Λέγκια Βερσοβίας: Αιχμές προς την Άστον Βίλα

Η διοίκηση της Λέγκια Βαρσοβίας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία αφήνει αιχμές για τη στάση της Άστον Βίλα.

Σύμφωνα με τους Πολωνούς, η αγγλική ομάδα μείωσε τον αριθμό των εισιτηρίων, που είχαν συμφωνήσει οι δυο πλευρές να παραλάβει η Λέγκια, από τα 1.700 εισιτήρια στα 890. Πριν την έναρξη του αγώνα σημειώθηκαν επεισόδια έξω από το «Βίλα Παρκ», με τις αστυνομικές αρχές να μην επιτρέπουν στους Πολωνούς φιλάθλους να μπουν στο γήπεδο.

Η ανακοίνωση της πολωνικής ομάδας αναφέρει: «Σε συμμόρφωση με τους κανονισμούς της UEFA και το διεθνές δίκαιο, η Άστον Βίλα, ως οικοδέσποινα, μαζί με τις τοπικές αρχές, έχει την ευθύνη να διασφαλίζει την ασφάλεια τόσο εντός του γηπέδου όσο και στο γύρο από αυτό. Πριν από τον αγώνα μας με την Άστον Βίλα, υποστηρίζαμε σταθερά ότι η ευθύνη μας αφορά μόνο σε άτομα που εισέρχονται στον τομέα των φιλοξενούμενων με εισιτήρια που διανέμουμε εμείς. Κανένας σύλλογος δεν πρέπει να λογοδοτήσει για τις ενέργειες αγνώστων ατόμων χωρίς εισιτήρια για τον αγώνα.

Οι άνθρωποί μας έφτασαν στο Μπέρμιγχαμ νωρίτερα από το συνηθισμένο και είχαν συνεχή επικοινωνία με τον αγγλικό σύλλογο, την UEFA και την τοπική αστυνομία. Είχαμε επανειλημμένα ενημερώσει τους Βρετανούς ομολόγους μας για τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια του χώρου και της περιοχής. Παρόλα αυτά, η βρετανική αστυνομία, στις επίσημες απαντήσεις της, αναγνώρισε μόνο τους πιθανούς κινδύνους χωρίς να εφαρμόσει τις υποδείξεις μας. Δυστυχώς, λόγω των ενεργειών και της αδράνειας της Άστον Βίλα, σημειώθηκαν απαράδεκτα περιστατικά. Παραβλέποντας τα εποικοδομητικά μας σχόλια, η γηπεδούχος ομάδα φέρει την πλήρη ευθύνη για την κατάσταση.

Η Άστον Βίλα παραβίασε τους κανονισμούς της UEFA πολλές φορές: αρχικά δε διέθεσε τα απαιτούμενα 2.100 εισιτήρια (5% της χωρητικότητας του γηπέδου), στη συνέχεια μείωσε τα συμφωνηθέντα 1.700 εισιτήρια σε μόλις 890. Τέτοιες αποφάσεις συνέβαλαν στην κλιμάκωση της έντασης.

Είχαμε επισημάνει επανειλημμένα τον αντίκτυπο που θα είχε αυτό σε οπαδούς μας από την Πολωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο, τα οποία παρά το υψηλό κόστος μετακίνησης και διαμονής, αρνήθηκαν τα εισιτήρια, σε αντίθεση με τη μεταξύ μας συμφωνία στις 21 Σεπτεμβρίου. Η γηπεδούχος ομάδα και οι βρετανικές αρχές γνώριζαν πλήρως αυτές τις συνθήκες. Σεβόμενοι την ευθύνη της οικοδέσποινας ομάδας για την ασφάλεια, επικοινωνούσαμε με συνέπεια τους βρετανικούς περιορισμούς μέσω των καναλιών του κλαμπ μας.

Λόγω της αδυναμίας ελέγχου ταυτότητας και αποτελεσματικής διανομής των εισιτηρίων, η Λέγκια Βαρσοβίας επέστρεψε τα εισιτήρια στη γηπεδούχο ομάδα. Τονίζουμε ότι κανένα από τα άτομα που συνελήφθησαν από την αστυνομία δεν είχε εισιτήρια για τον αγώνα. Ως εκ τούτου, εναντιωνόμαστε έντονα στο να κατηγορηθεί η Λέγκια Βαρσοβίας για τα επεισόδια της Πέμπτης στο Μπέρμιγχαμ.

Για χρόνια, οι επισκέπτες οπαδοί και οι επίσημες αποστολές φιλοξενούνται με ασφάλεια κατά τη διάρκεια των αγώνων στο γήπεδο της Λέγκια Βαρσοβίας. Η δέσμευσή μας για τη διασφάλιση της ασφάλειας των φιλοξενούμενων οπαδών της ομάδας αναγνωρίζεται σταθερά, όπως βιώνουν οι εκπρόσωποι της Άστον Βίλα, Ζρίνσκι Μόσταρ και Αούστρια Βιέννης τη φετινή σεζόν.

Ως σύλλογος, δεσμευόμαστε να τηρούμε τα υψηλότερα πρότυπα σύμφωνα με τους κανονισμούς της UEFA. Αναμένουμε αμοιβαία συμπεριφορά από άλλους εκπροσώπους των συλλόγων. Παραμένουμε έτοιμοι να παρουσιάσουμε περαιτέρω στοιχεία στην UEFA σχετικά με τις ενέργειες της Βρετανικής Αστυνομίας και της Άστον Βίλα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.