Ξόρκισε την κατάρα της άδειας Τούμπας (video)

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να πανηγυρίσει τη νίκη στην πρεμιέρα του Γιουρόπα Λιγκ, αν και ο κόσμος δεν ήταν στο πλευρό του, ενώ ο Γάλλος διαιτητής καταλόγισε εις βάρος του ένα ανύπαρκτο πέναλτι. Η Σαχτέρ, που τελείωσε με δέκα παίκτες, "λύγισε" στις καθυστερήσει από κεφαλιά του Βούκιτς. Ο Αθανασιάδης στο 75 είχε ισοφαρίσει το γκολ του Κάνας (49').

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να πανηγυρίσει τη νίκη στην πρεμιέρα του Γιουρόπα Λιγκ, αν και ο κόσμος δεν ήταν στο πλευρό του, ενώ ο Γάλλος διαιτητής καταλόγισε εις βάρος του ένα ανύπαρκτο πέναλτι. Η Σαχτέρ, που τελείωσε με δέκα παίκτες,  “λύγισε” στις καθυστερήσει από κεφαλιά του Βούκιτς. Ο Αθανασιάδης στο 75 είχε ισοφαρίσει το γκολ του Κάνας (49′).

Οι κινήσεις από τον πάγκο βοήθησαν τα μέγιστα το “δικέφαλο”, ο οποίος ναι μεν ήταν καλύτερος, ωστόσο δεν εντυπωσίασε με την εμφάνιση του. Πλέον ο ΠΑΟΚ εξέτισε την τιμωρία που κουβαλούσε από την περσινή σεζόν και στην επόμενη εντός έδρας αναμέτρηση ο κόσμος της ομάδας θα μπορέσει να δει από κοντά τις προσπάθειες των παικτών του Στέφενς.

Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο από τα πρώτα λεπτά και μάλιστα απείλησε μόλις στο δύο με τον Λάζαρ να μην καταφέρνει να νικήσει τον Μόκιν. Η. πολιορκία των παικτών του Στέφενς συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά, καθώς οι φιλοξενούμενοι είχαν ρίξει άγκυρα στην περιοχή τους με σκοπό να κρατήσουν το μηδέν στα μετόπισθεν και δεν έδειχναν ιδιαίτερη διάθεση να κινηθούν επιθετικά.

Με τον Αθανασιάδη να είναι καλά κλεισμένος, ο “δικέφαλος του βορρά” προσπαθούσε να απειλήσει με τους Στοχ, Νίνη και Λούκας, ωστόσο ο Μόκιν βρισκόταν πάντα σε σωστή θέση.

Μετά το εικοσάλεπτο οι φιλοξενούμενοι έβγαιναν δειλά δειλά στην επίθεση καταφέρνοντας να ανησυχήσουν τον Χακόμπο, ο οποίος χρειάστηκε δύο φορές να επέμβει, ενώ άλλες δύο φορές είδε την μπάλα να φεύγει κοντά από το δοκάρι του.

Ο Στοχ δεν έβρισκε πλέον χώρο για να κινηθεί και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να πάψει να είναι τόσο επικίνδυνος επιθετικά. Η Σαχτέρ αν και δεχόταν πίεση είχε πάει το ματς εκεί που ήθελε, αφού είχε καταφέρει να ρίξει το ρυθμό του αγώνα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το χειρότερο τρόπο για τους γηπεδούχους. Ο Κανάν στο 49′ βούτηξε μπροστά από τον Κατσουράνη, ο Φοτρέ είδε παράβαση που δεν υπήρχε και έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Κανάν πήρε την μπάλα, εκτέλεσε το πέναλτι και άνοιξε το σκορ, βάζοντας έτσι τη Σαχτέρ σε θέση οδηγού.

Ο ΠΑΟΚ πίεσε και έκλεισε τους φιλοξενούμενους στην περιοχή τους και στο 57′ παραλίγο να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Λάζαρ λίγα δευτερόλεπτα πριν δώσει τη θέση του στον Σαλπιγγίδη εξαπόλυσε έναν κεραυνό έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Ο διεθνής επιθετικός, όπως και ο Λίνο που πέρασε στο παιχνίδι στη θέση του Τζαβέλλα , βοήθησαν επιθετικά τον ΠΑΟΚ με τις κινήσεις τους από τα άκρα. Οι δύο παίκτες έδωσαν. πλάτος στο παιχνίδι του “δικεφάλου”, όμως οι ποδοσφαιριστές της Σαχτέρ είχαν μαζευτεί όλοι στο κέντρο της άμυνας τους για να “καθαρίζουν” από τον αέρα και να μην αφήνουν κενούς χώρους για να δράσουν οι αντίπαλοι τους.

Τελικά ο ΠΑΟΚ βρήκε την αχίλλειο πτέρνα της Σαχτέρ. Αυτή ήταν τα στημένα, αφού έτσι επιτεύχθηκαν και τα δύο τέρματα των “γηπεδούχων”, με τα οποία γύρισαν το ματς και ξεκίνησαν με το δεξί τις προσπάθειες τους στο Γιουρόπα Λιγκ.

Συγκεκριμένα στο 75′ ο Αθανασιάδης έμεινε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι και με πλασέ στην κίνηση τιμώρησε την αντίπαλη άμυνα, ενώ ο Βούκιτς που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο στο 86′, στις καθυστερήσεις με κεφαλιά λύτρωσε τον ΠΑΟΚ διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 2-1.

Η Σαχτέρ τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες, καθώς ο Ποριβάεφ στο 87′ σταμάτησε αντικανονικά τον Κίτσιου και αντίκρισε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα του Γάλλου ρέφερι.

Διατητής: Φρέντι Φοτρέλ (Γαλλία)
 
Κίτρινες: Τζιόλης – Γκαζαριάν, Ταράσοφ, Ποριβάεφ
Κόκκινη: Ποριβάεφ (2η κίτρινη 87΄)

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζαβέλλας (65′ Λίνο), Τζιόλης, Λάζαρ (58′ Σαλπιγγίδης), Στοχ, Λούκας, Νίνης (85′ Βούκιτς), Αθανασιάδης.
 
Σαχτέρ: Μόκιν, Μαλί, Τζίντιτς, Ταρασόφ, Ποριβάεφ, Σίμτσεβιτς, Κάνιας, Βίσιους, Φινοντσένκο (80′ Mπαιζάνοφ), Γκαζαριάν, Κιζνιτσένκο (88′ Ζένκοβιτς). 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.