Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 0-1: Πάρτι στην… κόλαση και πρόκριση στους “16”! (videos + highlights)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ: Βασίλης Κωνσταντόπουλος
Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε πανηγυρικά στους "16" του UEFA Conference League, επικρατώντας με άνεση 0-1 της Φερεντσβάρος. Σκόρερ ο Ελ Κααμπί με πέναλτι!

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρόκριση για τις 16 κορυφαίες ομάδες του UEFA Conference League, επικρατώντας 0-1 της Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία. Με συνολικό σκορ 2-0 μετά το 1-0 του Καραϊσκάκη, η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έφυγε με την πρόκριση μπροστά σε 1300 Έλληνες φιλάθλους. Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί σκόραρε με πέναλτι στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Πως ξεκίνησαν

 Ο Ισπανός τεχνικός προχώρησε σε δύο αλλαγές σε σχέση με το ματς της Τούμπας. Ο Παναγιώτης Ρέτσος ήταν ο παίκτης ο οποίος πλαισίωσε τον Κάρμο στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί πήρε θέση στην κορυφή της επίθεσης. Κάτω απ’ την εστία βρέθηκε ο Πασχαλάκης, στα άκρα της άμυνας οι Ορτέγκα και Ροντινέι, στο κέντρο αυτής οι Ρέτσος και Κάρμο. Ως τριάδα μπροστά τους στάθηκαν οι Τσικίνιο, Όρτα και Έσε, ενώ μεσοεπιθετικά έδρασαν οι Φορτούνης, Ποντένσε και Ελ Κααμπί.

Ο προπονητής της ουγγρικής ομάδας, Ντέγιαν Στάνκοβιτς, ξεκίνησε με δύο παίκτες στην επίθεση σε σχηματισμό 4-4-2. Αναλυτικά η ενδεκάδα των Ούγγρων: Ντίμπουζ – Γουίνγκο, Σισέ, Μαέ, Τσίβιτς – Ζακάριασεν, Φανί, Μάιγκα, Μαρκίνιος – Βάργκα, Κόδρο.

Ο τέλειος Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ πραγματοποίησε ένα πρώτο ημίχρονο για σεμινάριο τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά! Οι “ερυθρόλευκοι” βρήκαν την ιδανική ισορροπία ανάμεσα σε τακτική και συναίσθημα και κατάφεραν να “σβήσουν” την υποτιθέμενη ορμή των Ούγγρων, οι οποίοι δεν απέδωσαν με βάση το πλάνο του Στάνκοβιτς, αλλά και τις απαιτήσεις των οπαδών τους. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κερδίσει σταδιακά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και από… θήραμα να γίνει κυνηγός. Στο ημίωρο έχασε την πρώτη του σημαντική ευκαιρία! Οι παίκτες του Ολυμπιακού συνδυάστηκαν αρμονικά απ’ τα δεξιά και ο Φορτούνης έβγαλε τη σέντρα προς τον Ελ Κααμπί. Ο Μαροκινός πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε πάνω απ’ την εστία των Ούγγρων! Οι Έσε, Τσικίνιο και Όρτα πραγματοποίησαν ένα άρτιο παιχνίδι, με ασφαλείς μεταβιβάσεις και απόλυτη προστασία της μπαλας, που σταδιακά απελευθέρωσε τους Ποντένσε και Φορτούνη!

Ευκαιρίες “προάγγελοι” του 0-1!

Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εκμεταλλεύτηκε εξαιρετικά το σημείο αγωνιστικής και ψυχολογικής καμπής της Φερεντσβάρος, η οποία φάνηκε να “αδειάζει” στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Στο 38′ ο Όρτα έκοψε στα δύο την αμυντική λειτουργία της Φερεντσβάρος με μια 20αρα στρωτή διαγώνια πάσα προς τον Φορτούνη, ο οποίος αστόχησε απέναντι απ’ τον Ντιμπούζ. Δύο λεπτά αργότερα μετά από κακό γύρισμα του Αμπού Φάνι προς τον Σισέ, ο Ποντένσε κέρδισε την μπάλα, βρέθηκε απέναντι από τον Ντιμπούζ, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια!

Ο Ολυμπιακός παρά τις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες, συνέχισε να είναι πιεστικός στα ρευστά τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και δικαιώθηκε! Στο 42′ο Ποντένσε σέντραρε απ’ τα αριστερά, ο Ελ Κααμπί πήρε την κεφαλιά και η μπάλα βρήκε ξεκάθαρα στο χέρι του Μαέ! Με τη βοήθεια του VAR ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί σκόραρε για το 0-1! Ήταν το γκολ νο17 για τον Μαροκινό φορ, ο οποίος σκόραρε για τρίτο συνεχόμενο ματς!

Ο “αγχωμένος” Στάνκοβιτς και ο “cool” Μεντιλίμπαρ

Η ροή του ματς ανάγκασε τον Στάνκοβιτς να προχωρήσει σε διπλή αλλαγή στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Οι Μακρέτσκις και Πέσιτς πέρασαν στο ματς αντί των Βίνγκο και Κόντρο. Ο ρυθμός άνηκε εξ’ ολοκλήρου στον πολύ μετρημένο Ολυμπιακό. Στο 67′ ο προπονητής της Φερεντσβάρος προχώρησε σε δύο ακόμα κινήσεις. Οι Ραμίρες και Ραμντχάνε μπήκαν αντί των Τσίβιτς και Ζαχάριασεν. Το ματς δεν είχε φάσεις. Στο 68′ ο Ποντένσε από αριστερά προσπάθησε με ραμπόνα να βγάλει τη σέντρα, αλλά η απειλητική τροχιά της μπάλας ανάγκασε τον Ντιμπούζ να τη διώξει σε κόρνερ.

Στο 74′ ο Μεντιλίμπαρ έδωσε πνοή στην ομάδα του με τους Ιμπόρα και Μασούρα να μπαίνουν στο ματς αντί των Όρτα και Φορτούνη, ενώ στο 79′ ο Γιόβετιτς πήρε τη θέση του Ελ Κααμπί. Ο Ολυμπιακός άρχισε σταδιακά να βρίσκει χώρους. Στο 84′ ο Ροντινέι κέρδισε στο κέντρο και πάσαρε προς τον Τσικίνιο, ο οποίος από δεξιά σούταρε διαγώνια και ανάγκασε τον Ντιμπούζ να διώξει σε κόρνερ! Στο 90′ ο Καρβάλιο μπήκε στο ματς αντί του Τσικίνιο. Το παιχνίδι “έσβησε” με τον Ολυμπιακό να μην κινδυνεύει και να τσεκάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.