ΓΕΡά και με ΜΑΝΙΑ (video)

Η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ επικράτησε με το άνετο 3-0 της Σλοβακίας, είχε χαμένο πέναλτι κι ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ, και με χαρακτηριστική άνεση προκρίθηκε στα προημιτελικά του Euro 2016.

Η ομάδα του Γιόακιμ Λεβ επικράτησε με το άνετο 3-0 της Σλοβακίας, είχε χαμένο πέναλτι κι ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ, και με χαρακτηριστική άνεση προκρίθηκε στα προημιτελικά του Euro 2016.

Για τα «πάντσερ» ήταν εύκολη η έναρξη της διαδικασίας των νοκ άουτ αγώνων του Euro 2016. Ή τουλάχιστον την έκανε να μοιάζει εύκολη, απέναντι στη Σλοβακία που πέραν ορισμένων καλών στιγμών δεν μπόρεσε να δει στα μάτια τη Γερμανία του Λεβ. Το γκολ του Μπόατενγκ νωρίς στο 8΄ έβαλε τα θεμέλια πρόκρισης, με τον Γκόμεζ στο 43΄ να σκοράρει σε κρίσιμο σημείο μετά από καλή στιγμή των ηττημένων και σε χρονικό σημείο που τελείωσε τις ελπίδες τους! Ο Ντράξλερ στο 63΄ διαμόρφωσε το τελικό σκορ, οι νικητές – με την απαραίτητη συντήρηση, αφού περιμένει η Ιταλία ή Ισπανία στα προημιτελικά – έχασαν ευκαιρίες για περισσότερα γκολ με κορυφαία το χαμένο πέναλτι του Οζίλ στο 13΄. Στη φάση βγήκε νικητής ο Κόζατσικ, με τον παίκτη της Άρσεναλ να γίνεται ο πρώτος των Γερμανών που χάνει πέναλτι σε μεγάλη διοργάνωση μετά τον Ποντόλσκι στο Μουντιάλ του 2010.

Βάσεις πρόκρισης, παρά το χαμένο πέναλτι

Η Γερμανία μπήκε πιο πιεστικά στη φάση των «16», θέλοντας απέναντι στη Σλοβακία να επιβάλλει τον ρυθμό της και να μην αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλό της. Η ομάδα του Κόζακ έδωσε την μπάλα στα «πάντσερ», αποφασίζοντας να πιέσει ψηλά σχεδόν από την περιοχή του Νόιερ. Αυτό έκανε τους παίκτες του Λεβ να φαίνονται πιο καλοί απ΄ ό,τι στην πραγματικότητα! Ο Κεντίρα στο 7΄ πήρε την κεφαλιά κι απείλησε για πρώτη φορά, στιγμή που ήταν η απαρχή του 1-0 στο 8΄. Από την εκτέλεση κόρνερ και τη λάθος απομάκρυνσης της άμυνας των Σλοβάκων, ο Μπόατενγκ με συρτό σουτ εκτός περιοχής στη δεξιά γωνία νίκησε τον Κόζατσικ κι έβαλε τις βάσεις για το αποτέλεσμα υπέρ των Κεντροευρωπαίων. Στο 13΄ χάθηκε μεγάλη στιγμή για το σύνολο του Γιόακιμ Λεβ.

Ο Σκρτελ έσπρωξε τον Γκόμεζ, δόθηκε το πέναλτι, αλλά ο Οζίλ νικήθηκε από τον Σλοβάκο τερματοφύλακα που έπεσε στην αριστερή του γωνία κι έδιωξε την εκτέλεση του Γερμανού. Με το σκορ υπέρ της, ωστόσο, συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, ν΄ απειλεί με σουτ εντός ή εκτός περιοχής, με τον Οζίλ να έχει κι άλλη χαμένη ευκαιρία (μετά το πέναλτι) όταν στο 24΄ σούταρε άουτ από καλή θέση. Η καλύτερη στιγμή των Σλοβάκων αποτέλεσε η φάση του 41΄, όταν ο Κούτσκα έπιασε ωραία κοντινή κεφαλιά, μετά από σέντρα του Πέκαρικ από τα δεξιά, όμως ο σούπερ Νόιερ έδιωξε σε κόρνερ αφού χρειάστηκε να εκτιναχτεί. Σαν τραγική ειρωνεία που δεν έγινε το 1-1, η «νασιονάλμανταφτ» έκανε το 2-0 στο 43΄ και ουσιαστικά τσέκαρε την πρόκριση στα προημιτελικά. Ο Ντράξλερ χόρεψε το δεξί άκρο της σλοβάκικης άμυνα, έδωσε θαυμάσια ασίστ στον Γκόμεζ που με τσίμπημα της μπάλας νίκησε τον Κόζατσικ εύκολα. Παρά το χαμένο πέναλτι, οι Γερμανοί έκλεισαν το 45λεπτο με σκορ ασφάλειας.

Του χεριού της…

Η Σλοβακία, δεχόμενη γκολ στο τέλος του πρώτου μέρους, ουσιαστικά παραιτήθηκε από τη διεκδίκηση του αγώνα. Δεν κρίθηκε ικανή στο δεύτερο ν΄ αντιδράσει καν, με συνέπεια το τελικό αποτέλεσμα να είναι και κολακευτικό. Απείλησαν οι Σλοβάκοι στο 49΄ με σουτ του Κούτσκα που μπλόκαρε ο Νόιερ εύκολα, με την ομάδα του Κόζακ να έχει μία-δύο καλές στιγμές ακόμη στη συνέχεια που καμία δεν απείλησε, όμως, τους πρωτοπόρους στο σκορ. Η Γερμανία πήγε συντηρητικά να φάει λίγο χρόνο από το παιχνίδι χωρίς κούραση, και σ΄ αυτό το κλίμα έβαλε το 3-0 στο 63΄ που διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Χούμελς πήρε την πρώτη κεφαλιά με τον ασίστμαν του 2-0, Ντράξλερ, να εκτελεί από κοντά με βολές τον Κόζατσικ. Ο Λεβ έκανε αλλαγές φρεσκαρίσματος, ενόψει των προημιτελικών, με τη νικήτρια Γερμανία να κλείνει το παιχνίδι με σπουδαία ευκαιρία για το 4-0. Ο Κόζατσικ έδιωξε κοντινό πλασέ του Κρόος στο 91΄, με την αναμέτρηση της Λιλ να ολοκληρώνεται με θρίαμβο για τους Κεντροευρωπαίους.

Οι συνθέσεις

Γερμανία (Λεβ / 4-2-3-1): Νόιερ – Κίμιχ, Μπόατενγκ (71΄ Χέβεντες), Χούμελς, Χέκτορ – Κρόος, Κεντίρα (76΄ Σβάινσταϊγκερ) – Μίλερ, Οζίλ, Ντράξλερ (72΄ Ποντόλσκι) – Γκόμεζ.

Σλοβακία (Κόζακ / 4-3-3): Κόζατσικ – Πέκαρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Γκιόμπερ (84΄ Σαλάτα) – Χροτσόφσκι, Σκρίνιαρ, Χάμσικ – Κούτσκα, Ντούρις (64΄ Σέστακ), Βάις (46΄ Γκρεγκούς).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.