Ολυπιακός – Φερεντσβάρος 1-0: Είχε ταυτότητα και πάει για πρόκριση στη Βουδαπέστη! (videos)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 της Φερεντσβάρος και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τους 16 του Conference League! Σκόρερ ο Ελ Κααμπί στο 83'.

Ο Ολυμπιακός έβαλε το ευρωπαϊκό του “κοστούμι” και πανηγύρισε τη νίκη στο πρώτο ματς του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο των Πειραιωτών, επικρατώντας 1-0 της Φερεντσβάρος για τα playoffs του Conference League. Σκόρερ ο Ελ Κααμπί στο 83′.

Πως ξεκίνησαν

O Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επιφύλασσε μια έκπληξη για το αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού με την επιλογή του Καρβάλιο! Ο Ισπανός επέλεξε τον Πασχαλάκη κάτων από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα ξεκίνησαν οι Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο και Ορτέγκα. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέσεις οι Έσε, Αλεξανδρόπουλος και Καρβάλιο, με τους Μασούρα και Φορτούνη στα φτερά και προωθημένο τον Ελ Κααμπί.

Με κοντομάνικο παρακολούθησε το ματς ο “θερμόαιμος” Βάσκος Μεντιλίμπαρ!

“Ψυχρολουσία” που δεν κράτησε πολύ!

Η Φερεντσβάρος έφτασε σε γκολ στην πρώτη τελική της στο ματς, ωστόσο ο VAR το ακύρωσε ως offside! Ο Αμπού Φανί εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά και ο Βάργκα έπιασε αφύλακτος την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Πασχαλάκη. Θα ήταν το χειρότερο δυνατό σενάριο για το πρώτο ματς του Μεντιλίμπαρ, αλλά το 0-0 παρέμεινε. Οι Ούγγροι μπήκαν πιεστικοί στο ματς, πίεσαν ψηλά, αλλά σταδιακά ο Ολυμπιακός κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και περιόρισε την ορμητικότητα της Φερεντσβάρος.

Τα “γάντια” μίλησαν

Στο 5′ ο Ολυμπιακός έχασε την πρώτη σημαντική του ευκαιρία. Ο Ελ Κααμπί έφυγε στην πλάτη της ουγγρικής άμυνας, πάτησε περιοχή, αλλά τον πρόλαβαν οι αμυντικοί! Οι δύο τερματοφύλακες είχαν από μια εκπληκτική επέμβαση μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου. Στο 24′ ο Ραμίρες επιχείρησε από τα αριστερά, συνέκλινε προς τα μέσα, πέρασε τον Ντόη και σούταρε με το δεξί, με τον Πασχαλάκη να διώχνει σε κόρνερ! Στο 33′ ο Ροντινέι πολύ έξυπνα έβγαλε τη σέντρα από δεξιά με το αριστερό, ο Κάρμο έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Ντίμπους πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση στη γραμμή! Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς άλλες σημαντικές ευκαιρίες με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε μονομαχίες, χωρίς να δημιουργήσουν.

Η στατιστική έδειξε ισορροπία

Από πλευράς κατοχής, ο Ολυμπιακός είχε προβάδισμα με 52% έναντι 48% στο μοιρασμένο πρώτο μέρος. Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν 7 σουτ, εκ των οποίων τα 2 στον στόχο. Οι Ούγγροι αντίστοιχα μέτρησαν 5 προσπάθειες και 3 πήγαν προς την εστία του Πασχαλάκη. Οι παίκτες του Ολυμπιακού ολοκήρωσαν το 79% των μεταβιβάσεων που επιχείρησαν (155/197), ενώ εκείνοι της Φερεντσβάρος το 78% (148/190).

Ίδιο σκηνικό στο δεύτερο μέρος

Ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς επένδυσε στην πίεση στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όπως ακριβώς και στο πρώτο. Ο Ολυμπιακός ανταπεξήλθε στα αμυντικά του καθήκοντα και κινδύνευσε για πρώτη φορά στο 57′. Ο Αμπού Φανί μπήκε δυναμικά στην περιοχή και σούταρε δυνατά, με τον Πασχαλάκη να απομακρύνει! Ο Χοσέ Λουίς Μοντιλίμπαρ προχώρησε σε δύο αλλαγές. Αλεξανδρόπουλος και Μασούρας αποχώρησαν, Ποντένσε και Όρτα μπήκαν στο ματς. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στο 64′. Ο Ποντένσε πάσαρε ανάμεσα σε τρεις παίκτες της Φερεντσβάρος προς τον Ελ Κααμπί, αλλά ο Μαροκινός δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ! Στο 78′ ο Γιόβετιτς πήρε τη θέση του Καρβάλιο. Ο Μαυροβούνιος βοήθησε αρκετά με τις σωστές πάσες και την ψυχραιμία του.

Στα 3 το 1… δώρο από Ελ Κααμπί!

Ο Ολυμπιακός έφτασε σε ένα πολύτιμο γκολ στο 83′. Οι “ερυθρόλευκοι” κυκλοφόρησαν με υπομονή την μπάλα. Ο Φορτούνης άλλαξε το παιχνίδι στα δεξιά, ο Ροντινέι πέρασε μια “ξυραφιά” στην άμυνα των Ούγγρων και ο Ελ Κααμπί με ένα κοντρόλ και ένα “τσίμπημα” έγραψε το 1-0! Ήταν το 14ο γκολ του Μαροκινού σε 28 ματς με τον Ολυμπιακό. Ο Ελ Κααμπί χρειάστηκε 3 τελικές για να σκοράρει κόντρα στη Φερεντσβάρος. Στο φινάλε ο Ελ Αραμπί και ο Ιμπόρα πήραν τις θέσεις των Ελ Κααμπί και Φορτούνη, με τους φίλους των Περαιωτών να αποθεώνουν τους Μαροκινούς, αλλά και ειδικά τον αρχηγό της ομάδας.

Τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε και ο Ολυμπιακός πανηγύρισε τη νίκη! Την προσεχή Κυριακή οι “ερυθρόλευκοι” θα δοκιμαστούν στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ (18/02, 20.30, NS Prime) και στη συνέχεια θα αναζητήσει την πρόκριση στη Βουδαπέστη (22/02, 22.00).

Ολυμπιακός (Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης – Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα – Έσε, Αλεξανδρόπουλος (62′ Όρτα), Καρβάλιο (78′ Γιόβετιτς) – Φορτούνης (90+2′ Ιμπόρα), Μασούρας (63′ Ποντένσε), Ελ Κααμπί (90+2′ Ελ Αραμπί)

Φερεντσβάρος (Ντέγιαν Στάνκοβιτς): Ντίμπους, Βινγκό, Σισέ, Μαέ, Ραμίρες, Μαϊγκά, Μακρέτσκις, Μαρκίνιος (75′ Ραμχντάνε), Αμπού Φανί (81′ Μπέσιτς), Ζαχαρίασεν – Βάργκα (75′ Πέσιτς)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.