ΠΑΟΚ: Ξενάγηση στη Σόφια (pics)

H ΠΑΕ ΠΑΟΚ μεταφέρει εικόνες και πληροφορίες σχετικά με τη Βουλγαρία μέσω της επισήμης ιστοσελίδας του συλλόγου.

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν ταξίδεψε στη Σόφια για την αναμέτρηση με τη Λέφσκι και η “ασπρόμαυρη” ΠΑΕ μετέφερε εικόνες και πληροφορίες από τα σηματικότερα αξιοθέατα της πόλης. Το παιχνίδι Λέφσκι Σόφιας-ΠΑΟΚ είναι προγραμματισμένο για το απόγευμα της Πέμπτης (21/07) στις 20:00 μέσα από το Novasports Prime.

Αναλυτικά ο ταξιδιωτικός οδηγός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

Μπορεί να μην έγινε εκδρομή στη Σόφια, αλλά το paokfc.gr σας μεταφέρει νοητά στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας και σας παρουσιάζει έναν αναλυτικό ταξιδιωτικό οδηγό σε περίπτωση που αποφασίσετε να την επισκεφθείτε.

Η Σόφια δεν παριστάνει κάτι άλλο από αυτό που είναι. H πόλη που «μεγαλώνει, αλλά δεν γερνά», είναι μια ήσυχη βαλκανική πρωτεύουσα που προσπαθεί να κοιτάξει δειλά προς τη δύση. Κινείται σε χαλαρούς ρυθμούς και παράλληλα στην ζωντάνια των φοιτητών των πολυπληθών πανεπιστημίων της. Προσφέρεται για ιστορικό sightseeing και μια low budget βόλτα στη γειτονιά μας.

Η Σόφια είναι από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης, τόπος ανθρώπινης κατοίκησης τουλάχιστον από το 7.000 π.Χ., εξ ου και το moto «μεγαλώνει, αλλά δεν γερνά». Η αρχαιότερη επίσημη αναφορά της πόλης μάλιστα, ήταν τον 7ο αιώνα π.Χ.

Tο κέντρο της Σόφιας

Αν και έξω από τα όρια του κέντρου το σκηνικό θυμίζει περισσότερο παρακμή άλλων εποχών, το κέντρο της πόλης αυτό καθ’ αυτό αξίζει της προσοχής σας. Είναι διάσπαρτο με επιβλητικές εκκλησίες, χριστιανικούς τρούλους, οθωμανικά τζαμιά και μνημεία του κόκκινου στρατού.

  • Να περπατήσετε στη λεωφόρο Vitosha, στο πεζοδρομημένο της κομμάτι της πόλης με δεκάδες καταστήματα και all day café παραταγμένα στο πλακόστρωτο.
  • Να απολαύσετε μια βόλτα στο Πάρκο Πολιτιστικού Κέντρου της Σόφιας, που απλώνεται στο νότιο τμήμα του κέντρου και είναι ένα τεράστιο πάρκο με συντριβάνια, όμορφα λουλούδια και ένα επιβλητικό Πολιτιστικό Κέντρο και υπαίθρια café.
  • Μην παραλείψετε την συνοικία Sredets, νότια του Καθεδρικού, με στενά δρομάκια που φημίζονται για τη φοιτητική τους ζωή και τα μοντέρνα ή ρετρό μικρομάγαζα σε κάθε γωνιά. Πολύ καλές επιλογές για ποτό και φαγητό.

Καθεδρικός του Νιέφσκι

Ναός-σύμβολο ολόκληρης της Βουλγαρίας, χτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα στη μνήμη των 200.000 Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν μαχόμενοι για την βουλγαρική ανεξαρτησία ενάντια στους Οθωμανούς. Ξεχωρίζει για τους χρυσοποίκιλτους τρούλους και την εσωτερική διακόσμηση από όνυχα.

Εκκλησία της Αγίας Σοφίας

Η κατασκευή της εκκλησίας χρονολογείται τον 6ο αιώνα και αποτελεί τη δεύτερη παλαιότερη της Σόφιας. Παρόλο που είναι ένα αρκετά απλό κτίριο, η Εκκλησία της Αγίας Σοφίας έδωσε στην πόλη το σημερινό της όνομα (τον 14ο αιώνα), καθιστώντας την αυτόματα ένα από τα πιο σημαντικά μέρη της πόλης. Η εκκλησία είναι επισκέψιμη και …φιλοξενεί τάφους 1.500 ετών!

Η αρχαία πόλη Serdica

Κάτω από τον ομώνυμο σταθμό μετρό του κέντρου, βρίσκεται ένα σύμπλεγμα αρχαιολογικών ευρημάτων, με οκτώ δρόμους και τα ερείπια βασιλικών ναών, λουτρών και οικημάτων του 4ου αιώνα, όταν εδώ υπήρχε η πόλη με το όνομα Serdica.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο

Στεγάζεται σε ένα τζαμί του 15ου αιώνα και περιέχει θησαυρούς που βρέθηκαν σε θρακικά εδάφη, καθώς και ευρήματα από τη ρωμαϊκή και τη μεσαιωνική εποχή, από περίτεχνα μωσαϊκά μέχρι ταφικές μάσκες και γλυπτά.

Το Μουσείο της Ιστορίας της Σόφιας και το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Το μεν στεγάζεται στους δύο ορόφους παλαιών οθωμανικών λουτρών, το δε στο πρώην προεδρικό παλάτι της κομουνιστικής περιόδου. Πολύ κοντά στο Εθνικό Μουσείο Ιστορίας (και με ενιαίο εισιτήριο), βρίσκεται ο Ναός Boyana, που περιλαμβάνεται στη λίστα της UNESCO με την Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά, χάρη στις 90 τοιχογραφίες, από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα μεσαιωνικής βουλγαρικής τέχνης.

Το όρος Vitosha

Ο Εθνικός Δρυμός του όρους Vitosha είναι μια καταπράσινη όαση μια ανάσα από την πρωτεύουσα. Τα μονοπάτια είναι ό,τι πρέπει για τους λάτρεις της πεζοπορίας και της ορειβασίας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.