Λέφσκι – ΠΑΟΚ 2-0: Μετεξεταστέος από τον Ιούλιο! (hls)

Παρουσιάζοντας πολλά προβλήματα, κυρίως ανασταλτικά, ο ΠΑΟΚ έχασε με 2-0 στη Σόφια από τη Λέφσκι και πλέον καλείται να εξαφανίσει τα λάθη του προκειμένου να ανατρέψει την κατάσταση στο γήπεδο της Τούμπας!

Η Λέφσκι αξιοποίησε τις ευκαιρίες της στα πρώτα λεπτά του ματς και με γκολ των Γουέλτον (1′) και Μπαρί (19′) πήρε τη νίκη. Πέραν των αδυναμιών στην άμυνα ο “δικέφαλος” δεν μπόρεσε να απειλήσει αισθητά τους γηπεδούχους στο δεύτερο ημίχρονο..

Ξεκίνημα με πρόβλημα της τελευταίας στιγμής!

Με πέντε νέα πρόσωπα και μια αναγκαστική αλλαγή της τελευταίας στιγμής ξεκίνησε την ομάδα σε σχήμα 4-2-3-1 ο Ράσβαν Λουτέσκου.
Μπροστά από τον γκολκίπερ Κοτάρσκι οι Ιγκσσον, Κάργας. Δεξιά, αντί του Βιειρίνια που ένιωσε ενοχλήσεις, ο Σάστρε κι αριστερά ο Σοάρες.
Πιο μπροστά οι Σβαμπ, Αουγκούστο με τους Ζίφκοβιτς, Ντάντας, Κουαιλιάτα πίσω από τον προωθημένο Κούτσια.

Οι γηπεδούχοι, που πέραν του ενθουσιασμού έδειξαν αρκετά καλά «διαβασμένοι» παρατάχθηκαν σε σχήμα 4-3-3 με τον Μιχάηλοφ κάτω από τα γκολπόστ.
Στην άμυνα οι Γκάλτσεφ, Σούντμπεργκ, Κόρντομπα και Πέτρις. Πιο μπροστά στη μεσαία γραμμή οι Κράστεφ, Βαν ντερ Κάαπ, Μιλάφο. Στις πτέρυγες της επίθεσης οι Βραζιλιάνοι Ρονάλντο, Γουέλτον και στην κορυφή ο Μαροκινός Μπάρι

Κι όμως παρότι οι γηπεδούχοι είχαν αρκετές απουσίες και έξι παίκτες στον πάγκο – δύο εξ αυτών τερματοφύλακες – ήταν αυτοί που κατάφεραν να αιφνιδιάσουν «χτυπώντας» με το… καλησπέρα, στην πρώτη «χτυπητή» αδυναμία του «δικεφάλου»!

Πλήρωσε τα λάθη στο ξεκίνημα του ματς


Μόλις στο πρώτο λεπτό, έπειτα από λάθος στην άμυνα του ΠΑΟΚ ο Βραζιλιάνος Γουέλτον βρέθηκε μόνος απέναντι στον Κοτάρσκι και τον πλάσαρε για να βάλει νωρίς – νωρίς μπροστά την ομάδα του στο σκορ!
Προσπάθησε να συνέλθει με την άνοδο των γραμμών στο χώρο η ομάδα της Θεσσαλονίκης όμως πέραν της έλλειψης σωστών επιλογών στην τελική προσπάθεια, το σημαντικότερο πρόβλημα εστιάζονταν στις αποστάσεις των γραμμών…
Η Λέφσκι στο 19’ βρήκε πολύ χώρο καθώς – ξανά – η άμυνα των φιλοξενούμενων άργησε να συντονιστεί, και ο Μαροκινός Μπαρί ολοκλήρωσε με βολέ μια γρήγορη αντεπίθεση κάνοντας το 2-0!
Η όποια βελτιώση στην ομάδα του Ράσβαν Λουτσέσκου δεν είχε αντίκρυσμα ως το φινάλε του πρώτου μέρους αν και δημιουργήθηκαν 2-3 καλές φάσεις όπως ένα σουτ του Σβαμπ και μια καλή κεφαλιά του Κάργα. Η Λέφσκι σε αυτό το σκηνικό συνέχισε να απειλεί, όμως στα σουτ του Ρονάλντο (37’) και του Κράτσεφ (38’) ο Κοτάρσκι αντέδρασε αποτελεσματικά..
Στην επανάληψη οι αλλαγές του Ράσβαν Λουτσέσκου μπορεί να έφεραν μια καλύτερη ισορροπία στο χώρο, περιορίζοντας τις… αμυντικές γκάφες και την κακή αλληλοκάλυψη, όμως δεν έδωσαν λύσεις στην τελική προσπάθεια. Εκεί όπου παρά την εδαφική υπεροχή δεν μπόρεσε να αγγίζει το γκολ ώστε να βελτιώσει τις συνθήκες ανατροπής την ερχόμενη εβδομάδα στην Τούμπα!
Είναι χαρακτηριστικό πως στις καταγεγραμμένες ευκαιρίες θυμόμαστε μια σέντρα σουτ του Ζίφκοβιτς (80’) και μια κεφαλιά πάσα του Νάρεϊ που δεν πρόλαβε ο Τόμας στην τελευταία φάση του αγώνα!
Η Λέφσκι πήρε αυτό που ήθελε κατά τρόπο μάλλον ιδανικό, αφήνοντας στην Ελληνική ομάδα την… «καυτή» πατάτα. Η ανατροπή για την δυναμική και την ποιότητα του ΠΑΟΚ είναι εφικτή με την προϋπόθεση να δούμε κάτι άλλο, πιο σοβαρό και υπεύθυνο από το συγκρότημα του Ράσβαν Λουτσέσκου.
Η απουσία των Ολιβέίρα και Ελ Καντουρί έχουν, μερικώς, βάση για να δικαιολογήσουν κάποια πράγματα που δεν είδαμε στη γραμμή κρούσης, αλλά δεν δικαιολογούν σχεδόν τίποτα ενόψει της απαιτητικής συνέχειας!!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.