Λίνκολν-ΠΑΟΚ: Το προφίλ της επικείμενης αντιπάλου

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρουσίασε την "ακτινογραφία" της ομάδας από το Γιβραλτάρ

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρουσίασε στην επίσημη ιστοσελίδα του την αντίπαλο της επικείμενης αναμέτρησης στον παρθενικό αγώνα της φάσης των ομίλων του Europa Conference League, Lincoln.

Αναλυτικά: “Οι ιστορίες με “Σταχτοπούτες” είναι από τις αγαπημένες των φιλάθλων ανά τον κόσμο. Μία τέτοια περίπτωση είναι κι η αποψινή αντίπαλος του Δικεφάλου, η Λίνκολν από το Γιβραλτάρ, που έχει ήδη γράψει λαμπρή ιστορία τη φετινή σεζόν. Το paokfc.gr και η στήλη Rival Analysis σας παρουσιάζουν τα… Διαβολάκια.

Αν και το Γιβραλτάρ διαθέτει μία από τις παλαιότερες ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες του κόσμου, η οποία ιδρύθηκε το μακρινό 1895, επηρεασμένη φυσικά από την αγγλική κυριαρχία στην χώρα, δεν μπορεί να πει κανείς πως έχει καταφέρει και πολλά.  Γεγονός απόλυτα φυσιολογικό, αν αναλογιστεί κανείς πως η χώρα αριθμεί μόλις 34.000 κατοίκους. Το ποδόσφαιρο όμως είναι η ίδια τους  ζωή.

Μόνο έτσι μπορεί να εξηγήσει κάποιος το γεγονός πως η χώρα διαθέτει εγχώριο πρωτάθλημα 12 ομάδων, αλλά και άλλες τρεις μικρότερες κατηγορίες. Η Λίνκολν είναι η ομάδα που κατάφερε να σημειώσει την μεγαλύτερη ποδοσφαιρική επιτυχία του Γιβραλτάρ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η κυρίαρχος στο εθνικό πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια, το φετινό καλοκαίρι κατάφερε να γίνει η πρώτη ομάδα της μικρής χερσονήσου που έφτασε μέχρι σε φάση ομίλων διοργάνωσης της UEFA, επίτευγμα αδιανόητο, αν σκεφτεί κανείς πως το ρόστερ της ομάδας αποτελούν, μεταξύ άλλων, ένας ηλεκτρολόγος, ένας αστυνομικός, ένας βιβλιοθηκάριος κι ένας δημόσιος υπάλληλος, ενώ χρειάστηκε να περάσει από τέσσερις προκριματικούς γύρους για να πετύχει τον στόχο της.

Η ιστορία της ομάδας

Ο σύλλογος ιδρύθηκε στις 30 Νοεμβρίου του 1976 από τους Charles Polson και Charles Head, με το ρόστερ να απαρτίζεται αρχικά από την ομάδας της αστυνομίας και ποδοσφαιριστές άλλων ομάδων της περιοχής. Ξεκίνησε να αγωνίζεται αρχικά στην τέταρτη κατηγορία του Γιβραλτάρ ως ομάδα νέων και σταδιακά ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία το 1984. Η ομάδα πήρε το όνομά της από την Lincoln City FC, που εδρεύει στην Αγγλία, γιατί ένας πρώην προπονητής της αγγλικής Λίνκολν τους έδωσε φανέλες και ήταν ο βασικός χορηγός τους.

Η Λίνκολν εξελίχθηκε σε κυρίαρχο του εγχώριου πρωταθλήματος. Μεταξύ 2003 και 2016 κέρδισε όλα τα πρωταθλήματα του Γιβραλτάρ με 14 διαδοχικούς τίτλους κι έγραψε ιστορία, καθώς μαζί με τη Ρίγα, είναι οι ευρωπαϊκές ομάδες με τους περισσότερους σερί τίτλους πρωταθλητή. Συνολικά μετρά 25 πρωταθλήματα, 18 Κύπελλα και 11 Super Cup.

Χρώματά της το λευκό και το μαύρο κι έμβλημά της ένα κόκκινο διαβολάκι, εξού και το «Imps» στο όνομα, από τα διαβολάκια που απεικονίζονται στον Καθεδρικό Ναό της πόλης και αποτελούν το σπουδαιότερο αξιοθέατό της.

Η ομάδα

Προπονητής της Λίνκολν είναι ο 60χρονος Άγγλος, Mick McElwee, ο οποίος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας την περσινή σεζόν. Το ρόστερ της ομάδας αποτελείται κατά κύριο λόγο από ποδοσφαιριστές που προέρχονται από το Γιβραλτάρ ή την Ισπανία. Ξεχωρίζουν ο αρχηγός, Roy Chipolina, αλλά και ο 27χρονος Αργεντίνος μεσοεπιθετικός, Bryan Gomez.

Η έδρα

Το Victoria Stadium χτίστηκε το μακρινό 1926, έχει χωρητικότητα μόλις 5.000 θεατών και φιλοξενεί όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος της χώρας, της εθνικής ομάδας, αλλά και το τοπικό μουσικό φεστιβάλ.

Βρίσκεται χτισμένο δίπλα στο αεροδρόμιο και σκεπάζεται πάντα από τη σκιά του Βράχου του Γιβραλτάρ.

Η πορεία μέχρι τους ομίλους

H Λίνκολν ξεκίνησε το ευρωπαϊκό της ταξίδι από τον 1ο προκριματικό γύρο του UEFA Champions  League. Πήρε την πρόκριση επί της Φόλα Ες από το Λουξεμβούργο με μία εκτός έδρας ισοπαλία με 2-2 και μία εμφατική νίκη με 5-0 στο Victoria Stadium.

Στη συνέχεια έπεσε πάνω στην Κλουζ από τη Ρουμανία. Υπέκυψε στην ανωτερότητά της και με δύο ήττες (1-2 και 2-0) αποχαιρέτισε το Champions League κι υποβιβάστηκε στο Europa League. Την περίμενε η Σλόβαν Μπρατισλάβας, μία ομάδα που θα ξαναβρεί στο διάβα της στη συνέχεια της σεζόν.

Η Σλοβάκοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο ματς στο Γιβραλτάρ, επικράτησε με 1-3 και με μία ισοπαλία με 1-1 στην έδρα τους πήραν την πρόκριση.

Η Λίνκολν συνέχισε στα Play Offs του Conference League. Αντίπαλός της η Ρίγα. Τα παιχνίδια έληξαν ισόπαλα με 1-1. Στην παράταση όμως του επαναληπτικού στο Γιβραλτάρ, οι γηπεδούχοι βρήκαν τις λύσεις, σκόραραν δις και πήραν την πρόκριση, γράφοντας ιστορία“.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.