Δεν της πάνε οι… Βρυξέλλες

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ΑΕΚ ταξίδεψε στις Βρυξέλλες για ματς με την Αντερλεχτ και έφυγε με βαριά ήττα, αυτή τη φορά με 4-1.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ΑΕΚ ταξίδεψε στις Βρυξέλλες για ματς με την Αντερλεχτ και έφυγε με βαριά ήττα, αυτή τη φορά με 4-1. Η πρεμιέρα της Ενωσης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, σαφώς και δεν είχε την κατάληξη που θα ήθελε τόσο ο Μανόλο Χιμένεθ, όσο και οι παίκτες του, οι οποίοι πάντως είχαν και τις δικές τους ευκαιρίες στην αναμέτρηση.

Κι όμως στο ξεκίνημα του αγώνα, τίποτα δεν έδειχνε πως η ΑΕΚ θα αντιμετώπιζε τόσο σοβαρά προβλήματα από τους γηπεδούχους. Κι αυτό γιατί η ίδια μπήκε πολύ δυνατά την αναμέτρηση και μάλιστα θα μπορούσε να είχε πάρει το προβάδισμα στο σκορ, αρκεί να ήταν λίγο πιο προσεκτικοί και εύστοχοι οι παίκτες της στην τελική προσπάθεια.

Μόλις στο 5ο λεπτό μάλιστα, ο Καράμπελας αρχικά και ο Λεονάρντο στη συνέχεια θα μπορούσα να έχουν δώσει το προβάφισμα στο σκορ για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός παρέταξε την ΑΕΚ με τον Κωνσταντόπουλο κάτω από τα δοκάρια και τους Γεωργέα, Δέλλα, Μανωλά, Καράμπελα στην άμυνα. Γκέντσογλου και Βάργκας ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τους Λεονάρντο, Λαγό και Γκούντγιονσεν να είναι πίσω από τον Λυμπερόπουλο.

Σε αντίθεση με την ΑΕΚ, οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν στον αγώνα με 4-3-3 ουσιαστικά. Ο Προτό στο τέρμα και στην άμυνα οι Ντεσάχτ, Γιουχάζ, Βασιλιέφσκι, Ζιλέ. Στην τριάδα των χαφ ήταν οι Μπίλια, Κουγιατέ, Κιεστάν και στην επίθεση ο Φερνάντο, με τους Σουάρες, Γιοβάνοβιτς στις πτέρυγες.

Παρά λοιπόν το καλό της ξεκίνημα η Ενωση δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα, αλλά παράλληλα θα γέμιζε και άγχος τους Βέλγους, με αποτέλεσμα οι δεύτεροι να αρχίσουν σιγα σιγά να ισορροπούν τον αγώνα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, με όλη την τύχη που θα μπορούσε να βρει μπροστά του, ο Σουάρες αφού πρώτα κατάφερε να περάσει τον Δέλλα, βρέθηκε στο έδαφος. Ο Κωνσταντόπουλος νόμισε ότι κάπου εκεί τελείωσε η φάση, όμως ο παίκτης της Αντερλεχτ αν και πεσμένος, κατάφερε να τον αιφνιδιάσει και τελικά να ανοίξει το σκορ.

Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έδειξε να επηρρεάζεται από την εξέλιξη της φάσης και στη συνέχεια έκανε ένα σημαντικό λάθος. Συγκεκριμένα στο 33′ δεν έδιωξε την μπάλα όπως έπρεπε με αποτέλεσμα ο Φερνάντο να κάνει την σέντρα και ο Γιοβάνοβιτς από κοντά με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Δύο λεπτά αργότερα όμως, ο Λεονάρντο πάτησε το… τούρμπο και κανείς παίκτης της Αντερλεχτ δεν κατάφερε να τον ανακόψει. Ο Βραζιλιάνος μετά από την εκπληκτική κούρσα που έκανε, δοκίμασε και το φαλτσαριστό σουτ με αποτέλεσμα να σημειώσει ένα υπέροχο γκολ και να μειώσει το σκορ για την Ενωση.

Η χαρά της ΑΕΚ όμως και η επάνοδός της στο ματς κράτησε λίγο. Συγκεκριμένα μόλις 4 λεπτά, αφού τόσο χρειάστηκε η Αντερλεχτ για να αποκτήσει και πάλι αέρα δύο τερμάτων. Και μάλιστα με εκπληκικό γκολ του Σουάρες, ο οποίος μπροστά από τον Γεωργέα έκανε κάποια μαγικά και με εντυπωσιακό δεξί φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Κωνσταντόπουλου. Με αυτό το σκορ (3-1) έληξε το πρώτο ημίχρονο και πλέον η ΑΕΚ γνώριζε ότι θα έπρεπε να ρισκάρει για να φτάσει στη μείωση του σκορ.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Χιμένεθ θέλησε να αλλάξει την ενδεκάδα του και πέρασε στο παιχνίδι τον Κάρλος στη θέση του Λαγού. Ομως η αλλαγή αυτή δεν φάνηκε να πιάνει, καθώς η Ενωση δεν κέρδισε κάτι ουσιαστικό στο παιχνίδι της. Αντίθετα οι Βέλγοι με κύριο εκφραστή των επιθέσεών τους τον Γιοβάνοβιτς, δημιουργούσαν συνεχώς τις προϋποθέσεις για να απειλήσουν εκ νέου τον Κωνσταντόπουλο.

Η αλήθεια είναι πάντως πως ο Χιμένεθ δεν πήρε τίποτα ουσιαστικά και από τις δύο άλλες αλλαγές του, το Σιαλμά και τον Μπέλεκ που αντικατέστησαν τους Λεονάρντο, Λυμπερόπουλο αντίστοιχα, ενώ στην πορεία του προέκυψε και απώλλεια. Ο Μανωλάς πήγε να πάρει την αποβολή του Γιοβάνοβιτς, όμως τελικα΄είδε αυτός την δεύτερη κίτρινη κάρτα και έτσι άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τελειώσει το παιχνίδι στο 76′, αλλά να βρει την ευκαιρία ο Σουάρες, να πετύχει το τρίτο προσωπικό του γκολ και το τέταρτο συνολικά της ομάδας του, σε μία φάση όπου ο Δέλλας δεν μπόρεσε να τον μαρκάρει αποτελεσματικά και με τον παίκτη της Βελγικής ομάδας να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Κωνσταντόπουλου και να διαμορφώνει το τελικό 4-1.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης:

90’+3′ Λήξη του αγώνα


90′ Τρία θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων


90′ Σέντρα Γιακοβένκο από τα αριστερά, ο Ντε Σουτέρ έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ


84′ Στη θέση του Κουγιατέ πέρασε και ο Σαφάρι


84′ Ο σκόρερ της Άντερλεχτ, Σουάρες, άφησε τη θέση του στον Ντε Σουτέρ


84′ ΓΚΟΟΟΟΟΛ 4-1. Ο Σουάρες έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ και αφού πέρασε τον Δέλλα κατάφερε με σουτ να στείλει την μπάλα στη δεξιά γωνία του ανύμπορου Κωνσταντόπουλου


80′ Ο Γιακοβένκο πήρε τη θέση του Γιοβάνοβιτς


77΄Κίτρινη και στον Γιοβάνοβιτς για κουτουλιά στον Μανωλά


77′ Κόκκινη στον Μανωλά. Ο νεαρός αμυντικός ζήτησε τον λόγο σε έντονο ύφος από τον Γιοβάνοβιτς και ο διαιτητής της αναμέτρησης του έδειξε τη δέυτερη κίτρινη κάρτα


71′ Ο Σιαλμάς πέρασε στη θέση του Λεονάρντο


64΄Σουτ του Γιοβάνοβιτς μέσα από την περιοχή, μπλόκαρε χωρίς κανένα πρόβλημα ο Κωνσταντόπουλος


62′ Δυνατό σουτ του Λεονάρντο από τα δεξιά, η μπάλα ψηλά άουτ


58΄ Κίτρινη κάρτα στον Μανωλά για σκόπιμο φάουλ


57′ Ο Λυμπερόπουλος αφήνει τη θέση του στον Μπέλεκ


53′ Σουτ του Κάρλος, η μπάλα πέρασε άουτ


52′ Αδύναμο σουτ του Φερνάντο από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μάζεψε ο Κωνσταντόπουλος


46′ Στη θέση του Λαγού πέρασε ο Χοσέ Κάρλος για την ΑΕΚ


46′ Έναρξη του Β’ ημιχρόνου


45’+1′ Λήξη του Α’ ημιχρόνου


45′ Ένα το λεπτό των καθυστερήσεων


41′ Κίτρινη κάρτα στον Βάργκας για επικίνδυνο μαρκάρισμα


41′ ΓΚΟΟΟΟΟΛ 3-1. Ο Σουάρες μπήκε από τα αρστερά, πέρασε τον Γεωργία και με σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κωνσταντόπουλου


35′ ΓΚΟΟΟΟΟΛ 2-1. Άμεση απάντηση από την ΑΕΚ. Ο Λεονάρντο πήρε την μπάλα στο χώρο του κέντρου και με κούρσα από αριστερά και αφού πέρασε ωραία τον αμυντικό της Άντερλεχτ, επιχείρησε το πλασέ από διαγώνια θέση και μείωσε για την “Ένωση”


34′ ΓΚΟΟΟΟΟΛ 2-0. Ο Ζιλέ με σέντρα από τα δεξιά, βρήκε στην καρδιά της άμυνας τον Γιοβάνοβιτς ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κωνσταντόπουλου και διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του


29′ Ο Γιοβάνοβιτς μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή της ΑΕΚ, αλλά το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε κατέληξε ψηλά άουτ


26΄Ο Ζιλέ με κεφαλιά-πάσα έστρωσε στον Φερνάντο αλλά το σουτ του τελευταίου μέσα από την άμυνα της ΑΕΚ, δε βρήκε στόχο με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ


25΄ Συρτό σουτ του Λεονάρντο έξω από την περιοχή, μάζεψε ο Προτό


21′ Κίτρινη κάρτα στον Γιουχάζ για δυνατό μαρκάρισμα στον Βάργκας


16′ ΓΚΟΟΟΟΟΛ 1-0. Ο Φερνάντο έβγαλε την μπαλιά στον Σουάρες, αυτός βγήκε τετ-α-τετ με τον Κωνσταντόπουλο, υπό την πίεση του Δέλλα, βρέθηκε στο έδαφος, παρ’ όλα αυτά κατάφερε να σουτάρει και να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του


13′ Χαμηλό σουτ του Σουάρες από μακρινή απόσταση, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κωνσταντόπουλου


5′ Επικίνδυνη απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Λεονάρντο από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι


4′ Πολύ καλό μακρινό σουτ του Καράμπελα, ο Πρότο έπεσε στη δεξιά τη γωνία και έστειλε την μπάλα κόρνερ


1′ Έναρξη του αγώνα

Διοργάνωση: Γιουρόπα Λιγκ (όμιλοι)
Αγωνιστική:
Γήπεδο: Κοστάντ Βάντε Στοκ
Διαιτητής: Κάρλος Γκόμες (Ισπανία)
Βοηθοί: Ραούλ Καμπανέρο Μαρτίνεθ, Λουίς Φερνάντο Μάρκο Μαρτίνεθ (Ισπανία)

Συνθέσεις: 

 Άντερλεχτ (Άριελ Γιάκομπς): Προτό, Βασιλέφσκι, Κουγιατέ, Γιουχάζ, Ντεσχάχτ, Μπιλιά, Κλίεσταν, Ζιλέ, Γιοβάνοβιτς, Σουάρες, Φερνάντο.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Κωνσταντόπουλος, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γεωργέας, Βάργκας, Γκέντζογλου, Λαγός, Γκούντγιονσεν, Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.