ΠΑΟΚ: Ρ. Λουτσέσκου “Αυτήν η πρόκριση μπορεί να είναι η γιατρειά”

Η πρόκριση δεν εξάλειψε τους προβληματισμούς που απασχολούν τον Ρουμάνο τεχνικό, με τρία νέα θέματα ν' απασχολούν πλέον

Η νίκη-πρόκριση του ΠΑΟΚ επί της Λίνκολν δεν ήταν αρκετή προκειμένου να επαναφέρει το χαμόγελο στο πρόσωπο του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Λίγα λεπτά μετά τη λήξη ο τεχνικός του “Δικεφάλου” σημείωσε: «Η πίεση ήταν τεράστια αλλά είναι φυσιολογικό, περνάμε μία δύσκολη περίοδο, είμαστε σαν… άρρωστος άνθρωπος που χρειάζεται γιατρειά και αυτή η πρόκριση μπορεί να είναι η γιατρειά».

Κι εξήγησε την εικόνα του: «Είμαι χαρούμενος γιατί προκριθήκαμε αλλά δεν μπορώ από εκεί και πέρα να είμαι χαρούμενος για την περίοδο που περάσαμε, η κατάσταση με όλα αυτά τα προβλήματα, έχουμε τραυματισμούς, κορωνοϊό, πρόγραμμα που ρισκάραμε αρκετά στο πρωτάθλημα και την Ευρώπη μέχρι τώρα. Τουλάχιστον η πρόκριση θα μας φέρει αυτοπεποίθηση και κίνητρο για τη συνέχεια».

Λίγο μετά, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου παρουσιάστηκε πιο …αναλυτικός, ξεκινώντας τις τοποθετήσεις του από το μείζον θέμα των τραυματισμών: «Είναι μια κατάσταση που μας δημιουργεί πρόβλημα γιατί μας αναγκάζει να παίζουμε όλους τους παίκτες. Είμαστε σαν… άρρωστοι και οι άρρωστοι χρειάζονται βοήθεια, βοήθεια από παντού. Σήμερα είχαμε τεράστια βοήθεια, είχαμε κίνητρο. Ρισκάραμε και παιχνίδια στο πρωτάθλημα για αυτά τα παιχνίδια στην Ευρώπη. Θα πρέπει να παίξουν και άλλοι παίκτες και να βοηθήσουν όλοι. Αυτή η πρόκριση μπορεί να μας βοηθήσει. Πιεστήκαμε και πιέσαμε πολύ για αυτή την πρόκριση, θα ήταν άδικο και σκληρό να μείνουμε εκτός συνέχειας. 

Και συνέχισε: «Έχουμε ένα σερί παιχνιδιών δύσκολων, με πολλές προπονήσεις και δεν μας επιτρέπει να προπονούμαστε κανονικά. Είναι μια κατάσταση που πρέπει να ελέγξουμε. Ξέρουμε ότι είναι συνέχεια με το ρίσκο του τραυματισμού ο Καντουρί, ο Τέιλορ παίζει συνέχεια ανά τρεις μέρες εδώ και αρκετές εβδομάδες. Έχουμε δυο παίκτες και με Covid ξανά, όλα αυτά τα προβλήματα τα έχουμε εδώ και καιρό. Η προετοιμασία μας δεν είναι κατάλληλη όπως θέλω λόγω αυτών των προβλημάτων. Είναι μια κατάσταση που μας αναγκάζει να ρισκάρουμε γενικότερα. Γνωρίζετε ότι είμαι ένας προπονητής ότι δίνω χρόνο στους παίκτες πριν αγωνιστούν, ο Μιτρίτσα ήρθε χωρίς προετοιμασία και αναγκάστηκε να παίξει σερί παιχνίδια. Επηρεάζουν όλα αυτά την προετοιμασία και είναι πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις. Έχουμε παίκτες που δεν έχουν βγάλει προβλήματα και παίζει ρόλο και οργανισμός του καθενός. Είμαι χαρούμενος για την νίκη και την πρόκριση».

Σχετικά με την αναμέτρηση πρόσθεσε: «Είναι δύσκολο να πούμε κάτι για το παιχνίδι. Ελέγξαμε τον ρυθμό, θα μπορούσαμε να βάλουμε ένα γκολ ακόμα τουλάχιστον. Δεν περίμενα να είμαστε διαφορετική ομάδα, γιατί δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι μέσα σε τρεις μέρες από το παιχνίδι με τον Ιωνικό στην Αθήνα. Έχουμε μπροστά μας ένα ακόμα δύσκολο διάστημα μπροστά μέχρι τις γιορτές. Θυμάμαι πολύ καλά ότι τρία χρόνια πριν όταν δεν ήμασταν στην Ευρώπη και θέσαμε ως προτεραιότητα τον τίτλο, είχαμε ένα διαφορετικό πρόγραμμα. Ένα παιχνίδι την εβδομάδα αλλά ακόμα και τότε είχαμε αρκετά παιχνίδια που δυσκολευτήκαμε όπως αυτά με την Λάρισα, με τη Λαμία, με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Είχαμε και τότε περίοδο που υποφέραμε αλλά είχαμε ένα παιχνίδι την εβδομάδα και περισσότερες λύσεις».

Σ’ ερώτηση για την επόμενη μέρα είπε: «Προσπαθήσαμε πολύ για να περάσουμε στην Ευρώπη και μας άξιζε η πρόκριση. Κάποια ματς ήμασταν καλοί στο πρωτάθλημα, κάποια παιχνίδια ήμασταν κακοί στο πρωτάθλημα και το ίδιο και για την Ευρώπη. Δεν νομίζω να υπάρχουν πολλές ομάδες στην Ευρώπη που να έχουν την ίδια σταθερότητα ανάμεσα σε Κυριακή και Τετάρτη ή Πέμπτη. Μου αρέσει που είμαι εδώ, είμαι εδώ κάθε μέρα, κάθε στιγμή και είμαι εδώ για να αντιμετωπίσω όλα τα προβλήματα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, κάποια φορά θα είσαι ικανός, κάποια φορά θα είσαι… ηλίθιος. Ο Ολυμπιακός έχει μια εμπειρία 20 ετών διαχείρισης αγώνων ευρωπαϊκών και πρωταθλήματος, έχει πάρει 20 τίτλους σε τελευταία 23 χρόνια. Όταν φτάσουμε και εμείς σε αυτό το επίπεδο, θα έχουμε και εμείς ανάλογη ικανότητα στην διαχείριση. Ο Καντουρί πήρε έναν μεγάλο αριθμό αγώνων μέσα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα, ο Αουγκούστο μόλις την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε και μπήκε μαζί στις προπονήσεις. Ο Μπίσεσβαρ έπαιζε συνέχεια στα τελευταία παιχνίδια και ήταν λογικά να πάρει παραπάνω παιχνίδια ο Καντουρί. Είμαι ενοχλημένος για το πώς πήγαμε στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα, χρειάζεται να υποφέρουμε, να περάσουμε δύσκολα. Χρειάζεται να σας αναλύσω τις σκέψεις μου και εσείς αναλύεται όσα λέω».

Αναφορικά με το αν η πορεία στην Ευρώπη μπορεί να … ρεφάρει τα του πρωταθλήματος κι αν μπορεί να σταθεί ως κύριος στόχος: «Είναι μια πιθανότητα για εμάς αυτό, μας δίνει κίνητρο αυτή η πρόκριση για την συνέχεια. Στην πρώτη μου θητεία εδώ είχαμε ένα ρόστερ με ποιότητα και μπορέσαμε να δουλέψουμε αφοσιωμένοι χωρίς να έχουμε την Ευρώπη και εννοώ την πρώτη σεζόν. Εκεί πήραμε το κύπελλο και το πρωτάθλημα στο γήπεδο, παρά το ότι έγινε μετά στις επιτροπές. Την επόμενη σεζόν παίξαμε σε άλλο επίπεδο και να είμαστε τέλειοι γιατί ξεκινήσαμε με -2 και κάναμε φανταστική σεζόν. Είχαμε ένα εξαιρετικό γκρουπ με χημεία και ποιότητα. Τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα στην ομάδα. Είμαι χαρούμενος για αυτή την πρόκριση πάντως. Θέλω ως προπονητής να βελτιώσω την ομάδα όσο περισσότερο γίνεται. Εξηγώ πως αισθάνομαι και ποιες είναι οι ανησυχίες μου. Θα είχαμε πρόβλημα αν δεν περνούσαμε φέτος στους ομίλους και οικονομικά και για την ψυχολογία των παικτών. Αντιλαμβάνομαι το τι συμβαίνει γύρω από την ομάδα και αν για κάτι είμαι νευριασμένος είναι γιατί δεν μπορώ να δώσω αυτό το κάτι παραπάνω στην ομάδα. Είχαμε μια καλή αρχή στην σεζόν αλλά καταρρεύσαμε».

Και κατέληξε μιλώντας για τη μεσαία γραμμή και ειδικά για τον Αγκούστο σχετικά με το ενδεχόμενο να επιστρέψει στα χαφ: «Είναι μια σκέψη που έχω, ίσως ο Ντόουγκλας αυτή την στιγμή είναι μια τέλεια λύση για να έχουμε μια πιο συμπαγή ομάδα και περισσότερη ενέργεια στα κλεψίματα στην μεσαία γραμμή. Τον ήξερα ως κεντρικό χαφ, αλλά τον είδα πως κινείται στο γήπεδο για αυτό τον χρησιμοποίησα ως δεκάρι. Έκανε τα καλύτερα του παιχνίδια στον ΠΑΟΚ σε αυτή την θέση. Βοηθάει πολύ στο να είμαστε “aggressive” στον άξονα και να κλέβει μπάλες που μας δίνουν εξτρά επιθέσεις. Αναγκαστήκαμε να τον βάλουμε να παίξει ως δεκάρι και κάναμε τα καλύτερα μας παιχνίδια με αυτόν σε αυτή την θέση. Χρειαζόμαστε τον Ντόουγκλας στην καλύτερη κατάσταση και δεν είναι σε αυτή μετά τον τραυματισμό του. Είναι ένα σημείο κλειδί το να παίζει ο Ντόουγκλας σε αυτή την θέση».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.