημίωρο και έπαιξαν πιο επιθετικά από την Ομόνοια, διεκδικώντας το προβάδισμα στο σκορ. Το πέτυχαν στο 31’ με σκόρερ τον Μπένσον, αλλά η Ομόνοια αντέδρασε και «απάντησε» με τον Λοίζου στο 43’, διαμορφώνοντας το σκορ του πρώτου 45λεπτου. Η κυπριακή ομάδα, όμως, δεν περιορίστηκε στο γκολ της ισοφάρισης και ήταν καταιγιστική στα πρώτα 10 λεπτά της επανάληψης. Έφτασε στο 2-1 με τον Ανδρόνικο Κακούλη στο 48’ και αύξησε το προβάδισμα της, εφτά λεπτά αργότερα. Σκόρερ ο Λοίζος Λοίζου από την ασίστ του Σεχού. Το παιχνίδι απέκτησε γρήγορο ρυθμό και η Αντβέρπ που ήταν αναγκασμένη να αντιδράσει, μετά τα τρία συνεχόμενα γκολ που δέχτηκε από την Ομόνοια, μείωσε σε 3-2 στο 62’. Ο Μιγιοσί, δύο λεπτά μετά την αντικατάσταση του Τζέρκενς, σκόρερ για την βελγική ομάδα.

Η Ομόνοια, όμως, δεν πτοήθηκε και συνέχισε να «κυνηγά» το τέταρτο γκολ που πέτυχε με εύστοχη εκτέλεση πέναλντι του Νιγηριανού Ατιέμγουεν, ο οποίος το κέρδισε σε μαρκάρισμα του Σίσκ (κίτρινη).

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο. Σεχού, Λάνγκ, Παναγιώτου, Λεσζάκς, Λοίζου, Γκόμεζ, Μπατσίρου, Ντίσκεραντ, Παπουλής, Κακουλής.

ΑΝΤΒΕΡΠ: Εγκεστάιν, Μπαλίκγουισα,Τζέρκενς, Μπένσον, Γιουσούφ, Βέρτσαετ, Βάινς, Ντε Λαιτ, Ενγκελς, Μπαταλίλ, Μπουτέζ.

Ράντερς-Γαλατασαράι 1-1

Σαφώς ανώτερη η Γαλατά στο πρώτο ημίχρονο, από τους γηπεδούχους, άνοιξε το σκορ στο 26’. Από την ασίστ του σέντερ φορ, Μοχάμεντ, ο Μουχάμεντ Ακτούρκογλου χρίστηκε σκόρερ, ενώ ο εξτρεμ της τουρκικής ομάδας είχε δυο ακόμα τελικές προσπάθειες στο 31’ και στο 34’. Η Ράντερς είχε δυναμική αρχή στην επανάληψη και ισοφάρισε στο 54’, όταν ο Λάουνμποργκ αξιοποίησε την πάσα του Πίεσνγκερ. Αμφότερες οι ομάδες έδειξαν να συμβιβάζονται με το γκολ που σημείωσαν και ιδιαίτερα οι Τούρκοι έχοντας την ρεβάνς στην Κωνσταντινούπολη, έδειξαν ότι στοχεύουν στην εξασφάλιση της πρόκρισης στην έδρα τους.

ΡΑΝΤΕΡΣ: Κάρλγκεν, Κάλες, Πιέσινγκερ, Μάρξεν, Κόπλιν, Κλάισνερ, Τζόνσεν, Λάουνμποργκ, Τίμπλινγκ, Μιστράτι, Εγκτσο.

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ: Μουσλέρα, Γεντλίν, Λουγιντάμα, Οζτούρκ, Αάνχολτ, Ακμπάντα, Ανταγιάλι, Κίλινιτς, Κουτλού, Ακτούρκογλου, Μοχάμεντ.

Σλάβια –Λέγκια 2-2

«Χορταστικό» σε θέαμα και τέσσερα γκολ ήταν το πρώτο ημίχρονο, αλλά αντιπαραγωγική η επανάληψη Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Έμριλι στο 20’ και στο 33’ δέχτηκαν την ισοφάριση από τον Μπάτς. Εκ νέου, η πολωνική ομάδα ανέκτησε το προβάδισμα, με τον ίδιο σκόρερ (Έμριλι) στο 37’ και νέα «απάντηση των Τσέχων, ήρθε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του α’ ημιχρόνου από τον Μάσοπουστ για το 2-2. Αυτό το σκορ έμελλε και να είναι το τελικό στο δεύτερο ημίχρονο.

ΣΛΑΒΙΑ: Κόλαρ, Μπάτς, Χόλς, Ζίμα, Ντόρλει, Τραορέ, Τσρομάντα, Μάσοπουστ, Στάντσιου, Σίμα, Στχράνζ.

ΛΕΓΚΙΑ: Μπόρουτς, Μλαντένοβιτς, Ναουρόσκι, Βαιτέσκα, Ρόουζ, Γιουράνοβιτς, Σκιμπίσκι, Μάρτινς, Λόπες, Λιγκούνχας, Έμριλι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.