Vive le Παγιέ! (video)

Η οικοδέσποινα Γαλλία τα βρήκε σκούρα απέναντι στην σκληροτράχηλη Ουκρανία, όμως χάρη στη γκολάρα του Παγιέ (89’) πήρε τη νίκη (2-1) και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Euro.

Η οικοδέσποινα Γαλλία τα βρήκε σκούρα απέναντι στην σκληροτράχηλη Ουκρανία, όμως χάρη στη γκολάρα του Παγιέ (89’) πήρε τη νίκη (2-1) και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Euro. 

Οι «τρικολόρ» αν και προηγήθηκαν στο σκορ με τον Ζιρού (57’), ισοφαρίστηκαν γρήγορα και αγχώθηκαν. Παρόλα αυτά, ο Παγιέ δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και με ένα απίστευτο γκολ ένα λεπτό πριν το τέλος γλίτωσε την ομάδα του από τη γκέλα και αποθεώθηκε από τους συμπατριώτες του. 

Έτσι, η ομάδα του Ντεσάν, έστω και δύσκολα ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση, παίρνοντας από νωρίς κεφάλι στον πρώτο όμιλο. 

Το ματς:

Στο πρώτο 45λεπτο η Γαλλία δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες, ωστόσο δεν υπερίσχυσε της Ρουμανίας. Η ομάδα του Ιορντανέσκου μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, άγχωσε τους οικοδεσπότες και θα μπορούσε να είχε πάρει πολύ νωρίς κεφάλι στο σκορ, όμως ο Στάνκου (4’) νικήθηκε από τον Γιορίς. 

Η απάντηση της Γαλλίας ήρθε δέκα λεπτά αργότερα. Οι «τρικολόρ» ισορρόπησαν σε πρώτη φάση τον ρυθμό, βρήκαν ελεύθερους διαδρόμους προς την εστία του Ταταρουσάνου και στο 14’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, όμως ο Γκριεζμάν σημάδεψε το δοκάρι. 

Η Ρουμανία από την άλλη πλευρά, μετά το καλό της ξεκίνημα είχε δώσει αρκετό χώρο στους γηπεδούχους και κατά κύριο λόγο αμυνόταν. Η ομάδα του Ντεσάν, ωστόσο, δεν το εκμεταλλεύτηκε. Ναι μεν ήλεγχε το ρυθμό, όμως με εξαίρεση ένα σουτ του Γκριεζμάν στην κίνηση (36’) και μια κεφαλιά του Ζιρού στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους δεν απείλησε ιδιαίτερα την εστία του Ταταρουσάνου και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ.

Όπως στο ξεκίνημα του αγώνα, έτσι και στην επανάληψη η Ρουμανία ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά και απείλησε πρώτη. Στο 48’ ο Στάνκου έπειτα από εξαιρετική πάσα του Στάντσιου, κοντρόλαρε μέσα στην περιοχή και έπιασε γυριστό σουτ στην κίνηση, όμως δεν σημάδεψε σωστά και έχασε την ευκαιρία να βάλει την ομάδα του σε θέση οδηγού. 

Οι Γάλλοι απάντησαν με Ζιρού – Πογκμπά στο 52’ και 56’ αντίστοιχα, όμως ο Ταταρουσάνου φώναξε «παρών» και κράτησε το μηδέν για την εστία του. Τελικά, η πίεση των «τρικολόρ» απέφερε καρπούς ένα λεπτό αργότερα, όταν ο Ζιρού νίκησε στον αέρα τον Ταταρουσάνου (φαίνεται να του έκανε φάουλ) και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0.

Οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων, πάντως, δεν κράτησαν για πολύ, αφού στο 64’ ο Στάντσιου κέρδισε πέναλτι από τον Εβρά και ο Στάνκου το μετουσίωσε σε γκολ ισοφαρίζοντας σε 1-1. 

Όπως ήταν αναμενόμενο η συγκεκριμένη εξέλιξη άγχωσε τους «τρικολόρ» αφού έβλεπαν πως ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα. Ο Ντιντιέ Ντεσάν έριξε στο ματς τους Κομάν και Μαρσιάλ, όμως η Γαλλία παρά τη θέληση της, δεν απειλούσε και όλα έδειχναν πως θα ξεκινούσε τις υποχρεώσεις της στο Euro με βαθμολογική απώλεια.

Ο Ντιμίτρι Παγιέ, ωστόσο, δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Ο κορυφαίος, με διαφορά του δεύτερου, παίκτης του αγώνα πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή στο 89’ και με ένα άπιαστο σουτ την έστειλε στο «παραθυράκι» του ανήμπορου να αντιδράσει Ταταρουσάνου και λύτρωσε την ομάδα του. 

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Σανιά, Κοσιελνί, Ραμί, Εβρά, Καντέ, Πογκμπά (77′ Μαρσιάλ), Ματουιντί, Γκριεζμάν (66′ Κομάν), Παγέ (92′ Μουσά Σισοκό), Ζιρού.

Ρουμανία (Άνχελ Ιορντανέσκου): Ταταρουσάνου, Σαπουνάρου, Κιρίκες, Γκριγκόρε, Ρατς, Χομπάν, Στάντσιου (72′ Κιπτσίου), Πιντιλί, Πόπα (82′ Τόρζε), Στάνκου, Αντόνε (61′ Αλιμπέκ).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.