έ-Χ-ασε την ευκαιρία

Ισόπαλος χωρίς τέρματα αναδείχτηκε ο ΠΑΟΚ με την Τότεναμ στην Τούμπα στον πρώτο του αγώνα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ο δικέφαλος έχασε πέναλτι με το Λίνο (το εκτέλεσε δυο φορές και το έχασε τη δεύτερη) στο πρώτο ημίχρονο και είχε δοκάρι με τον Ίβιτς στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού.

Ισόπαλος χωρίς τέρματα αναδείχτηκε ο ΠΑΟΚ με την Τότεναμ στην Τούμπα στον πρώτο του αγώνα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ο δικέφαλος έχασε πέναλτι με το Λίνο (το εκτέλεσε δυο φορές και το έχασε τη δεύτερη) στο πρώτο ημίχρονο και είχε δοκάρι με τον Ίβιτς στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού.

Τα αρχικά πλάνα των προπονητών
Ο Λάζλο Μπόλονι θα ξεκινήσει το παιχνίδι με σύστημα 4-2-3-1 και τον Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ τον Ετο, αριστερό το Λίνο και  κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κοντρέρας, Μαλεζάς. Στη μεσαία γραμμή οι Γκαρσία και Αρίας σε ρόλο αμυντικών χαφ, μπροστά τους ο Φωτάκης, αριστερά ο Βιεϊρίνια, δεξιά ο Σαλπιγγίδης και στην κορυφή ο Αθανασιάδης
Ο Χάρι Ρέντναπ ξεκίνησε για την Τότεναμ με σύστημα 4-4-1-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Κουντιτσίνι, δεξί μπακ ο Γουόκερ, αριστερό ο Τόουνσεντ, κεντρικοί αμυντικοί οι Μπασόνγκ και Τσόρλουκα. Στη μεσαία γραμμή σε ρόλο αμυντικών χαφ οι Κάρολ και Λίβερμορ, αριστερό χαφ ο Ντος Σάντος, δεξί ο Φάλκε και ο Κέιν πίσω από τον σέντερ φορ που είναι ο Παβλιουτσένκο

Το χαμένο πέναλτι
Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του παιχνιδιού ήταν για την Τότεναμ στο 11ο λεπτό.
Ο Λίβερμολ από τα δεξιά άδειασε δυο παίκτες του ΠΑΟΚ, μπήκε στην περιοχή, έκανε την προσποίηση στον Κρέσιτς ο οποίος εξουδετερώθηκε και στη συνέχεια έδωσε την πάσα στον Φαλκέ που σούταρε από το ύψος της περιοχής με τον Κοντρέρας να διώχνει την μπάλα πάνω από τη γραμμή του τέρματος.

Στο 18ο λεπτό ο ΠΑΟΚ απείλησε με μακρινό σουτ του Βιεϊρίνια έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα όμως κόντραρε στους αμυντικούς της Τότεναμ και στη συνέχεια πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κουντιτσίνι
Στο 28ο λεπτό οι Λονδρέζοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι και μάλλον είχαν δίκιο καθώς όπως φάνηκε ο Κοντρέρας ανέτρεψε το Κέιν μέσα στην περιοχή. Αντί για την ποινή όμως ο Μάζιτς έδειξε κίτρινη κάρτα για θέατρο στον επιθετικό της Τότεναμ.
Στο 31′ ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι και έχασε τεράστια ευκαιρία να μπει μπροστά στο σκορ. Ο Αθανασιάδης ανατράπηκε από τον Κουντιτσίνι μέσα στην περιοχή και ο Λίνο ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών.
Ο Βραζιλιάνος ευστόχησε, όμως ο διαιτητής του ματς, ο Σέρβος Μάζιτς, διέταξε επανάληψη καθώς είχε μπει νωρίτερα ο Κοντρέρας και στη δεύτερη εκτέλεση ο Λίνο έστειλε την μπάλα άουτ χάνοντας έτσι την μεγάλη ευκαιρία να βάλει τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ.
Η απώλεια του πέναλτι φάνηκε να επηρεάζει τους παίκτες του ΠΑΟΚ η απόδοση των οποίων έπεσε αισθητά στη συνέχεια του πρώτου μέρους.
Η Τότεναμ πήρε και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων και έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 40′ όταν το φάουλ του Παβλιουτσένκο έξω από την περιοχή πέρασε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Κρέσιτς.

Οι ευκαιρίες και το δοκάρι
Στο 2ο ημίχρονο οι δυο ομάδες μπήκαν χωρίς να έχουν αλλάξει κάτι από τα αρχικά τους πλάνα με τον ΠΑΟΚ να ψάχνει το γκολ χωρίς να ανοίγεται και να αφήνει κενούς χώρους στους παίκτες της Τότεναμ.
Τόσο ο δικέφαλος όσο και οι Άγγλοι προσπάθησαν να απειλήσουν με μακρινά σουτ με τον ΠΑΟΚ να έχει την υπεροχή στα πρώτα 15 λεπτά του δευτέρου μέρους, χωρίς όμως να μπορεί να φτάσει σε ένα γκολ.
Στο 61′ ο Μπόλονι πέρασε τον Ίβιτς στη θέση του Φωτάκη και στο 67ο λεπτό ο δικέφαλος έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.
Ο Ιβιτς άνοιξε πολύ ωραία δεξιά για το Σαλπιγγίδη ο οποίος έβγαλε παράλληλα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Αθανασιάδης από κοντά με προβολή την έστειλε άουτ.
Στο 74′ ο Γκαρσία από μακριά δοκίμασε την τύχη του με δυνατό σουτ η μπάλα όμως πέρασε άουτ.
Όσο περνούσε η ώρα η κούραση ήταν ολοφάνερο ότι κυρίευε τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, οι οποίοι υπέπεσαν σε πολλά εύκολα λάθη.
Παρ όλα αυτά και ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες του «δικεφάλου» κοιτούσαν πρωτίστως να διαφυλάξουν το μηδέν στην άμυνα, στο 83ο λεπτό έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Αθανασιάδη να σκοράρουν και βέβαια να πάρουν τη νίκη.
Ο Ιβιτς σέντραρε από δεξιά, ο Αθανασιάδης από το ύψος του πέναλτι έπιασε το γυριστό σουτ αλλά ο Κουντιτσίνι έδειξε την κλάση του αποκρούοντας σε κόρνερ.
Στο 90 ο Κουντιτσίνι και πάλι σε ετοιμότητα απέκρουσε το δυνατό σουτ του Βιείρινια μέσα από την περιοχή και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η τυχη γύρισε την πλάτη στον ΠΑΟΚ.
Ο Βιείρινια έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ίβιτς έπιασε την κεφαλιά με τη μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι των Άγγλων.
Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα με τον ΠΑΟΚ σίγουρα να δικαιούται κάτι περισσότερο από τον ένα βαθμό της ισοπαλίας.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης:


90’+2′ Λήξη του αγώνα


90+2′ Ο Πάρετ στη θέση του Ντος Σάντος


90’+1 Δοκάρι για τον ΠΑΟΚ. Ο Βιείρινια έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ίβιτς έπιασε την κεφαλιά με τη μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι των Άγγλων


90′ Δυνατό σουτ του Βιεϊρινια μέσα από την περιοχή, έδιωξε με υπερένταση ο Κουντιτσίνι


90′ Δυο τα λεπτά των καθυστερήσεων


90′ Κίτρινη κάρτα σταν Ντος Σάντος


87′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Κέιν αρκετά μέτρα μακριά από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ


83′ Πολύ καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, αρχικά σε πολύ καλό σουτ του Ίβιτς από τα δεξιά και έπειτα  στο γυριστό σουτ του Αθανασιάδη από το ύψος του πέναλτι, ο Κουντιτσίνι κατάφερε να κρατήσει με διαδοχικές επεμβάσεις ανέπαφη την εστία του


81′ Αλλαγή για την Τότεναμ, στη θέση του Φαλκέ πέρασε ο Φρέντερικς


75′ Κίτρινη στον Τσόρλουκα για φάουλ στον Λίνο και για τις διαμαρτυρίες του προς τον διαιτητή του αγώνα


74′ Καλό σουτ με το δεξί για τον Πάμπλο Γκαρσία, η μπάλα κατέληξε άουτ


66′ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Σαλπιγγίδης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Αθανασιάδης πετάχτηκε ανάμεσα από δυο αμυντικούς της Τότεναμ, αλλά η προβολή που επιχείρησε από κοντινή απόσταση δε βρήκε στόχο καθώς η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ


63′ Μια ακόμη καλή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Παβλιουτσένκο, η μπάλα πέρασε άουτ και δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κρέσιτς


61′ Πρώτη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, ο Φωτάκης αφήνει τη θέση του στον Ίβιτς


56′ Καλό σουτ του Φαλκέ , η μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κρέσιτς


55′ Μακρίνο συρτό σουτ του Σαλπιγγίδη, η μπάλα πέρασε αρκετά μέτρα μακριά από το δεξί δοκάρι του Κουντιτσίνι


53′ Κίτρινη κάρτα στον Φωτάκη για επίκινδυνο μαρκάρισμα


48′ Σουτ του Βιεϊρίνια από τα αριστερά, η μπάλα κατέληξε απελπιστικά άουτ


46′ Έναρξη Β’ ημιχρόνου


45’+1′ Λήξη του Α’ ημιχρόνου


45’+1′ Αδύναμο σουτ του Αθανασιάδη από τα δεξιά της περιοχής, μάζεψε ο Κουντιτσίνι


45′ Ένα θα είναι το λεπτό των καθυστερήσεων


45′ Κίτρινη στον Πάμπλο Γκαρσία για μαρκάρισμα στον Λίβερμολ


40′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Παβλιουτσένκο, η μπάλα πέρασε “ξυστά” από το οριζόντιο δοκάρι του Κρέσιτς


38΄Κίτρινη κάρτα και στον Αρίας για φάουλ


32΄ Χαμένο πέναλτι για τον ΠΑΟΚ. Ο Λίνο έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κουντιτσίνι


31′ Ο Λίνο εκτέλεσε το πέναλτι, πέτυχε το γκολ αλλά ο Μάζιτς έδωσε επανάληψη της εκτέλεσης


30′ Πέναλτι για τον ΠΑΟΚ. Ο Κουντιτσίνι ανέτρεψε τον Αθανασιάδη μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε την άσπρη βούλα του πέναλτι και την κίτρινη κάρτα στον τερματοφύλακα των Άγγλων


29′ Μακρινό σουτ του Φωτάκη, μπλόκαρε ο Κουντιτσίνι


28′ Κίτρινη κάρτα στον Κέιν για “θέατρο” έπειτα από μαρκάρισμα του Κοντρέρας μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ


21΄Κεφαλιά του Κέιν μέσα στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ, μπλόκαρε σταθερά ο Κρέσιτς


18′ Καλό σουτ του Βιεϊρινια έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς της Τότεναμ και στη συνέχεια πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κουντιτσίνι


11΄Μεγάλη ευκαιρία για την Τότεναμ. Ο Λίβερμολ από τα δεξιά “άδειασε” δυο παίκτες του ΠΑΟΚ, έκανε και την προσποίηση στον Κρέσιτς και στη συνέχεια έδωσε την πάσα στον Φαλκέ ο οποίος  σούταρε από το ύψος της περιοχής με τον Κοντρέρας να διώχνει την μπάλα προ της γραμμής του τέρματος


8′ Καμία φάση για τις δυο ομάδες στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης


1′ Έναρξη του αγώνα

Διοργάνωση: Γιουρόπα Λιγκ (Όμιλοι)
Αγωνιστική:
Γήπεδο: “Τούμπα”
Διαιτητής: ΜίλοραντΜάζιτς (Σερβία)

Συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Κρέσιτς, Ετο, Λίνο, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Γκαρσία, Αρίας, Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια, Φωτάκης, Αθανασιάδης

Στον πάγκο: Χαλκιάς, Μπαλάφας, Σνάουτσνερ, Ρομπέρ, Ίβιτς, Τσουκαλάς, Παπάζογλου

Τότεναμ (Ρέντναπ): Κουντιτσίνι, Γουόκερ, Τάουνσεντ, Μπασόνγκ, Τσόρλουκα, Λίβερμορ, Κάρολ, Τζιοβάνι Ντος Σάντος, Φαλκέ, Παβλιουτσένκο, Κέιν.

Στον πάγκο: Γκόμεζ, Στιούαρτ, Μπάρθραμ, Φρέντερικς, Νίκολσον, Πάρετ, Πρίτσαρντ

 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.