Λίνκολν-ΠΑΟΚ 0-2: Ξεκίνημα με το δεξί αλλά και θέματα προς διόρθωση(vids)

Νικηφόρο ξεκίνημα για τον "Δικέφαλο" στους ομίλους του Europa Conference League που επικράτησε της Λίνκολν 0-2 χάρη στα γκολ των Άκπομ (45'+2), Μίτριτσα (57') αλλά "έχασε" με τραυματισμό τον Κρέσπο ενώ εμφάνισε και πάλι αδυναμίες που τον ταλαιπωρούν

Ο ΠΑΟΚ έκανε το καθήκον του και πέρασε νικηφόρα από την έδρα της πλέον αδύναμης ομάδας του ομίλου, όμως παρουσίασε δυσλειτουργίες που οφείλει να εξαλείψει για μια καλύτερη και σίγουρα πολύ πιο απαιτητική συνέχεια

Τα πλάνα των προπονητών

Για τον Μικ ΜακΕγουεϊ τα πράγματα δεν ήταν και τόσο απλά. Από τη μια ήθελε την καλύτερη δυνατή 11άδα από την άλλη έπρεπε να λάβει υπ’ όψιν του τον αντίπαλο και τις ιδιαιτερότητες του ματς. Πάραυτα προχώρησε επιλέγοντας την πεπατημένη, ζητώντας από τους ποδοσφαιριστές του απλότητα και ταχύτητα στην ανάπτυξη.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, έχοντας στο μυαλό του και τον αγώνα στην Τρίπολη την προσεχή Κυριακή αποφάσισε να προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές, σε μια κίνηση που είχε μέσα της και το στοιχείο της καλύτερης ενσωμάτωσης μέσα από την παροχή αγωνιστικού χρόνου σε πρόσωπα όπως οι Μιχάι, Σίντκλεϊ, Εσίτι, Μιτρίτσα, Άκπομ

Ο Άκπομ έχασε την ευκαιρία, ο Πασχαλάκης τις “έβγαζε

Από τα πρώτα – κιόλας – λεπτά έγινε αντιληπτό το αναμενόμενο ποδοσφαιρικό σενάριο που θ’ ακολουθούσε. Πέραν των πρώτων αναγνωριστικών λεπτών, στα οποία η Λίνκολν δοκίμασε να βγει μπροστά αλλά οι ποδοσφαριστές της αντιλήφθηκαν πως δύσκολα θα μπορούσαν να πετύχουν κάτι αξιόλογο κόντρα σε οργανωμένη άμυνα, ο ΠΑΟΚ πήρε τον έλεγχο του αγώνα κι οι γηπεδούχοι πέρασαν στο σχέδιο Β’, πιέζοντας στη μεσαία γραμμή, περιμένοντας να φύγουν ταχύτατα στην αντεπίθεση.

Παίζοντας σε αγωνιστικό χώρο με συνθετικό χλοοτάπητα, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου σπατάλησε την ευκαιρία να πετύχει ένα γκολ από τα πρώτα λεπτά και να θέσει αυτός τους όρους του παιχνιδιού για μια πιο άνετη συνέχεια με χαρακτηριστικότερη στιγμή το χαμένο τετ α τετ του Άκπομ στο 16’ που νικήθηκε από τον Σολέρ. Μια φάση κρίσιμη υπό την έννοια πως οι γηπεδούχοι διατήρησαν τις ελπίδες τους ακέραιες, βρήκαν την ψυχολογία που είχαν ανάγκη για να βγουν στην αντεπίθεση και ν’ απειλήσουν.

Η αρχή έγινε στο 25’ με γυριστό σουτ του Κίκε Γκόμεζ εντός περιοχής με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από τη δεξιά δοκό του Πασχαλάκη ενώ στην αμέσως επόμενη φάση σωστά ακυρώθηκε γκολ του Καραγέρο ως οφ σάιντ. Κι αυτές οι δύο στιγμές όμως έριξαν νερό στο μύλο της ασιοδοξίας της ομάδας του Γιβραλτάρ.

Βλέποντας τα εύκολα λάθη στη μεσαία γραμμή η πίεση αυξήθηκε, η επιπολαιότητα στην τελική προσπθεια για τον ΠΑΟΚ παρέμεινε και στο 37’ από μια φάση που ξεκίνησε με τον Μπίσεσβαρ να ζητάει φάουλ, ο Κίκε Γκόμεζ βγήκε τετ α τετ αλλά ο Πασχαλάκης του είπε «όχι» κρατώντας το μηδέν στην εστία του κι απομακρύνοντας σε κόρνερ. Μάλιστα στη συνέχεια της φάσης ο Ανιόν προσπάθησε να τον νικήσει με απευθείας εκτέλεση κόρνερ αλλά ο πορτιέρε του «Δικεφάλου» ήταν σε ετοιμότητα.

Σα να μην έφτανε αυτό ο Ρουμάνος τεχνικός είδε τον Κρέσπο να ζητάει αλλαγή έχοντας νιώσει ενόχληση σε σπριντ που έκανε, περνώντας στη θέση του τον Μιχαηλίδη. Ωστόσο οι ποδοσφαιριστές του κρατούσαν το καλύτερο για το τέλος του πρώτου μέρους, όταν ο Μουργκ με υπερπροσπάθεια κράτησε την μπάλα εντός αγωνιστικού χώρου, έδωσε στον Τέιλορ κι εκείνος με εξαρετική ενέργεια γύρισε στον άξονα όπου ο επερχόμενος Άκπομ με αριστερό πλασέ άνοιξε το σκορ στις καθυστερήσεις.

Ιδανικό ξεκίνημα, μέτρια συνέχεια

Πλην της αναγκαστικής αλλαγής του Κρέσπο στο 44’, οι δύο ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο χωρίς αλλαγές. Στο διάστημα της ανάπαυλας ο κ. Λουτσέσκου κατέστησε σαφής την ανάγκη ενός δεύτερου γρήγορου γκολ για ν’ απλοποιηθούν τα πράγματα για την ομάδα του. Έτσι λοιπόν, στο 54’ ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να «πληρώσει» τη Λίνκολν με το ίδιο «νόμισμα» βγαίνοντας ταχύτατα στην αντεπίθεση με τον Άκπομ στο 54’ αλλά λανθασμένα υποδείχθηκε σε αντικανονική θέση.

Ωστόσο δύο λεπτά μετά ο Μουργκ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μιχαηλίδης πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι ο Σολέρ έδιωξε αλλά στην πορεία της μπάλας βρέθηκε ο Μίτριτσα που με ωραίο εναέριο γυριστό σουτ έκανε το 0-2!

Και πάλι όμως οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν καθώς στο ίδιο λεπτό βρέθηκαν κοντά στο ν’ απαντήσουν, με τον Κίκε Γκόμεζ να πατάει – και πάλι – περιοχή όμως ούτε αυτήν τη φορά κατάφερε να νικήσει τον διεθνή πορτιέρε του «Δικεφάλου»!Από το 62’ ο Μικ ΜακΕγουεϊ άρχισε να αλλάζει τους ποδοσφαιριστές του επηρεάζοντας την ομοιογένεια, ειδικά στην ανάπτυξη. Στο 72’ ο Ρόναν απείλησε με κεφαλιά από εκτέλεση φάουλ και πάλι όμως ο Πασχαλάκης ήταν εκεί.

Στο ίδιο λεπτό ο Άκπομ έφτασε κοντά στο να ζευγαρώσει τα γκολ του, αλλά το δυνατό πλασέ που επιχείρησε έφυγε ψηλά. Ένα λεπτό μετά Μπίσεσβαρ και Μίτριτσα έδωσαν τις θέσεις τους σε Σφιντέρσκι και Κωνσταντέλια που έκανε κι ευρωπαϊκό ντεμπούτο. Μάλιστα στο 78’ είχε καλή ευκαρία για να σκοράρει αλλά ο Σολέρ του είπε «όχι».

Οι αλλαγές συνεχίστηκαν εκατέρωθεν με τη σημαντικότερη στιγμή το δοκάρι του Τζόζεφ Τσιπολίνα που είδε την μπάλα να σταματάει στην οριζόντια δοκό της εστίας του ΠΑΟΚ.  

Διαιτητής

Ρομπ Χάρβεϊ (Ιρλανδία)

Βοηθοί

Γουέιν Μακντόνελ (Ιρλανδία)

Ντάρα Κίγκαν (Ιρλανδία)

Τέταρτος

Νιλ Ντόιλ (Ιρλανδία)

Οι συνθέσεις

Λίνκολν (Ρ. Καστίγιο) (4-2-3-1): Σολέρ, Τοσκάνο, Λόπες, Τσιπολίνα, Γουάιζμαν, Ανόν (62’ Ρόναν), Ρόσα, Τορίγια (67’ Ζ. Τσιπολίνα), Καραγέρο (80’ Σέαρτζαντ), Αραΐθα (80’ Πίκοκ), Κ. Γκόμεζ (62’ Όκραν).

ΠΑΟΚ (Ρ.Λουτσέσκου) (4-2-3-1): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Μιχάι, Κρέσπο (σ.σ. αρχηγός) (44’ Μιχαηλίδης), Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Εσίτι, Μουργκ (82’ Βιεϊρίνια), Μπίσεσβαρ (73’ Σφιντέρσκι), Μίτριτσα (73’ Κωνσταντέλιας), Άκπομ (82’ Κούτσιας).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.