Οικογενειακή υπόθεση το Euro!

Για πρώτη φορά στην ιστορία των Euro, τέσσερις ομάδες αναμένεται να παρουσιαστούν με αδέλφια στη σύνθεσή τους, ενώ μία οικογένεια θα χωριστεί στα δύο...

Για πρώτη φορά στην ιστορία των Euro, τέσσερις ομάδες αναμένεται να παρουσιαστούν με αδέλφια στη σύνθεσή τους, ενώ μία οικογένεια θα χωριστεί στα δύο…

Η συμμετοχή αδελφών σε τελικά Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος δεν είναι κάτι νέο. Την αρχή έκαναν στη διοργάνωση του 1976 τα αδέλφια Ρενέ και Βίλι Φαν ντε Κέρκχοφ με την Ολλανδία, ενώ το 1980 τρεις ομάδες παρατάχθηκαν με δύο αδελφούς στις αποστολές τους: το Βέλγιο με τους Λικ και Μαρκ Μίλεκαμπς, η Ιταλία με τους Φράνκο και Τζουζέπε Μπαρέζι, αλλά και η Γερμανία με τους Μπερντ και Καρλχάιντς Φέρστερ. Η οικογένεια Φέρστερ εκπροσωπήθηκε και το 1984 στα γήπεδα της Γαλλίας, ενώ το 1988 οι Έρβιν και Ρόναλντ Κούμαν πανηγύρισαν την κατάκτηση του τροπαίου μαζί με την φανέλα της Εθνικής Ολλανδίας.

Το 1996, τα αδέλφια Μπρίαν και Μίκαελ Λάουντρουπ επανενώθηκαν στην Εθνική Δανίας (ο δεύτερος δεν είχε αγωνιστεί τέσσερα χρόνια νωρίτερα στον θρίαμβο των Δανών στα γήπεδα της Σουηδίας), με τις οικογενειακές σχέσεις να συνεχίζονται το 2000 με τους Εμίλ και Μπο Μπενζά στο Βέλγιο, τους Γκάρι και Φιλ Νέβιλ στην Αγγλία, αλλά και τους Φρανκ και Ρόναλντ Ντε Μπουρ στην Ολλανδία.

Το 2004 έκαναν την εμφάνισή τους τα αδέλφια Νίκο και Ρόμπερτ Κόβατς με την Κροατία, οι αδελφοί Νέβιλ έπαιξαν ξανά με την Αγγλία και οι Μουράτ και Χακάν Γιακίν συμμετείχαν με την Ελβετία.

Τα αδέλφια Κόβατς αγωνίστηκαν μαζί και στο Euro 2008, όπου οι Ρώσοι είχαν στη σύνθεσή τους τόσο τον Βασίλι, όσο και τον Αλεξέι Μπερεζούτσκι.

Οι δύο τελευταίοι, μπορεί να αποτελέσουν ένα από τα πέντε ζευγάρια αδελφών που θα εμφανιστούν το καλοκαίρι στα γήπεδα της Γαλλίας, σε ένα Euro που μπορεί να αποδειχτεί οικογενειακή υπόθεση. Υποψήφιοι για αποστολή είναι επίσης οι αδελφοί Αζάρ (Εντέν και Τοργκάν) αλλά και Λουκάκου (Τζόρνταν και Ρομελού) στο Βέλγιο, οι Κόρι και Τζόνι Έβανς στην Β. Ιρλανδία, αλλά και τα αδέλφια Τζάκα, με τον Τάουλαντ όμως να παίζει με την Αλβανία και τον Γκράνιτ με την Ελβετία!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.