Μεντιλίμπαρ: «Είχα μιλήσει και νωρίτερα με τον Ολυμπιακό»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκάλυψε πως είχε συνομιλήσει με τον Ολυμπιακό, όταν είχε απομακρυνθεί από την τεχνική ηγεσία ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Ο Βάσκος τεχνικός τόνισε πως το σημαντικό στοιχείο του Ολυμπιακού είναι η νοοτροπία νικητή, που υπάρχει στην ομάδα. Ο Μεντιλίμπαρ αναφέρεται και στον τρόπο δουλειάς του στους Πειραιώτες, καθώς επίσης και στις επαφές που είχε με τη διοίκηση, πριν τελικά επιλεγεί ο Κάρλος Καρβαλιάλ. Αναλυτικά, ο Μεντιλίμπαρ αναφέρει:

Για το ατού του Ολυμπιακού: «Το πιο δυνατό μας στοιχείο είναι η νοοτροπία του νικητή που υπάρχει σε αυτόν τον σύλλογο. Αυτή η νοοτροπία ξεκινάει από πολυ ψηλά και φτάνει μέχρι πολύ χαμηλά. Υπάρχει παντού στην ομάδα. Είναι κάτι που έλειπα όταν ήρθα εδώ και δεν θέλω να πω πως εγώ την έφερα εγώ πως όλοι μαζί καταφέραμε να βρούμε ξανά αυτή τη νοοτροπία και την πίστη για τη νίκη».

Για τον χαρακτήρα του: «Είμαι αυτό που βλέπετε. Δεν κρύβω κάτι. Λέω τα πράγματα όπως μου έρχονται στο μυαλό, είτε κάνω λάθος, είτε όχι. Ελπίζω πως οι άλλοι με βλέπουν όπως βλέπω και εγώ τον εαυτό μου. Είμαι ένας άνθρωπος που προσπαθεί να συνεργάζεται καλά με όλους. Είτε έχω απέναντί μου κάποιον ανώτερό μου, είτε κάποιον κατώτερό μου, ιρεαρχικά, φέρομαι σε όλους με τον ίδιο ωραίο τρόπο και θέλω όλοι γύρω μου να νιώθουν καλά, να νιώθουν άνετα και να το απολαμβάνουν. Είμαι ένας αρκετά ανοιχτός και προσιτός άνθρωπος».

Για τον τρόπο δουλειάς του στον Ολυμπιακό: «Αυτό που κάνω είναι να προσπαθώ να διατηρώ μία κανονικότητα και μία ηρεμία σε όλους όσοι βρίσκονται μέσα στο προπονητικό κέντρο. Όταν ήρθα ήξερα πως δεν έπρεπε να κάνω ριζικές αλλαγές γιατί τότε θα “έχανα” πολλούς ποδοσφαιριστές πριν καλά καλά γνωριστούμε. Θα έλεγαν όλοι “ποιος είναι τώρα αυτός”, “τι ήρθε να μας βάλει να κάνουμε;”. Αυτό δεν ήθελα καθόλου να συμβεί. Ήθελα σιγά σιγά να “κερδίσω” κάποιους παίκτες και όσο περνάει ο χρόνος να “κερδίζω” όλο και περισσότερους. Είναι πολύ δύσκολο να σε δεχτούν 28 ποδοσφαιριστές την ίδια στιγμή. Στην αρχή υπήρχαν άλλοι που μου χαμογελούσαν και με χαιρετούσαν και κάποιοι που ήταν πιο επιφυλακτικοί. Σιγά σιγά και όσο περνούσαν οι μέρες έβλεπα χαρούμενους όλους και περισσότερους ανθρώπους. Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να υπάρχει μία καλή σχέση ανάμεσα σε όλα τα τμήματα στο προπονητικό κέντρο. Δεν θέλω ποτέ να είναι τσακωμένοι οι φροντιστές με τους παίκτες ή οι αναλυτές με το τεχνικό τιμ. Θεωρώ πολύ σημαντικό να υπάρχει καλή σχέση ανάμεσα σε όλους σε μία ομάδα».

Για το αν είχε μιλήσει με τον Ολυμπιακό πριν αναλάβει ο Καρβαλιάλ: «Εγώ ο ίδιος δεν είχα μιλήσει με τον Ολυμπιακό. Είχε γίνει μία συζήτηση όταν έφυγε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ και πριν έρθει ο Καρβαλιάλ στην ομάδα. Υπήρχε ο τεχνικός διευθυντής ο Πορτογάλος και κάτι είχε αναφέρει αλλά εγώ ο ίδιος δεν είχα μιλήσει, όχι».

Για τη πρότερη εμπειρία του από πάγκους ισπανικών ομάδων: «Καμία φορά, το τι πετυχαίνεις, είναι και θέμα τύχης, συγκυριών. Ξεκίνησα από το τοπικό, από την 5η κατηγορία με την δεύτερη ομάδα της Αθλέτικ και καταφέραμε αμέσως να πάρουμε την άνοδο. Πετύχαμε σπουδαία πράγματα με την Βαγιαδολίδ, με την Έιμπαρ. Όπου και αν βρέθηκα, όπου και αν δούλεψα, πέρασα ωραίες στιγμές και μπορεί να μην υπήρχε αυτή η αναγνώριση, μπορεί να μην ήξεραν όλοι το όνομά μου όπως συμβαίνει τώρα μετά τους συνεχόμενους ευρωπαϊκούς τελικούς, ωστόσο είμαι πολύ ικανοποιημένος από την καριέρα μου και με τη δουλειά μου σε όλες τις ομάδες που πήγα. Το γεγονός πως τώρα που έχω μεγαλώσει σε ηλικία έχω βρεθεί στην κορυφή της Ευρώπης είναι κάτι που δεν το περίμενα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.