ΠΑΟΚ-Λίνκολν: Το στατιστικό πρίσμα της αναμέτρησης

Οι αριθμοί που συνδέουν τις δύο ομάδες κι ότι πλέον ενδιαφέρον στατιστικό εν όψει του επικείμενου αγώνα

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σέντρα του τελευταίου αγώνα της φάσης των ομίλων για το Europa Conference League ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τη Λίνκολν έχει μπει στην τελική της ευθεία.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρουσίασε τους πλέον ενδιαφέροντες αριθμούς που αφορούν – κυρίως – τον “Δικέφαλο”. Αναλυτικά: “Χωρίς νίκη παραμένει στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ στην φετινή του πορεία για τους ομίλους του UEFA Europa Conference League. Τα δύο τρίποντα που μετρά μέχρι τώρα στην διοργάνωση είναι μακριά από την Θεσσαλονίκη.

Η νίκη με 2-1 επί της Κοπαγχάγης ήταν η τελευταία, ενώ η αρχή είχε γίνει στο εναρκτήριο ματς με την Λίνκολν με 2-0 στο Γιβραλτάρ, η οποία ήταν η 35η χώρα από την οποία αντιμετώπιζε ομάδα στην ευρωπαϊκή του ιστορία ο ΠΑΟΚ.

Εντός έδρας ο ΠΑΟΚ έχει μια ισοπαλία (1-1) με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας και την ήττα με 2-1 από την Κοπεγχάγη. Πλέον αναζητά νίκη επί της Λίνκολν, η οποία έχει πέντε ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια στον όμιλο και με συντελεστή γκολ 2-15.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη πλευρά έχει ισορροπία στα αποτελέσματα του με δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα και γκολ 6-4.

Ο ΠΑΟΚ έχει πλέον 210 αγώνες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τον απολογισμό του να έχει φτάσει στις 75 νίκες, 59 ισοπαλίες και 75 ήττες, ενώ ο συντελεστής των γκολ είναι στο 297-289.

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης παραμένει στην πρώτη θέση των συμμετοχών στις διοργανώσεις της UEFA για τον ΠΑΟΚ, με 60 αγώνες και ακολουθεί ο Στέφανος Αθανασιάδης με 53. Τρίτος στην λίστα και πρώτος εν ενεργεία είναι ο Φερνάντο Βαρέλα με 42 αγώνες, ενώ ο Μπίσεσβαρ χρειάζεται ακόμη τρία ματς για να μπει στην κορυφαία δεκάδα όλων των εποχών και να εκτοπίσει από αυτή τον Λέο Μάτος που έχει 30.

Τα περισσότερα τέρματα για τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη έχουν έρθει από τον Στέφανο Αθανασιάδη που μετρά 20, ενώ ακολουθεί ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με 14. Τρίτος είναι ο Ρόμπερτ Μακ με 11, ενώ ο πρώτο εν ενεργεία είναι ο Αντελίνο Βιεϊρίνια με οκτώ στην 5η θέση“.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.