Σλάβια Πράγας – Παναθηναϊκός 2-0: Άδικη ήττα, μπορεί την πρόκριση (hls)

Ο Παναθηναϊκός, ηττήθηκε με 2-0 από την Σλάβια και το έργο του για πρόκριση δυσκόλεψε αρκετά. Καθοριστική στιγμή η αποβολή του Παλάσιος στο 40΄ με υπερβολικό σφύριγμα από τον Γάλλο διαιτητή.

Ο Παναθηναϊκός, στην επιστροφή του στην Ευρώπη δεν κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Σλάβια, αν και για περίπου 40 λεπτά έδειξε καλά στοιχεία. Καθοριστική στιγμή στο ματς, η τραβηγμένη αποβολή του Παλάσιος στο 40΄ με τον Γάλλο διαιτητή να τον αποβάλλει για θέατρο, τη στιγμή που ο παίκτης δεν είχε ζητήσει παράβαση.

Δείτε εδώ τα στιγμιότυπα του αγώνα

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, μετά την αποβολή φάνηκε να χάνει την συγκέντρωσή της κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να δεχτεί γκολ στο χειρότερο δυνατό σημείο, λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Η αποβολή του Σάντος στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε εκ νέου τις ισορροπίες ωστόσο οι «πράσινοι» στο πρώτο τους επίσημο παιχνίδι, φάνηκε να μένουν προς το τέλος από δυνάμεις. Πλέον στις 11 Αυγούστου ο Παναθηναϊκός καλείται ν΄ανατρέψει το 2-0 του πρώτου αγώνα.

Μάλιστα η «Πράσινη» ΠΑΕ ήταν έξαλλη με την απόφαση του Μπουκέ ν΄αποβάλλει τον Παλάσιος.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΩΣΤΑ, ΤΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕ Η ΑΠΟΒΟΛΗ

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι, δείχνοντας πως μπορεί να πάρει κάτι θετικό από το ματς. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, μέχρι τουλάχιστον το σημείο της αποβολής του Παλάσιος ήταν σωστά παραταγμένη στην άμυνα και δεν άφηνε την Σλάβια ν΄απειλήσει.

Στο πρώτο κρίσιμο 20 λεπτο, στο οποίο η κάθε γηπεδούχος ομάδα θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της και τον κόσμο της, ο Παναθηναϊκός, δεν δέχτηκε σημαντική ευκαιρία από τους Τσέχους, ενώ αντίστοιχα είχε κάποιες καλές στιγμές.

Στο 8ο λεπτό, οι γηπεδούχοι έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία στο ματς με την κεφαλιά του Τραορέ να καταλήγει άουτ, χωρίς κίνδυνο για τον Μπρινιόλι.

Ο Παναθηναϊκός, απείλησε στο 14, όταν μετά τη σέντρα του Γκάνεα, ο Τσέριν πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα κατέληξε άουτ. Ο Παναθηναϊκός έδειχνε πως έβρισκε τα πατήματά του και στο 17, ο Γκάνεα έκανε τη σέντρα από τ΄αριστερά με τους αμυντικούς της Σλάβια να παραχωρούν το κόρνερ.

Η καλύτερη ευκαιρία για το «τριφύλλι» ήταν αυτή του 28ου λεπτού. Ο Παλάσιος βρήκε χώρο και έπιασε δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή με τον Μάντους να σώζει την Σλάβια.

Η πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 39. Ο Σρανζ κέρδισε τη μπάλα από τον Αϊτόρ, έκανε δυνατό σουτ, με την μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 40ο λεπτό ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Παλάσιος έκανε την κούρσα, μπήκε στην περιοχή της Σλάβια και ο Ουσου τον έκοψε με τάκλιν. Ο παίκτης βρέθηκε στο έδαφος χωρίς ωστόσο να ζητήσει κάποια παράβαση. Ο Γάλλος διαιητής Μπουκέ, θεώρησε πως ο παίκτης έκανε θέατρο και του έδειξε για δέυτερη φορά την κίτρινη κάρτα, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό με δέκα παίκτες.

Η Σλάβια έχοντας ψυχολογία από αυτή την αποβολή, απείλησε στο 45 με σουτ του Λινγκρ που μπλόκαρε ο Μπρινιόλι. Ένα λεπτό αργότερα ο Τραορέ γύρισε την μπάλα από τ΄αριστερά, ο Λινγκρ κατέβασε στην περιοχή βρέθηκε απέναντι στον Ιταλό τερματοφύλακα ο οποίος με δυσκολία παραχώρησε το κόρνερ.

Μετά την εκτέλεση αυτού, η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν κατάφερε ν΄απομακρύνει και ο Στράντζ με διπλή προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο ημίχρονο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, γύρισε το σύστημα σε 4-4-1 με τον Σπόραρ στην κορυφή και τον Βαγιαννίδη δεξιά. Οι δύο παίκτες πήραν τη θέση των Αϊτόρ και Ιωαννίδη.

ΜΕ ΔΕΚΑ ΚΑΙ Η ΣΛΑΒΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛ

Η είσοδος του Σπόραρ έκανε τον Παναθηναϊκό πιο επιθετικό! Στο 52 το νέο μεταγραφικό απόκτημα του «τριφυλλιού» έβγαινε στην επίθεση, ο Σάντος τον έριξε στο έδαφος κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ν΄αποβληθεί! Βέβαια ο διαιτητής Μπουκέ, μπέρδεψε παίκτες και κόσμο, καθώς αρχικά έδωσε κίτρινη στον Σάντος, κίτρινη στον Σπόραρ και στη συνέχεια κόκκινη στον Σάντος!

Η Σλάβια ωστόσο κατάφερε να πετύχει και δεύτερο γκολ στο 56. Ο Τραορέ έκανε φανταστική μπαλιά στην περιοχή για τον Έβερτον, αυτός με το πλασέ του έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, το ριμπάουντ πήρε ο Ούσορ που έκανε το 2-0.

Τρία λεπτά αργότερα ο Βαγιαννίδης έχασε μοναδική ευκαιρία να μειώσει! Ο νεαρός έκλεψε κοντά στο κέντρο έκανε την κούρσα απέφυγε τον Ούσου και έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 74 Σέβτσικ και Έβερτον συνεργάστηκαν σωστά στην περιοχή του Παναθηναϊκού, με το σουτ του τελευταίου να καταλήγει άουτ. Ένα λεπτό αργότερα ο Ούσορ έπιασε δυνατό σουτ με τη μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Μπρινιόλι.

Η ενέργεια του Παναθηναϊκού έπεσε αρκετά από εκείνο το σημείο και έπειτα. Η Σλάβια είχε τον έλεγχο της μπάλας και δημιουργούσε ευκαιρίας.

Στο 80΄ο Τραορέ βρήκε χώρο και έκανε το σουτ, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το Match Center του Novasports.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.