Άρης – Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-1 : Αποκλεισμός στα σημεία και… κρίμα! (vid)

O Άρης νίκησε την Μακάμπι Τελ΄Αβίβ με 2-1 όμως αποκλείστηκε από την συνέχεια των προκριματικών του Κόνφερενς Λιγκ. Τα γκολ των γηπεδούχων οι Γκρέϊ (60'), Ντουκουρέ (81') και των Ισραηλινών ο Ζάχαβι (74')

Ο Άρης νίκησε με 2-1 την Μακάμπι μπροστά σε μια θερμή ατμόσφαιρα στο στάδιο Κλεάνθης Βικελίδης όμως δεν μπόρεσε να συνεχίσει στην προκριματική διαδικασία του Κόνφερενς Λιγκ.
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης «πλήρωσε» τόσο τα λάθη στο πρώτο ματς του Ισραήλ όσο ασφαλώς και τα… «νεκρά» της σημεία απόψε όπου δημιούργησε μεν τις συνθήκες για την ανατροπή αλλά αφενός οι χαμένες ευκαιρίες όσο και μια αδράνεια στην άμυνα έδωσαν στους φιλοξενούμενους τις ανάσες για την πρόκριση!
Στο 60’ με πέναλτι ο Γκρέϊ άνοιξε το σκορ κι ενώ εκεί οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Γκλάζερ!
Όμως εκεί ο Άρης δεν πρόσεξε, τρέχοντας πιο απρόσεκτα κι ενώ είχε το χρόνο.
Στο 74’ ο Ζάχαβι έφυγε μόνος σε μια κακή αντίδραση της άμυνας των γηπεδούχων και ισοφάρισε σε 1-1.
Ο Ντουκουρέ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στο 81’ όπου έκανε το 2-1 και στη συνέχεια παρά την πίεση δεν μπόρεσαν οι Πάλμα και Γκρέϊ να βρούνε στόχο για να στείλουν το ματς στην παράταση!

Με σχήμα 4-2-3-1 παρέταξε τον Άρη ο Μπούργκος έχοντας μπροστά από τον Κουέστα τους Ουντιμπάγιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Πίρσμαν. Στον κάθετο άξονα οι Νταμπό, Ντουκουρέ και σε τριάδα πίσω από Τζαμαϊκανό πρωθημένο Γκρέϊ, οι Μαντσίνι, Πάλμα και Ιτούρμπε

Ο Βλάνταν Ίβιτς έκανε τις δικές του προσθαφαιρέσεις στην Ισραηλινή ομάδα χωρίς να αλλάξει την τακτική της φιλοσοφία.
Σε σχήμα 3-5-2 ο Πέρετζ ξεκίνησε κάτω από τα γκολπόστ με τους Σαμπαρίτ, Γεϊνί, Μπιτίον στην άμυνα.
Στις πτέρυγες οι Χοσέζ, Τζεράλδες και οι Γκλάζερ, Φαν Όβερεεμ, Κανιτσόφκσι στον κάθετο άξονα με τους Γιοβάνοβιτς και Κούβας.

Μετά από ένα αναγνωριστικό 10λεπτο ο Άρης προσπάθησε να πάρει όσο πιο πολύ μπορούσε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή προκειμένου να αναλάβει πρωτοβουλίες.
Ο Ιτούρμπε από τα δεξιά ήταν αρκετά δραστήριος και επικίνδυνος όμως οι ενέργειές του βρήκαν αντίκρισμα στην εστία της Μακάμπι!
Κάποιες μεμονωμένες ενέργειες του Μαντσίνι πέρασαν ανεκμετάλλευτες, όπως και κάποια σουτ των Οντιπάγιο – Νταμπό – Ντουκουρέ εκτός περιοχής που δεν φόβισαν τον Πέρετς.
Βέβαια, θα ήταν όλα πιο διαφορετικά εάν στο 25ο λεπτό, εκτελώντας φάουλ από καλή θέση, ο Πάλμα ήταν λίγο πιο εύστοχος καθώς το δυνατό σουτ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι!!!
Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου και στο ξεκίνημα του δευτέρου η Μακάμπι προσπάθησε να μείνει ψηλά στο γήπεδο προκειμένου να κρατήσει τους γηπεδούχους πιο επιφυλακτικούς στο γήπεδο.
Για να φτάσουμε στο 54ο λεπτό όταν ο Ιτούρμπε βρέθηκε μέσα στην περιοχή της Μακάμπι και ανατράπηκε από πίσω όντας σε προφανή θέση για να σκοράρει!
Ο Σκωτσέζος διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Κάπου εν μέσω του πανδαιμόνιου και των διαμαρτυριών έχασε τον… δράστη δείχνοντας λάθος κόκκινη κάρτα στον Μπιτόν! Στην πορεία βρήκε τον Γκλάζερ αφήνοντας την ομάδα του Ισραήλ με δέκα παίκτες!
Ο Γκρέί ευστόχησε αυξάνοντας την ελπίδα σε μια τόσο χαρμόσυνη ατμόσφαιρα…

Όμως κάπου εκεί ο Άρης έχασε την επαφή με την σωστή διαχείριση, έχοντας μπροστά του πάνω από μισή ώρα παιχνιδιού και παίκτη παραπάνω για όσο χρειάζονταν στη συνέχεια!
Αυτή η έλλειψη ηρεμίας έδωσε την ευκαιρία στην Μακάμπι να ψάξει κάτι αξιόλογο. Το βρήκε από τον πρώτο σκόρερ της Ισραηλινής ομάδας στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τον Ζάχαβι όταν αυτός κινήθηκε στον κάθετο άξονα εν μέσω μιας άμυνας όπου άλλος έκανε τεχνικό οφσάϊτ κι άλλος… χάζευε στο υπερπέραν!!
Το 1-1 από τον «δήμιο» και των Ελληνικών ομάδων, Εράν Ζάχαβι – με δύο γκολ εις βάρους του Άρη και τέσσερα (!!) επί του Ολυμπιακού με τη φανέλα της Αϊντχόφεν πριν 1,5 χρόνο – έβαλε τον Άρη σε ακόμα πιο δύσκολη θέση. Όμως στο 81’ ο Γκρέϊ με τακουνάκι έφερε σε θέση για γκολ τον Ντουκουρέ κι αυτός το πέτυχε..
Το θρίλερ έχει ακόμη δρόμο, όμως ο Άρης σαν να είχε ξεμείνει από ενέργεια σε αυτή τη διαδικασία παρότι προσπάθησε να πιέσει.
Είχε 2-3 καλές ευκαιρίες όπως το δυνατό σουτ του Πάλμα στο 85’ και μια ανάποδη κεφαλιά του Γκρέϊ στο 89’..
Το 2-1 έμεινε ως τελικό αποτέλεσμα για να θυμίζει σε «νικητές» και «χαμένους» της ιστορίας πως τόσο ισορροπημένες παρτίδες έχουν ως προαπαιτούμενο την διάρκεια καλής απόδοσης, την αποτελεσματικότητα, την θέληση, την τύχη και βέβαια το… μυαλό!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.