Mεντιλίμπαρ: Σχεδόν είκοσι χρόνια χωρίς εκτός έδρας ήττα!

Το πολύ καλό ρεκόρ του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, σε εκτός έδρας παιχνίδια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Ο Ισπανός τεχνικός, θα προσπαθήσει την Πέμπτη να οδηγήσει τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, στην έδρα της Φενέρμπαχτσε, όπου οι «ερυθρόλευκοι» υπερασπίζονται τη νίκη τους με 3-2 από το «Γ. Καραϊσκάκης», στον πρώτο προημιτελικό του UEFA Europa Conference League.

Ο «Μέντι», έχει πολύ καλές επιδόσεις στην καριέρα του ως φιλοξενούμενος στην Ευρώπη. Μάλιστα, έχει υποστεί μόλις μία ήττα και αυτή πριν από σχεδόν 20 χρόνια, σε μία διοργάνωση που δεν υπάρχει πια. Συγκεκριμένα, ως προπονητής της Αθλέτικ Μπιλμπάο, είχε γνωρίσει ήττα με 1-0 στην έδρα της Κλουζ, για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Ιντερτότο, στις 9 Ιουλίου του 2005.

Πέρασε πολύς καιρός μέχρι να επιστρέψει στην Ευρώπη ο Ισπανός, αλλά από τότε δεν έχει ξαναχάσει εκτός έδρας. Πέρσι, στην πορεία της Σεβίλλης μέχρι την κατάκτηση του Europa League, εκτός έδρας είχε δύο ισοπαλίες, με 2-2 κόντρα στη Μάντσεστερ Γ. στα προημιτελικά και με 1-1 απέναντι στη Γιουβέντους στα ημιτελικά.

Στο φετινό Champions League, με την ομάδα της Ανδαλουσίας, πρόλαβε να καθίσει μία φορά στον πάγκο σε εκτός έδρας παιχνίδι, παίρνοντας πάλι ισοπαλία, με 2-2 κόντρα στην Αϊντχόφεν.

Με τον Ολυμπιακό, τα εκτός έδρας αποτελέσματα είναι γνωστά, η νίκη με 1-0 στην έδρα της Φερεντσβάρος στα νοκ – άουτ πλέι – οφ και το 6-1 στην Μπάτσκα Τοπόλα επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στους «16».

Το αξιοσημείωτο, είναι ότι σε όλα τα ανωτέρω παιχνίδια εκτός έδρας, για τις ομάδες του Μεντιλίμπαρ, σκόραραν πάντα Μαροκινοί (Εν Νεσύρι, Ελ Καμπί, Ελ Αραμπί), εκτός από αυτό στο «Ολντ Τράφορντ, όπου η Σεβίλλη βρέθηκε πίσω 2-0, αλλά ισοφάρισε με αυτογκόλ των Μαλάσια και Μαγκουάιρ!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.