Με 0-2 στους «32» (video)

Την πρόκριση του στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ πανηγυρίζει ο ΠΑΟΚ μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων. Ο «δικέφαλος» παίζοντας ουσιαστικό ποδόσφαιρο και με πολύ έξυπνη τακτική έφυγε από το Καζακστάν όχι απλά με το βαθμό που χρειαζόταν αλλά με τους τρεις της νίκης επικρατώντας της Σαχτέρ Γκαραγκάντι με 2-0.

Την πρόκριση του στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ πανηγυρίζει ο ΠΑΟΚ μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων. Ο «δικέφαλος» παίζοντας ουσιαστικό ποδόσφαιρο και με πολύ έξυπνη τακτική έφυγε από το Καζακστάν όχι απλά με το βαθμό που χρειαζόταν αλλά με τους τρεις της νίκης επικρατώντας της Σαχτέρ Kαραγκάντι με 2-0.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με το καταπληκτικό σε εκτέλεση γκολ του Λούκας και στην συνέχεια οπισθοχώρησε δίνοντας πάρα πολύ γήπεδο στην Σαχτέρ που πίεσε ασφυκτικά την ελληνική ομάδα. Οι παίκτες του Στέφενς άντεξαν στην πίεση και  στις καθυστερήσεις με γκολ του Κίτσιου σφράγισαν τη νίκη και παράλληλα το εισιτήριο για τους 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι έχοντας στο μυαλό του το ματς της Τούμπας με την Σαχτέρ και προσπάθησε με κάθε τρόπο να αποφύγει τον αιφνιδιασμό των Καζακστανών.
Με τον Τζιόλη και το Λάζαρ να ελέγχουν την μπάλα στη μεσαία γραμμή και τον Κατσουράνη να προσθέτει την εμπειρία του και την ηρεμία του στο παιχνίδι του «δικεφάλου» που κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό, μην επιτρέποντας στους γηπεδούχους να δημιουργήσουν  επικίνδυνες στιγμές για την εστία του Γλύκου.

Οι Καζάκοι έγιναν απειλητικοί για πρώτη φορά στο 18ο λεπτό  με τον Γλύκο να αποκρούει το δυνατό σουτ του Σίμτσεβιτς.
Στο 31ο λεπτό ο ΠΑΟΚ απάντησε με το σουτ του Λάζαρ που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Στο 38ο λεπτό ο ΠΑΟΚ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ όμως ο Μούκιν απέκρουσε το τετ α τετ του Στοχ και κράτησε ανέπαφη  την εστία της Σαχτέρ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίχτες του δικεφάλου μπήκαν πολύ δυνατά και σε διάστημα δύο λεπτών έχασαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ με τον Λούκας στο 46ο λεπτό και με το Στοχ στο 48ο
Η απάντηση από την Σαχτέρ ήρθε άμεσα με τον Φινοντσένκο να πλασάρει άστοχα μέσα από την μικρή περιοχή.

Η κυριαρχία και η ανωτερότητα του ΠΑΟΚ μετουσιώθηκε σε γκολ στο 54ο λεπτό με το καταπληκτικό σε εκτέλεση τέρμα του Λούκας. Ο Ισπανός κινήθηκε από αριστερά προσπάθησε να σεντράρει και με τα φάλτσα που πήρε η μπάλα κρέμασε το Μούκιν που την είδε να καταλήγει στο βάθος της εστίας του.
Μετά το γκολ ο ΠΑΟΚ οπισθοχώρησε και έδωσε πολύ γήπεδο στην Σαχτέρ η οποία πίεσε ασφυκτικά την ελληνική ομάδα και έχασε πολλές ευκαιρίες για γκολ.

Το πιο δύσκολο διάστημα για την άμυνα του δικεφάλου ήταν από το 70ο μέχρι το 75ο λεπτό οπού η ομάδα του Καζακστάν έφτασε τρεις φορές πολύ κοντά στο γκολ όμως στο 70′ ο Φινοντσένκο, στο 73′ ο Κάνιας και στο 74′ ο Κιρζιντσένκο δεν κατάφεραν από πλεονεκτική θέση να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Γλύκου.

Στο 86′ ο Γλύκος κράτησε ανέπαφη την εστία του πέφτοντας και αποκρούοντας στα πόδια του Φινοντσένκο.

Και αφού η πολιορκία πέρασε αναίμακτα για τον ΠΑΟΚ ήρθε το δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις από τον Κίτσιου  για να σφραγίσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

Πλέον ο ΠΑΟΚ έχει την δυνατότητα στο ματς με την Αλκμααρ στην Τούμπα για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων να διεκδικήσει την πρώτη θέση και να έχει την καλύτερη δυνατή κλήρωση στην φάση των «32».

Διαιτητής: Σ. Γκουμιενί (Βέλγος)
Κίτρινες: Κάνας, Ποριβάεφ- Λάζαρ.
 
Σαχτιόρ: Μόκιν, Ταρασόφ, Μάλι, Ντζίντζιτς, Σίμσεβιτς, Ποριβάεφ (82′ Ζένκοβιτς), Κάνας, Βίσιους, Γκαζαριάν (66′ Λούνιν), Φινοτσένκο και Κιζνιτσένκο (76′ Μπαϊζάνοφ).
 
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Λίνο, Τζιόλης, Λάζαρ, Λούκας (92′ Νέτσιντ), Στοχ (78′ Βούκιτς), Νίνης (83′ Σαλπιγγίδης) και Αθανασιάδης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.