ΠΑΟΚ – Ντινάμο Ζάγκρεμπ 5-1: “Δικέφαλο” όνειρο και πρόκριση στους “8”! (videos)

Ένας απίθανος "Δικέφαλος" με ένα ονειρεμένο πρώτο ημιχρονο και επιδεικνύοντας αντοχές κι αποφασιστικότητα στο δεύτερο διέλυσε τους Κροάτες με 5-1 και πέρασε για 2η φορά τα τελευταία τρία χρόνια στους "8" του UECL!

Ο ΠΑΟΚ ξαναφόρεσε το ευρωπαϊκό του κοστούμι διαγράφοντας μονομιάς το πρόσφατο αρνητικό παρελθόν, έκανε ένα μαγικό πρώτο ημίχρονο σκοράροντας τρις και παρότι δέχθηκε τη μείωση του σκορ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο έβγαλε – εκ νέου – αντίδραση φτάνοντας στο εμφατικό 5-1 επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και την πρόκριση στους “8” του UECL!

Τα πλάνα των προπονητών

Σε δύο αλλαγές σε σχέση με τον πρώτο αγώνα προχώρησε ο Ράζβαν Λουτσέσκου επιλέγοντας να ξεκινήσει τον Αντελίνο Βιεϊρίνια αντί του Όττο και τον Σβαμπ αντί του Οζντόεφ στο κλασικό 4-2-3-1. Η έλλειψη δημιουργίας από τους ακραίους αμυντικούς στα τελευταία ματς κι η δυσλειτουργία του δίδυμου Μεϊτέ – Οζντόεφ οδήγησε τον Ρουμάνο τεχνικό στις συγκεκριμένες επιλογές  διατηρώντας ίδια κι απαράλλακτη τη μεσοεπιθετική του γραμμή με τον Τόμας στην κορυφή.

Στην αντίπερα όχθη, ο Σεργκέι Γιακίροβιτς διατήρησε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στις επιλογές των προσώπων του πρώτου αγώνα για το δικό του 4-2-3-1,  γεγονός που είχε.. φανεί κι από τους ποδοσφαιριστές που χρησιμοποίησε στον αγώνα του κροατικού πρωρταθλήματος που διεξήχθη ενδιάμεσα των δύο αναμετρήσεων κόντρα στον ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ βγαλμένος από τα καλύτερα όνειρα

Με την αρωγή και του κόσμου ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο ματς από το 1ο λεπτό, προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό του εαξιοποιώντας την παρουσία του Βιεϊρίνια σ’ επίπεδο δημιουργίας από την πίσω γραμμή και δη από τα άκρα της άμυνας, που τόσο του έλειψε στα προηγούμενα ματς.

Μέσα στο πρώτο 10λεπτό κατάφερε να δημιουργήσει σε δύο φάσεις καλές συνθήκες με επεμβάσεις των κεντρικών αμυντικών, για τις οποίες διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι καθώς ήταν μαρκαρίσματα στον Μπράντον Τόμας εντός περιοχής, δίχως όμως κάτι πλέον αξιόλογο.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου 10λεπτου η Ντινάμο έδειξε μια διάθεση να ισορροπήσει την εικόνα του αγώνα ανεβαίνονας μέτρα στο γήπεδο απειλώντας από τις πτέρυγες, δίχως όμως κάτι αξιοσημείωτο.

Στο 15’ η πρώτη μεγάλη φάση για τον «Δικέφαλο» όταν από εκτέλεση φάουλ ο Κουλιεράκης έπιασε την καρφωτή κεφαλιά στέλνοντας όμως την μπάλα πάνω στον Νέβισττιτς! Και λίγα λεπτά μετά στο 19’, σε πολύ καλή συλλογική προσπάθεια ο Ζίβκοβιτς με υπέροχη κίνηση άδειασε τον προσωπικό του αντίπαλο, πλάσαρε αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία!

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι και στο 22’ σουτ του Κωνσταντέλια μέσα από την περιοχή με το αριστερό κόντραε και πέρασε κόρνερ, λίγο έξω από την εστία. Στο ίδιο λεπτό γέμισμα του Ζίβκοβιτς από δεξιά, κεφαλιά του Κουλιεράκη στο 2ο δοκάρι με την μπάλα να περνάει λίγο έξω!

Ωστόσο η αποφασιστικότητα του ΠΑΟΚ απέδωσε καρπούς στο 27’ όταν από εκτέλεση κόρνερ, ο Κουλιεράκης έπιασε τη γυριστή κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στο 2ο δοκάρι κι εκεί ο Μπάμπα με τον ίδιο τρόπο (σ.σ. κεφαλιά) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στις κερκίδες. Και στο αμέσως επόμενο λεπτό, από τη σέντρα των Κροατών έκλεψε μπάλα, έβγαλε αντεπίθεση  με τον Κωνσταντέλια να πιάνει το δυνατό σουτ εκτός περιοχής και την μπάλα να φεύγει ψηλά!

Τίποτα όμως δεν έμοιαζε ικανό ν ανακόψει την ορμή των ποδοσφαιριστών το Ράζβαν Λουτσέσκου κι έτσι μετά από εκτέλεση κόρνερ και την απομάκρννση της κροατικής άμυνας η μπάλα έφτασε στον Κουλιεεράκη, εκείνος έπιασε το δυνατό σουτ η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Σούσιτς και κατέληξε στη δεξιά γωνία της εστίας του Νέβιστιτς μέσα σε πανδαιμόνιο καθώς μέσα σε 33’ λεπτά ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα!

Η Ντινάμο προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και τέσσερα λεπτά μετά σε φάση με μπόλικη δόσηη τύχης έφτασε στονν Πέτκοβιτς που από αριστερά δοκίμασε να νικήσει τον Κοτάρσκι με τον πορτιέρε του «Δικεφάλου» να του λέει «όχι»! Ταχύτατη κι ικανότατη η κροατική ομάδα στην ανάπτυξη αλλά εξαιρετικές οι τοποθετήσεις κι η αλληλοκάλυψη των ποδοσφαιριστών των γηπεδούχων.

Ο ΠΑΟΚ όμως δεν είχε σταματημό, αυτός ο ΠΑΟΚ. Έτσι στο 43’ ο Κωνσταντέλιας «χόρεψε» από αριστερά όποιον βρήκε μπροστά του, συνεργάστηκε με τον Τάισον, ο Βραζιλιάνος έβγαλε γλυκιά σέντρα στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Μπράντον Τόμας με κεφαλιά – «ψαράκι» έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας σκορ πρόκρισης στην ομάδα του!

Υπέφερε, άντεξε και πέταξε για τους «8»

Οι δύο ομάδες επέστρεψαν στον αγωνισικό χώρο δίχως διαφοροποιήσεις στα αρχικά τους σχήματα κι αν η ομάδα έδειξε διάθεση ν α συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε ένα – ακόμη – λάθος της άμυνας, έδωσε την ευκαιρία στους Κροάτες να βρουν γκολ με τον Χότζα στο 49’ όταν ο Κεντζιόρα στην προσπάθειά του να απομακρύνει τροφοδότησε τον Χότζα που υπό γωνία με δυνατό σουτ νίκησε τον Κοτάρσκι μειώνοντας σε 3-1 κι ανακτώντας μέρος της καταρρακωμένης ψυχολογίας τους από όλα όσα είχαν προηγηθεί στο πρώτο 45λεπτο.

Κάτι που φάνηκε και στα επόμενα λεπτά, με την Ντινάμο να πιέζει, να κλέβει μπάλα και τον Κοτάρσκι να σταματάει τον Σπίκιτς σε μοναδικό τετ α τετ! Και στο 56’ σε φάση αντεπίθεσης ο Σούσιτς απείλησε με σουτ που πέρασε πάνω από την εστία του Κοτάρσκι. Οι διαδοχικές ευκαιρίες των Κρατών συνεχίστηκαν και στο 60’ ήταν η σειρά του Μπατούρινα ν’ απειλήσει με σουτ εκτός περιοχής που κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Και στο 64’ σε φάση γρήγορης μετάβασης η μπάλα έφτασε στον Σούσιτς που με εξαιρετική ενέργεια έπιασε το πλασέ με τον Κοτάρσκι να κάνει την επέμβαση του αγώνα διώχνοντας σε κόρνερ!

Τα άσχημα μαντάτα για τον Ράζβαν Λουτσέσκου ήρθαν από τον Τάισον στο 65’ όταν και ζήτησε αλλαγή αντιμετωπίζοντας πρόβλημα. Εντούτοις, η λύση για τον ΠΑΟΚ ήρθε από στατική φάση. Μια εκτέλεση κόρνερ, τακουνάκι του Σβαμπ κι ο Κουλιεράκης με το στήθος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα πανηγυρίζοντας το τρίτο γκολ στη δοργάνωση για το 4-1!!!

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου προχώρησε σε αλλαγές περνώντας στο ματς τους Όττο, Οζντόεφ, Ντεσπόντοφ, Σαμάτα. Όμως στο 81′ από στατική φάση ο Κουλένοβιτς σκόραρε αλλά ορθά το γκολ ακυρώθηκε καθώς χρησιμοποίησε τα χέρια του.

Στο 82′, έπειτα από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια ο Οζντόεφ έδωσε έτοιμο γκολ στον Μουργκ με τον Αυστριακό ν’ αποτυγχάνει να τελειώσει το ματς, αστοχώντας από το ύψος του πέναλτι!

Στο 85’ ο Μίσιτς από τον άξονα με δυνατό σουτ δοκίμασε τ’ αντανακλαστικά του Κοτάρσκι με τον πορτιέρε του ΠΑΟΚ να δηλώνει και πάλι παρών! Και το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 87’ όταν σε αντεπίθεση ο Σαμάτα έβγαλε στον Ντεσπόντοφ, ο Βούλγαρος ανετράπη από τον Μίσιτς  εντός περιοχή κι ο Ζίβκοβιτς εκτέλεψε ψύχραιμα για το 5-1!!!!!

Διαιτητής

Χαρμ Όσμερς (Γερμανία)

VAR

Σόρεν Στορκς (Γερμανία)

AVAR

Μπέντζαμιν Μπραντ (Γερμανία)

Βοηθοί

Ρόμπερτ Κέμπτερς (Γερμανία)

Ντομινίκ Σάαλ (Γερμανία)

Τέταρτος

Μπέντζαμιν Μπραντ (Γερμανία)

Οι συνθέσεις
ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου) (4-2-3-1): Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Βιεϊρίνια (Ότο 77’), Σβαμπ (Οζντόεφ 82’), Μεϊτέ, Τάισον (Ντεσπόντοφ 67’), Κωνσταντέλιας (Μουργκ 77’), Αντρίγια, Μπράντον (Σαμάτα 77’).
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Σ. Γιακίροβιτς) (4-2-3-1): Νέβιστιτς, Ριστόφσκι, Πέρκοβιτς (Ογκιγιάρα 80’), Μπερνάουερ Τεοφίλ-Κατρίν, Μίσιτς, Σούτσιτς , Μπατούρινα, Σπίκιτς (Κανέκο 74’), Χότζα (Βίντοβιτς 80’), Πέτκοβιτς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.