Πέρασε χωρίς να το… ευχαριστηθεί (video)

Η Αγγλία ήταν συντριπτικά καλύτερη, είχε τις φάσεις αλλά όχι το γκολ κόντρα στη Σλοβακία με το τελικό 0-0 να στέλνει την ομάδα του Χότζον στους 16 ως δεύτερη. Αυξημένες ελπίδες για Σλοβακία που τερμάτισε τρίτη.

Η Αγγλία ήταν συντριπτικά καλύτερη, είχε τις φάσεις αλλά όχι το γκολ κόντρα στη Σλοβακία με το τελικό 0-0 να στέλνει την ομάδα του Χότζον στους 16 ως δεύτερη. Αυξημένες ελπίδες για Σλοβακία που τερμάτισε τρίτη.

Το ματς ολοκληρώθηκε με 27-4 (!) τελικές υπέρ των Άγγλων, που βρέθηκαν αρκετές φορές κοντά στο γκολ αλλά πάντα κάτι τους έλειπε για να τινάξουν τα σλοβάκικα δίχτυα. 

Δεν απειλήθηκαν καθόλου οι Βρετανοί, που με πρέσινγκ ψηλά, ανάγκασαν τη Σλοβακία σε ρόλο κομπάρσου ενώ κατασκήνωσαν έξω από την περιοχή του Κόζατσικ, που πάντως όποτε χρειάστηκε κράτησε το μηδέν για την ομάδα του. 

Οι Άγγλοι μάζεψαν πέντε βαθμούς και τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του β’ γκρουπ πίσω από την Ουαλία, ενώ η Σλοβακία με τέσσερις πόντους, θα περιμένει για την κατάταξη των τρίτων ομάδων, έχοντας πολλές ελπίδες να βρίσκεται και αυτή στους 16.

Το ματς 

Με πιεστικό πρέσινγκ στα 3/4 του γηπέδου, η Αγγλία έβαλε σοβαρά προβλήματα στους Σλοβάκους που δυσκολεύονταν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα, ενώ ούτε λόγος φυσικά για να προσεγγίσουν την περιοχή του Χαρτ. 

Η ομάδα του Χότζον απειλούσε κυρίως με τον Βάρντι που έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο 17’, όταν έπειτα από μπαλιά από πολύ πίσω, νίκησε στο σπριντ τον Σκρτελ όχι όμως και τον Κόζατσικ που βγήκε νικητής στο τετ α τετ. 

Από το 30’ και μετά, το παιχνίδι έγινε αγγλικός μονόλογος, αφού τα «λιοντάρια» είχαν κατασκηνώσει έξω από την περιοχή του Κόζατσικ, αντιμετωπίζοντας όμως δυσκολίες στο να βγάλουν φάσεις. Η δεύτερη καλή στιγμή για τους Άγγλους ήρθε στο 33’, αλλά το σουτ του Λαλάνα μετά από ωραίο συνδυασμό και σέντρα του Κλάιν, σταμάτησε και πάλι πάνω στον Κόζατσικ.

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στο δεύτερο 45λεπτο. Παρά το παραλίγο μοιραίο λάθος του Σμόλινγκ που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί καταλλήλως ο Μακ στο 52’, ένα λεπτό αργότερα ο Στάριτζ βρήκε με εξαιρετική κάθετη τον Κλάιν που νικήθηκε όμως από τον Κόζατσικ.

Ο Χότζον «πείραξε» από νωρίς το παιχνίδι, προσπαθώντας με αλλαγές προσώπων (Ρούνεϊ, Άλι) να πάρει κάτι διαφορετικό και λίγο έλειψε να το καταφέρει στο 61’, όταν μετά τον όμορφο συνδυασμό Στάριτζ, Χέντερσον, ο Άλι εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του τελευταίου αλλά ο Σκρτελ έδιωξε την προβολή του πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. 

Το μονότερμα συνεχίστηκε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα, χωρίς να αλλάζει κάτι αλλά και δίχως η Αγγλία να απειλήσει ξανά σοβαρά τον Κόζατσικ, αφού οι Σλοβάκοι είχαν οχυρωθεί για τα καλά στην περιοχή τους.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Σλοβακία (Κόζακ): Κόζατσικ, Χούμποτσαν, Ντούριτσα, Σκρτελ, Πέκαρικ, Βάις (Σκρίνιαρ 78’), Χάμσικ, Πετσόβσκι (Γκιόμπερ 66’), Κούτσκα, Μακ, Ντούντα (Σβέντο 57’).

Αγγλία (Χότζον): Χαρτ, Μπέρτραντ, Σμόλινγκ, Κέιχιλ, Κλάιν, Γουίλσιρ (Ρούνεϊ 56’), Ντάιερ, Χέντερσον, Στάριτζ (Κέιν 76’), Λαλάνα (Άλι 60’), Βάρντι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.