Χαμηλά τον πήχη η Αυστρία

Για δεύτερη φορά στην ιστορία της θα συμμετάσχει σε Euro η Αυστρία ενώ είναι η πρώτη φορά που τα κατάφερε μέσω προκριματικών και όχι σαν οικοδέσποινα (2008).

Για δεύτερη φορά στην ιστορία της θα συμμετάσχει σε Euro η Αυστρία ενώ είναι η πρώτη φορά που τα κατάφερε μέσω προκριματικών και όχι σαν οικοδέσποινα (2008). 

Χωρίς να έχουν μεγάλη παράδοση, οι Αυστριακοί μπαίνουν στον ΣΤ’ όμιλο κρατώντας χαμηλά το κεφάλι και ελπίζοντας πως το σύστημα πρόκρισης το οποίο επιτρέπει στις δύο πρώτες ομάδες κάθε γκρουπ και τις τέσσερις καλύτερες τρίτες συνολικά να συνεχίσουν, μπορεί να τους ευνοήσει. 

Η παρουσία των Πορτογάλων, Ισλανδών και κυρίως τον Ούγγρων, επιτρέπει στους κεντροευρωπαίους να ελπίζουν σε μία νίκη η οποίο υπό προϋποθέσεις δεν αποκλείεται να τους επιτρέψει να περάσουν στους 16. Σε κάθε περίπτωση και μόνο η παρουσία της ομάδας του Μάρσελ Κόλερ στην τελική φάση αποτελεί επιτυχία. 

Ρόστερ

Τερματοφύλακες: Άλμερ, Λίντνερ, Όζκαν.

Αμυντικοί: Ντράγκοβιτς, Φουκς, Χίντερεγκερ, Κλάιν, Προντλ, Σούτνερ, Βίμερ.

Μέσοι: Αλάμπα, Μπάουμγκαρτλινγκερ, Γκαρλκς, Χάρνικ, Ίλσανκερ, Γιάντσερ, Γιουνούζοβιτς, Σάμπιτσερ, Σοπφ.

Επιθετικοί: Αρναούτοβιτς, Χίντερσεερ, Γιάνκο, Οκότλε.

Το αστέρι

Ο Ντάβιντ Αλάμπα είναι αδιαμφισβήτητα ο ηγέτης αυτής της ομάδας. Ο 23χρονος μέσος της Μπάγερν Μονάχου είναι ότι πιο ποιοτικό έχει να επιδείξει η Αυστρία αποτελώντας ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη ελπίδα για κάτι καλό στην παρουσία της χώρας του στα γαλλικά γήπεδα.

Ο προπονητής

Από τον Οκτώβριο του 2011 κάθεται στον πάγκο της Αυστρίας ο Μαρσέλ Κόλερ, που κατάφερε να γράψει με «χρυσά» γράμματα το όνομά του στην ιστορία της εθνικής ομάδας. Ο 55χρονος Ελβετός κατάφερε για πρώτη φορά να φέρει μέσω προκριματικών την Αυστρία σε τελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, μετρώντας 21 νίκες, 7 ισοπαλίες και 11 ήττες σε 39 παιχνίδια. 
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.