ΑΕΚ: Ξέρει πως είναι οι ανατροπές (vids)

Η ΑΕΚ ψάχνει νίκη ανατροπής με δύο γκολ διαφορά κόντρα στη Βελέζ το βράδυ της Πέμπτης για να προκριθεί στον τρίτο γύρο του Europa Conference League.

Η ΑΕΚ ψάχνει νίκη ανατροπής με δύο γκολ διαφορά κόντρα στη Βελέζ το βράδυ της Πέμπτης για να προκριθεί στον τρίτο γύρο του Europa Conference League.

Στην προσπάθεια αυτή θα έχει σύμμαχο την παράδοση, καθώς σε έξι περιπτώσεις που έχει βρεθεί να κυνηγάει ανατροπή με ήττα με ένα γκολ διαφορά στο πρώτο ματς τα έχει καταφέρει σε πέντε από αυτές.

Δεν τα κατάφερε μόνο στα προημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1968-69, όταν με αντίπαλο την Σπάρτακ Τρναβα είχε ηττηθεί 2-1 στο πρώτο ματς και η ρεβάνς της Αθήνας είχε τελειώσει στο ισόπαλο 1-1.

Πρόκριση με τριάδα στην Τάργκου

Τη σεζόν 1977-78 η ΑΕΚ βρέθηκε στο Κύπελλο UEFA και στον πρώτο γύρο συνάντησε την Τάργκου Μούρες, η οποία κέρφισε εντός έδρας 1-0 στις 14 Σεπτεμβρίου του 1977 για να αποκλειστεί δεκατέσσερα βράδια αργότερα στην Αθήνα με ήττα 3-0.

Ανατροπή με πεντάρα στους Γερμανούς

Η Δυναμό Δρέσδης ήταν το εμπόδιο που βρέθηκε στο δρόμο της ΑΕΚ στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών τη σεζόν 1989-90. Η Ένωση είχε ηττηθεί 1-0 στη γερμανική πόλη, όμως στη ρεβάνς του “Νίκος Γκούμας” με πρωταγωνιστή τον Κύπριο, Γιώργο Σαββίδη έφτασε στην ανατροπή κερδίζοντας 5-3 και τον Σαββίδη να σκοράρει δύο φορές. Τα άλλα τρία γκολ είχαν πετύχει οι Μανωλάς, Οκόνσκι και Σαβέφσκι.

Πρόκριση με εκτός έδρας γκολ

Σχεδόν μια δεκαετία αργότερα, τη σεζόν 1999-00 η ΑΕΚ συμμετείχε στα προκριματικά του Κυπέλλου UEFA και στον δεύτερο γύρο χρειάστηκε ένα εκτός έδρας γκολ για να προκριθεί εναντίον της ΜΤΚ Βουδαπέστης.

Στις 21 Οκτωβρίου του 1999, στην σκιά του θανάτου του Λουκά Μπάρλου, είχε ηττηθεί από τους Ούγγρους με 2-1, με τον Ντράγκαν Τσίριτς να σκοράρει το πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ, ακόμα και αν ήταν το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι. Στη ρεβάνς στις 2 Νοεμβρίου, η πρόκριση ήρθε στη Νέα Σμύρνη πάλι χάρη σε τέρμα του Ντράγκαν Τσίριτς, ο οποίος σκόραρε στο 77′ από το σημείο του πέναλτι.

Πρόκριση στα αστέρια του Champions League

Η ΑΕΚ είχε ραντεβού με τα αστέρια του Champions League τη σεζόν 2003-04, με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να βρίσκεται στον πάγκο της Ένωσης. Η ήττα από την Γκρασχόπερς στις 13 Αυγούστου του 2003 με 1-0 και γκολ του Νούνιες στο 84′ δεν πτόησε τους κιτρινόμαυρους, οι οποίοι με το 3-1 στο “Απόστολος Νικολαϊδης” δεκατέσσερα βράδια μετά πήραν την πρόκριση για τους ομίλους της διοργάνωσης.

Άνετη ανατροπή με Βασλούι

Τελευταία φορά που κλήθηκε η ΑΕΚ να ανατρέψει ήττα με ένα γκολ διαφορά ήταν τη σεζόν 2009-10, όταν για τα play off του Europa League είχε αποκλείσει την Βασλούι, η οποία είχε κερδίσει το πρώτο ματς με 2-1. Στις 27 Αυγούστου, επτά ημέρες μετά δηλαδή η Ένωση επικράτησε 3-0 των Ρουμάνων με ένα γκολ του Μαντούκα και δύο του Σκόκο και μπήκε στους ομίλους του Europa League.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.