UEFA: Αρχίζει έρευνα για την υπόθεση της Λέγκια

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει άμεσα έρευνα, για τα όσα έγιναν στο περιθώριο της αναμέτρησης της Λέγκια με την Αλκμάαρ στην Ολλανδία.

Η πολωνική ομάδα προχώρησε σε επίσημη καταγγελία προς την UEFA για τη στάση των ολλανδικών αρχών και τη βίαιη συμπεριφορά εις βάρος μελών της διοίκησης και ποδοσφαιριστών. Δυο παίκτες της ομάδας της Βαρσοβίας, οι Πάνκοφ και Τσοσούε, συνελήφθησαν στο πάρκινγκ του γηπέδου και αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα τους στο κρατητήριο, με το θέμα να παίρνει και πολιτικές διαστάσεις από την πολωνική πλευρά, καθώς ο πρωθυπουργός, Ματέους Μοραβιέτσκι ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα. Οι Ολλανδοί υποστηρίζουν πως οι δυο παίκτες της Λέγκια τραυμάτισαν δυο υπαλλήλους της Αλκμαάρ και για αυτό τον λόγο συνελήφθησαν.

Η ολλανδική αστυνομία αναφέρει: «Μετά τον αγώνα, δύο παίκτες της Λέγκια Βαρσοβίας τραυμάτισαν υπαλλήλους της AZ που στη συνέχεια χρειάστηκαν ιατρική περίθαλψη. Αυτοί οι παίκτες τέθηκαν υπό κράτηση για κατηγορίες κατάχρηση».

Από την πλευρά της, η UEFA ανακοίνωσε: «Σύμφωνα με το άρθρο 31 παράγραφος 4 του Πειθαρχικού Κανονισμού της UEFA, οι Επιθεωρητές Δεοντολογίας και Πειθαρχίας της UEFA διορίστηκαν (6/10) για να διεξαγάγουν έρευνα σχετικά με περιστατικά που φέρεται να συνέβησαν μετά τον αγώνα της φάσης των ομίλων της UEFA Europa Conference League μεταξύ AZ Αλκμααρ και Λέγκια Βαρσοβίας στις 5 Οκτωβρίου 2023 στην Ολλανδία. Περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα θα γίνουν διαθέσιμες σε εύθετο χρόνο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.